User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Renault Şanzıman Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry Renault Şanzıman Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

Selamlar,

2020 model Renault Megane 1.5 Blue dCi aracım var. Arıza tespit cihazına bağladığımızda şanzıman modelinin DW5 olduğunu gördük. Aracımda kalkışlarda ve vites geçişlerinde vuruntu ile titreme sorunları yaşıyorum bu şikayetlerim zaman geçtikçe daha da artıyor.

Bu sorunu çözmek için bugün sanayide 3-4 farklı dükkandan fiyat aldım ancak aldığım teklifler beni oldukça şaşırttı. Bir Motrio bayisi, masrafın 130-140 bin TL bandında olacağını söyledi. Düşük fiyat verenlerin orijinal değil, ikinci kalite ürün kullandığını iddia etti.

İlgili sorunların kavramadan kaynaklı olduğunu söylediler ve kavramanın değişmesi gerektiğini söylüyorlar.

Buna karşın aynı sanayideki başka ustalardan aldığım bilgiler, tamamen orijinal parça kullanarak bu işi 60-80 bin TL bandında çözebileceğini belirtti. Hatta bu şanzıman tipi için yan sanayi/replika ürün bulunmadığını da ekledi. Aradaki bu uçurumun neden kaynaklandığını tam olarak anlayamadım ve işin gerçek piyasası hakkında pek bilgi sahibi değilim.

Bu durumda nelere dikkat etmem gerekir? Sorunu sağlıklı bir şekilde nasıl çözebilirim?
    Konu Pochemuchka tarafından (28-03-2026 Saat 16:43 ) değiştirilmiştir. Sebep: parça değişim hk bilgi

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    67 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki tane edc aracım var aslında çok soru sormak lazım net sonuç için

gazladığında kaçırma mevcutmu ? 1. viteste ve geri viteste titreme boyutu aşırımı farklımı veya hep sabitmi ? d de kullanımda yaptığı titreşimi manuel kullanıcada yapıyormu

çift kavrama şanzımanların genelinin trafik kullanımında en büyük problemi ve yaptığımız hata trafikte ayağımızı frenden çekip kendi kalkmasını beklemek oluyor bu surecte kavrama yüzeyi çok ısındığı için bozulmalar oluyor gazla hareket ettirmek doğrusu

kavrama bitmese bile bu titresim vs gibi problemler çıkarmaya başlıyor benim fluence de mesela titreşim ara ara yapıyor fakat hergün bakırkoy mecidiyekoy trafiğinde kullanmaktan bu yüzden kavrama değiştirmek bu dönemde lüks haliyle bitince değiştiricem

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Pochemuchka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

2020 model Renault Megane 1.5 Blue dCi aracım var. Arıza tespit cihazına bağladığımızda şanzıman modelinin DW5 olduğunu gördük. Aracımda kalkışlarda ve vites geçişlerinde vuruntu ile titreme sorunları yaşıyorum bu şikayetlerim zaman geçtikçe daha da artıyor.

Bu sorunu çözmek için bugün sanayide 3-4 farklı dükkandan fiyat aldım ancak aldığım teklifler beni oldukça şaşırttı. Bir Motrio bayisi, masrafın 130-140 bin TL bandında olacağını söyledi. Düşük fiyat verenlerin orijinal değil, ikinci kalite ürün kullandığını iddia etti.

İlgili sorunların kavramadan kaynaklı olduğunu söylediler ve kavramanın değişmesi gerektiğini söylüyorlar.

Buna karşın aynı sanayideki başka ustalardan aldığım bilgiler, tamamen orijinal parça kullanarak bu işi 60-80 bin TL bandında çözebileceğini belirtti. Hatta bu şanzıman tipi için yan sanayi/replika ürün bulunmadığını da ekledi. Aradaki bu uçurumun neden kaynaklandığını tam olarak anlayamadım ve işin gerçek piyasası hakkında pek bilgi sahibi değilim.

Bu durumda nelere dikkat etmem gerekir? Sorunu sağlıklı bir şekilde nasıl çözebilirim?
    Ben DSG şanzımanımın kavrama ve volanını değiştireceğim, ciddi bir arızası olmasa da beyinde kavrama %40 altına düştü arızası alıyordum, sökmüşken değişelim modu olacak. Bunun için internetteki fiyatlara bakabilirsiniz

EDC için LUK kavrama setini 50-60 bin bantlarında fiyatlara gördüm, bunun yağı filtresi işçiliği derken 80 bin hemen hemen normal gibi. 60-80 bin bandı verenler çok kötü vermemiş, sahibinden'de 48.500 yazan da var aynı kavramaya, arayınca fiyat değişmezse eğer. Ama ıvır zıvır detay çıkar belki ki illa ki bir şeyler olur bu işlerde volanınız kötüyse o zaman toplamda 100'lere gelebilir. 130-140 yine çok gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Akünüzü 4 5 yaşında ise önce onu bir değiştirin. Düzelen birşey olabilir. Sonrasında 130 140 çok afaki rakamlar geçen sene 60 bin TL ye dsg kavrama volan yağ tüp değişimi yaptım. Hadi olsun 80 90 olsun şimdi de. Kartal sanayide yazı kardeşler vardı istersen oraya bir sor, yada hiltown avm arkasında rentaş var orayada bir sorabilirsin
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olum erken ödersen tabiki notun düşer adamın alacağı faize kesik atıyorsun adam seni ...kecekti ne güzel

ahmetbaha-drs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Renault EDC icin Garaj53 Zafer usta ile mutlaka bir görüşüp fikir alın derim, işinde ilgili iyi bir usta.
    Garaj 53 - Garaj 53 Profesyonel Oto Bakim Servisi
    Garaj53 (@garaj53r) • Instagram photos and videos
    V40 Cross Country T4
    Megane GT-Line
    Range Sport SDV6
    A8 4.2 TDI Quattro
    VW Passat Variant TSI

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler