User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Sabit Devirde Silkeleme, Çözümünü Bulamadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sabit Devirde Silkeleme, Çözümünü Bulamadım

Öncelikle herkese selamlar. Aracım 2013 model 1.4 tsi Seat Leon FR manuel. Araçta son 2 aydır sabit devirde giderken ciddi denebilecek seviyede bir silkeleme hissediyorum. Gaza yüklendiğimde silkeleme kesiliyor ancak özellikle 1300-2300 devirler arasında ciddi anlamda rahatsız ediyor. Bobinleri bujileri ve enjektörleri en iyisiyle komple değiştirdim ancak sorun hiçbir şekilde çözülmüyor. Şüphelendiğim şeyler MAP sensörü, MAF sensörü ve PCV valfi. En son onları da değiştirmeyi düşünüyorum ancak sizin de fikirlerinize ihtiyacım var.

Bu sorunu daha önce yaşayan yahut çözümünü bilen varsa tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden herşey için teşekkür ederim

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mafı değiştirmeden önce temizlemeyi deneyebilirsin. imkanın varsa mafın ve mapın değerleri ekranda açıkken teste çıkman çok iyi olur. böylece silkeleme anında hatanın hangisinden kaynaklandığını görebilirsin. referans aralığı dışında değer atmış olsa sensörler motorun arıza yakması gerekiyor. şimdiden kolay gelsin. ayrıca mafın fişini sökerek deneme yapabiliyor olman lazım silkeleme gidiyorsa sorun maftan diyebilirsin.
    turbocuk istiyoruz

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oguz Ozturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle herkese selamlar. Aracım 2013 model 1.4 tsi Seat Leon FR manuel. Araçta son 2 aydır sabit devirde giderken ciddi denebilecek seviyede bir silkeleme hissediyorum. Gaza yüklendiğimde silkeleme kesiliyor ancak özellikle 1300-2300 devirler arasında ciddi anlamda rahatsız ediyor. Bobinleri bujileri ve enjektörleri en iyisiyle komple değiştirdim ancak sorun hiçbir şekilde çözülmüyor. Şüphelendiğim şeyler MAP sensörü, MAF sensörü ve PCV valfi. En son onları da değiştirmeyi düşünüyorum ancak sizin de fikirlerinize ihtiyacım var.

Bu sorunu daha önce yaşayan yahut çözümünü bilen varsa tavsiyelerinize ihtiyacım var. Şimdiden herşey için teşekkür ederim
    yaş ve yıldan dolayı gaz kelebeği diyorum.temizletebilirsin ama arızalanmış ise yenisi almanı tavsiye ederim
    Seat IBIZA FR

YAMAHA XMAX 250

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birkaç ustaya danıştım, subap arızası diyolar, böyle bir ihtimal de olabilir mi

Rew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Marka ve modelden bağımsız olarak tamamen farklı bir aracımızda katalizör içi dağılmış. egsozu tıkamaya başlamış. Aracın buji, buji kabloları, bobin triger her şey yeni. Hiç bir sorun yok lakin araba yürümüyor. Hemen üst kapak vs. dediler. Tam açtıracaktık bir arkadaşımız sayesinde sorunu bulduk. Kat yerine düz boru yaptık araba kendine geldi. Kısaca üst kapak der demez açtırmayın. Subap arızasının onlarca belirtisi var sadece silkeleme için kapak açmak pek mantıklı değil gibi.
    Araç gümrük girişli, Borusan çıkışlıdır...

meganes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen gün instagramda denk geldi şikayet hemen hemen aynı,emmeyi söküp subap temizliği emme temizliği kurum vs temizliği yapmışlar makineyle düzelmiş,ne kadar faydalı olur bilemiyorum artık
    aracı yüksek fiyata satmam için elinizde 'jdm' yazısı varmı ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepinize teşekkür ederim, umarım fazla bir masraf olmadan çözüme kavuşabilirim

cdaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba ,
    2 yıl Önce Seat Arona aracımda , birebir aynı sorun , Şiddetli silkeleme sabit devirde sırası ile yaptıklarımı yazıyorum ,
    Ateşleme sistemi değişti düzelmedi ,
    Sensörler temizlendi düzelmedi ,
    Gaz kelebeği değişti düzelmedi,

En sonunda 2. Enjektörde problem olduğunu yakaladık, Enjektör değişince düzeldi , Yukarıdakiler çözüm olmadıysa enjektörleri kontrol etmen tavsiyedir

Rew - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cdaydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba ,
    2 yıl Önce Seat Arona aracımda , birebir aynı sorun , Şiddetli silkeleme sabit devirde sırası ile yaptıklarımı yazıyorum ,

En sonunda 2. Enjektörde problem olduğunu yakaladık, Enjektör değişince düzeldi , Yukarıdakiler çözüm olmadıysa enjektörleri kontrol etmen tavsiyedir
    Yazdığınızı okuyunca hatırlar gibi oldum. Yine marka model farklı olarak bir aracımız sadece 2. viteste alt devirde silkeleme yapardı. Sonra bu arttı 3. viteste de olmaya başladı. Yine her zamanki gibi ateşleme sistemine bakıldı. Sonra bir adet benzin enjektörü arızalı çıktı.
    Araç gümrük girişli, Borusan çıkışlıdır...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cdaydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba ,

Enjektörlerin hepsini daha yeni değiştirdim. Sorunun enjektör olduğunu sanmamakla birlikte yeni enjektörün arızalı veya tıkanmış olma ihtimalini göz önünde bulunduracağım. Hatta belki ülkemizin kalitesiz yakıtlarından dolayı tıkanmıştır diyerek würth'ün enjektör temizleyicisini aldım, deneyeceğim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler