hahah avo yazmışım :) koptm
Printable View
hahah avo yazmışım :) koptm
Palio cup gibi yapıp birde sisden hava çekdinmi başarılı olur kanımca
sekıl 4 olması lazım en dogrusu o bence
kötü filitreye bak nası ugrastırıyo :D
sadece sisten , olabildiğine kısa yoldan ve düz şekilde çekip kutuyu olabildiğince büyük ve yalıtımlı tutarak , mümkün olan en üst noktalardan tahliye delikleri(giriş kısmının oralarda) olacak şekilde olsa?
edit:tahliye deliklerinide iyi ayarlamak gerek oralardanda sıcak hava çekme ihtimali var.
bence o boşluga 12 voltluk bır buz dolabı west sıgarasının dolabından :) bıde scop olay tamam
http://img19.imageshack.us/img19/805...z3m84bde68.jpg
sislerin ordaki girişin çapını ölç.havanın gireceği alanı.atıyorum 15 cm çapında bi delik.dairenin alanı pi*r2 olduğundan ne etti 3,14*7,5=23,5cm kare diye bi sonuç bulduk.sen kalkıpta kaputa 15e15 bi kare şeklinde delik açman gereksiz.6ya 4 bi kesik açsan ne eder 6*4=24.açtığımız delik kadar.kaldıki geçen havanın bi kısmını motor çekeceği için kaldırma etkisi yapıp kaputu kaldırma etkisi olmaz.yüksek hızdaki dengeyide çok etkilemez bence.eğer delikli bi metal ile kapatıcaksan kaputu deliklerin çapı 1cm olarak 32 delikli bi metal koyarsan yine giriş ve çıkıştaki alanlar eşit olduğu için tehlike yaratıcak bi etki yapmaz bence.
nelerle uğraşıyosun ya:D
işe yarayacağı test edilmiş onaylanmış, hem de en şık duran giriş naca duct bence.
bkz kaput, yanlar ve arka çamurluğun üstü
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...arking_lot.jpg
İbo bence kesinlikle kaputa elleme. Bırak çıkması gereken hava kaput içinde kalsın. Eksoz gazı değilki bu sorun olsun. Kaputa elleme. Ne tür bir filtre kullanaksın. Bende farklı birşey yapıcam filtreye. Ama benim biraz daha havaların ısınmasına ihtiyacım var. :D
Filtre konusunda kitap çıkaracan yakında :D
Boluya yetiştir yoksa Eke saplayacak :D
aboooooooooo sız eke yemı hazırlanıyorsunuz bakem :) ibo bence sen o zaman stock filtrenle gel :) ugrasma boyle seylerle bak bozacan arabayı :)
İlla Ekeye geçilecek işte,
Adam cipini mipini yapmış bileyledi iyice :D
konu pert oldu sanmayın arkadaslar.
onerılerınızı degerlendırıyorum.
cok sagolun yardımcı oldugunuz ıcın.
Sadece sisten besle diyorum. 100lük boru kullanıcaksın ama birde 80 lik bir boru olsun. 100 lük borunun ucuna 10cm kadar 80 lik boru ekle oradan kutuya girsin. İngiltere'de GSR engineering yaptığı kitlerde boru çapı biryerde düşüyor tekrar büyüyor. Yada araca göre boru çapı düştükten sonra dirsek geliyo. Sisten zaten baya dolu bir hava zorla girecek çap düşmesi ile tirbülans yaratıyorlar. Ama birde şunu diyorum. Kutudan gaz kelebeğine gidecek boruyuda çok büyük kullanma. İlk gaz tepkini olumsuz etkiler bence.
ibo değil cai, tai taksan gene geçemicen olm beni intikamım acı olcak :D
Ankara arabasının affı yoktur :D
bakıcaz af varmı yokmu :D
deniz nerde kaldı mpower kardeşliği sattın hemen beni :D
boludan aşşağıya inicez sende tezini kanıtlamış olcaksın beni geçersen :) anadınmı çikooo ama sıkma canını boludada denicem ancak sağlıklı deneme orası değil kendini kandırırsın :)
ankaraya biz gelince arabalarımız yürümüyo ya hani sen istanbula gelince benım arabamda daha iyi yürüycek fark kapanmaz dediydin ya o tezden bahsediyorum :)