arkadaşlar biz araca yağı ctesi günü koyduk. pazar da körfeze gittik, uzun yolda deneme fırsatımız oldu. hararet tam orta da duruyor normalde ama magnatec ve bor dansonra hararet ortanın biraz altında seyir etti. 2. gelişme ise aracımız 200 210 km ile giderken bile gaz pedalına tepkisi devam ediyordu. 3. gelişme, 50 ytl lik lpg ile basa bas gidiş ve dönüşte ful klima (ortalama hız 140 km 180 km arası) 328 km yol yaptık, 4. gelişme ise soğuk motoru ilk çalıştırdığımda 5 saniye iticiler ses yapıyordu, bu sabah çok kısa süre içinde (1 bilemedin 2 saniye) de sesi kesti... tavsiyem bor kullanın. bu benim ikinci tecrübem. önceki aracımda da (BMW520i M20) çok memnundum. tavsiye ederim.
Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız
genelde servislerde ve parçacılarda bile mevcut. ben cuma günü 50 tl ye aldım. 50 tl de 4 litre castrol magnatec, 8 tl de yağ filitresi. sonuç mükemmel![]()
Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız
bor denen katkıyı attıktan sonra bir süre sonra kullanmayı bırak, motor sökünce bi bak gömlekler falan nasıl![]()
körler sağırlar
Mesajımı düzelttim.Arıyorum diyeceğime var demişim...
Bi müşterim getirmişti.Rengini görünce şok olmuştum.REsmen çamur rengindeydi.Sebebide içindeki katkılardan dolayı imiş...
http://www.valvoline.be/index.asp?pa...06d0f237d8da9b
"Formulated for engines with over 100,000 Km"
castrol bursada üretiliyor diye biliyorum.bu arada castrol magnatec in üzerinde katkıyla beraber kullanılmaması önemle tavsiye edilir diye bir ibare var.
bende hiçbi katkıya inanmıyorum biri CASTROL biri bor ne kadar uğraşılmış ne kadar denenmiş güvenmiyorum zaten
%5-20 yakıt tasarrufu sağlar
Soğuk havalarda kolay çalışır.
Kompresyon ve çekiş gücü artar
Rahatsız edici motor seslerini keser
Yağ yakmayı önler
Egzoz dumanının azaltır
100.000 km ömürlüdür
bunları yazmakla bitse keşke![]()
bende katkı kullanmayı bu güne kadar hiç düşünmedim ama hazır konu açılmışken aracımı sadece hafta sonları kullandığımdan yağını daha yeni değiştirdim sayılır ama 5000 km sonra tekraR DEĞİŞTİRMEYİ PLANLIYORUM bu sefer castrol edge 5-40 veya 0-40 kullanmak istiyorum aracım 2003 wrx sizce doğru bir seçimmi acaba bu araç için?veya gerçekten perfornmansından memnun olduğunuz yağ var mı aynı araçta kullanan....
Castrol Magnatec yada Edge tarzı bir yağ koyduktan sonra ilave bir katkı koymanıza gerek kalmadığını firma yetkilileri özellikle sölüyor.Yararlı oldugu görüşüde bence tamamen psikolojik.Castrol ve BP aynı firma fakat AR-GE bölümleri farklı.Bildiğiniz BEKO-ARÇELİK hesabı![]()
Ben ve Cem abinin şahit olduğu gibi X firmadan geldiler ve piyasadaki tüm yağ katkılarını getirdiler. En az 9, 10 adet vardı.
Yaklaşık 3 gün araçlarının ölçümleri ve yakıt tüketimlerine baktık. Katkı koyulan araçlar hep başka araçlar ama aynı marka ve modele sahip aynı km düzeyinde araçlardı. Sebebi aracın motor içerisinde yağ katkısı kalıcağını düşünmeleriydi. 3 gün sonunda X firma çalışanları ve katkıyı üretim yapanlarda inanamadı. Ekonomi, performans v.s v.s yoktu araçlarında. Ve kendilerini okadar inanmışlardıki Cem abide hatırlar yazın 30 derece havada camlar kapalı, klima kapalı ekonomi yapmaya çalıştıklarını. paraşüt etkisi yaparmış 80 kmh sabit hızda. Kan ter içinde zayıflıyarak gelmişlerdi.
Arkadaşlar test edildi görüldü, gerek dinamometrede gerekse normal yok kullanımında etkisi yok. Yani ekonomi yaparmış falan bence biraz balon. Parasını harcamak istiyen varsa alır tabiki fark görmemesine rağmen para verdiği için piskolojik olarak fark hissedicektir tabiki.![]()
ROM MADENI YAG
Katiklari Nakliye Sanayi
Ticaret A.S.
Street Address: 10006 Sokak No. 12
City, State/Prov. ZIP: Ataturk Organize Sanayi Bölgesi Cigli
35620 IZMIR, TURKEY
Telephone: +90 23 23 28 08 00
Fax: +90 23 23 76 78 39
E-mail: rompas@turk.net or mmakkan@romoil.com
izmir dağıtıcısı bu firma gözüküyor ama sanayide yağ satan dükkanlarda vardır büyük ihtimal.
kocaelinde 4 lt 35 tl.
katkı işinde ben biraderin 230.4 eski mercedesinde denemiştim.
tecrübem sadece yağ yakan araçlarda ;aşınma çok değilse yağ yakmasını kesiyor veya azaltıyor.kısa vadede böyle uzun süreli kullanımda nasıl bir etkisi olur bilemem ama büyük ihtimal negatif bir etki bırakır.
teflon içeren ve içermeyen olarak bahsediliyor .teflon içerenlerin daha zararlı olduğundan bahsediliyor yine.
yakıt sarfiyatını azaltmak.performans hikaye bence.
Ne kadar doğru bilmiyorum ama yağa katılan katkının, yağın özelliğini kaybettirdiği hakkında bi duyum kalmış kulağımda..Kaldı ki zaten firmalar da tavsiye etmiyo bana kalsa ticari bi faaliyet
ama benzin katkıları özellikle enjektör katkısı hissedilir derecede farkettirio.
Restore kullanın
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)