Arkadaşlar Stelios mesaj yazmış.Hiç bir problem yok gelecekmiş.Fiyat da okay :)
Şu aralr biraz ailevi işleri varmış.2 hafta sonra gelsem olur mu diyor ama benim ve nihat ın turbo 2 haftaya gelmez sanırım.Ona göre bir zamanlama yapmamız lazım..
Printable View
Arkadaşlar Stelios mesaj yazmış.Hiç bir problem yok gelecekmiş.Fiyat da okay :)
Şu aralr biraz ailevi işleri varmış.2 hafta sonra gelsem olur mu diyor ama benim ve nihat ın turbo 2 haftaya gelmez sanırım.Ona göre bir zamanlama yapmamız lazım..
Arkadaşlar Stelios - etuners e yazılım yaptırmak isteyen arkadaşların güncel listesi bu şekildedir.İsteyen arkadaşlar konuya yazsın ekliyeyim..
1-Antalyalogy - Antalya -15 Haziran sonrası için uygun
2-NHT39 - Antalya -15 haziran sonrası için uygun
3-meSs - Antalya
4-GOKTAN -Antalya
5-yn lemans -İstanbul -15 haziran sonrası için uygun
6-ErK_aY -İstanbul
Ayrıca kesin midir liste adam geldiği zaman sıkıntı yaşarsak çok ayıp olur.Geliş tarihi Haziran içi gibi olacak muhtemelen.Herkez için uygun mudur ?
Özgür bahsettiğim kişiler 12-13 tane r56 Motor Cooper yapmıslar. Fakat is bizim RC ye gelince ufo görmüs gibi bakıyolar. Sırf bu yüzden soğuyorum bu isten zaten ben. Ben de teorik olarak etuners vs den bizim stock internal lerle 300 hp ye kadar sorunsuz geliştirme olduğinu biliyorum:soru: Yok abicim koca memlekette kaç senedir 207 RC büyük turbo yapan usta vs yok iste... Lanet olası. Sonunda paketlicem Stelio ya ben aracı o olcak:ofk:
Ağabey sen İsmail ile birlikte benim gönderdiğim linkten turboyu alın bence.Yaptığı bütün araçlarda kullandığı turbo kit ;Neden özellikle bu turbo dersen ;
Choosing the turbo - Mitsubishi TD05-big16G
The turbo chosen for the kit was the Mitsubishi TD05-big16G.
It is big enough to provide up to 370hp at 25psi. It is also small enough to start spooling at 2400rpm on the 207.
Both its compessor and turbine housings are small in diameter, making it ideal to fit between our stock manifold and the radiator.
It uses water/oil feed and return lines which are located in very convenient places.
Because it has a thrust bearing, it can be repaired.
My own turbo was from JAWarehouse and I have donemore than 50.000km without problems.
Sadece yağlama kısmının yeri değişecek ona uygun boru hattı yapılacak , A borusu (turbodan intercooler a) yapılacak , turboyu bizm manifolda bağlayacak uygun flanş yapılacak ve downpipe başka bir kesme biçme yok.
bu falanş ıkargo dahil 30 euro ya gönderiyor. Ben istedim.
Bana bugün Stelios un yardımı ile indirimli alım için özel link yollayacak JarewareHouse .
Stlios da gelecek zaten işi bilien bir garaja (custom garage,peak garage,powershop) turbo yu taktırın gelsin yazılımı yapsın bitsin bu iş :)
Sıkıntı yok yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.
Biz Antalya dan 2 adet alıyoruz Turbo (mini cooper s ve RC için ):icon_tup:
Bu da
basta özgür olmak üzere turboyu buyuten arkadaşlara sorum aracın dığer kısımlarına nasıl iyilieştirmeler düşünüyorsunuz aktarma şanzuman frenler v.s ..
Şu MCS konusu ile şöyle bir şey söyleyeyim.
Piyasada İzmir-İstanbul-Ankara çok bilinen, meşhur, popüler ve gerçekten çok iyi işlere imza atmış yerler var. İsim vermeye gerek yok sonuçta uzun süre, bir çoğundan daha da uzun süre aynı sektörden ekmek yedik.
Savunduğum nokta şu: Her ne kadar motorlar aynı olsa da hatta aynı fabrikadan çıkıyor olsalar da bazı temel yedek parçaları haricinde bağdaştırmamak gerekir.
Eski konumumdan ötürü çok bilinen yerlerin bile bozduğu, toparlamak için neredeyse aracın değeri kadar masraf yapılması gereken, üzerinde deneme-yanılmalar yapılan(örn., izolasyonları sökük turboyu bilinçli kızartma suretiyle kaput altındaki plastik aksamların erimesi vb.) araçlar gördüm, gördük, uğraştık, bir kısmını toparladık bir kısmı neredeyse ayıplı mal statüsünde.
Bu demek değildir ki bu arkadaşlarımız RC/GT yapamıyorlar. Aksine, çok kişinin aracını kullandım ve bir çoğu 'süpriz' yaratacak derecede iyi yürüyorlar. Demek istediğim, her MCS uzmanı RC/GT uzmanı anlamına gelmemelidir. Bu konuda da yazılanların MCS'e uyumu için bence oldukça iyi bir araştırma yapmak gerekir. Ters yönde de aynen.
Sübap yayları için durup dururken kapak açmak MCS için gereksiz olabilir. Birsürü noktadan ölçüm yapıp ona göre hareket etmek daha doğru olur. Yoksa durup dururken motorda 'kapak/motor açılmış' damgası yenir ki bunu da çok araç sahibi istemez.
Her üst devir kesikliğinin sebebi sübap ta değil. Yazılımı kıytırık olduktan sonra başka bileşenlerinde sıkıntılar olduktan sonra sert yay yerine araya takoz sıkıştırsanız da kesmeye devam edecektir. Ama bu da sübap yayını sertleştirmenin işe yaramadığı anlamına gelmemeli.
Birçok senaryoda birçok yazılımda renk kodu olmayan 'daha sert' yaylar daha olumlu sonuçlar veriyor. Orası kesin.
:)
abi buyuk turbo ısıne gırıcegımız ıcın , sıparıs edılıp gelmesı hazıran 15 ve cıvarı olucak ki herkes 15 sonrası demıs anladıgım kadarıyla, 1 temmuz gıbı herkeze gelmesi gereken parcalar gelıp elımızde olur,en azından setup hazır olucagı ıcın program ısını tek seferde halletmıs oluruz... bu tabıkı benım dusuncem...
RC ler de bildiğin üzere diskler ve kaliperler büyük GT lere göre bence yeterli olur.
Biz araçları piste göre hazırlamıyoruz ki ,şahsım adıma şehir içi trafikte gazlamam.Sadece rollinglerde ve önü boş çevre yolu vb yerlered limitlere çıkıyorum.
Ha pist kullanımı için fren geliştirme şart.
Şanzımanda ben problem olacağını düşünmüyorum.Belki ileride Quaife LSD alabilirim.
Benim zaten büyük turbo ile kazanımım 40-50 hp krank olacak .
Spesifik olarak bizden önce yapmış ve yürüyen araçları örnek alıyorum henüz yansımış bir ciddi problem yok bildiğim..
Yürüyen için de GAZ coilver alacağım.Aşağıda techturkey e özel kargo dahil fiyata alabileceğimiz link mevcut ;
Tech Turkey - Coilover, BC Racing, GAZ, HSD, KW, Road & Track Coilover Kits
489£ = 1375 TL civarı yapıyor..
http://i.ebayimg.com/00/s/NDkzWDYwMA...Ilg~~60_12.GIF
Göktanla biz aldık gayet güzel bir ürün..Düşünenler için link aşağıda 10 günde geldi ..
PEUGEOT Folding Remote Key Case Shell Protective Cover | eBay
Turbo için benden haber bekleyin ebay den alacağımız satıcı bize özel indirimli alabileceğimiz linki bana email atacak paylaşırım burada..
Bu arada arashi turbodan alacaklar buraya yazsın manifold için flanş isteyeceğim stelios dan shipping dahil 30 euro olacak fiyatı .Veya kendiniz de yaptırabilrisiniz ama bundan pahalı olur tornacıda..
özgür sanzumanın 5 ileri olması bence oldukca sıkıntılı aktarmada dıfrensıyel v.s kayıp fazla fren olarak belkı rcz nın 200 luklerını dısk ve kalıperlerı olabılır onlar bıraz daha buyuk ama pot sayısı artmadıkca kalıper buyutmek veya dısk buyutmek cok etkılı deyıl sonucda bir araçda %30-40 guc artısının ustune cıktınmı yukarda saydığım herşeyin güçlendirilmesi gerekir aracı yolda kullansan pist ıcın hazırlamasan bile