içini değiştirmek istersek ne yapmak lazım ?
Birincisi sakin olalım bu uslupla yazmana gerek yok. yakın arkadaşım 3. alfasına biniyor. 7 senedir. girdiği servis bakım fiyatlarını kullandığı yedek parça fiyatlarını japon otomobil parça ve bakım malzemelerine göre kıyaslarsan pahalıdır. malzeme kullanım süresine göre baktığım zamanda japon otomobilinden daha çabuk eskiyor parçaları (rot rotil burçlar vs vs)
ek olarak evet subaru parçaları da pahalı![]()
Failure is not an option.
O vitesteki yığılmalara kullandıkça alışacaksınız ayağınızı vites değiştirme sırasında gazdan çekerseniz (tıpkı manuel kullanırken debriyaja basarken çektiğiniz gibi) hem şanzımanınız daha uzun ömürlü olur hemde yığılma olmaz. Aynı şey bu sistemi yani otomatikleştirilmiş manuel şanzımana sahip bütün araçlarda var.
Hocam senle anlaşamayız biz, çünkü çok yüzeysel konuşuyorsun. Subaruda 3 kere setup değiştirmiş biri olarak orda da senle tartışırım. Üslubumda hiçbir yanlışlık yok, beni tanıyanlar bilirler,
Hem senin arkadaşın 3. alfasına biniyor, benim hal-ü hazırda 3 tane alfam var. Sana pistonundan sekmanına , oradan transaxlarına kadar fiyatlarını şıp diye çıkarırım , belki arkadaşına da faydası olur...
içide değiştiriliyor diye biliyordum ben iyi oldu öğrendiğim teşşekür ederim..
Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...
Bir EPER programı edinip parça fiyatları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Bende 2.0 tipo için parçası pahallı aman uzak dur diyen çok kişi gördüm tanıdım. Tipoda 10. yıl 2.0 da 4. yıl oldu abartı olan bi yanı yok hatta çoğu parçası ucuz fakat tek sorun bazı firmalarda olduğu gibi kimi parçaların bütün halde satılması. Ha doğan şahine göre parçası pahallıdır. Esas olarak alfa kullananların yorumlarını dikkate almanı tavsiye ederim...
http://img17.imageshack.us/img17/2066/tipoctbr.jpg
__________İŞTE SAPIK MANİSALI!__________
Bence parçası pahalı diye bişi yok. Benim bildiğim parçası pahalı olan tek marka Mazda.Ön takım parçaları misal acaip pahalıydı 3-4 sene önce.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Türkiye'deki yaygınlık durumunuda düşünürsek iyice baktırmanın yanında alfayı tanıyan anlayan birinin arabasını almak daha doğru olur.gerek iç gerekse dış tasarım olarak gayet başarılı.
İç trim parçalarının çoğu makyajlı modellerde farklı. Bence Mk1lerim içleri çok daha güzel. Zaten Mk2lerde digital klima, bilgi ekranı ve asr tuşu var. Çevriliyor ama çok uğraşırsınız. Onun yerine yurt dışında çoğunlukla uygulanan, direksiyon ve airbag, vites topuzu, yuvarlak hava defizörleri, kapı kolu çerçeveleri, kadranları ve kadran çerçevelerini makyajlılarla değiştirebilirsiniz. Çıkmacılarda hepsini bulabilirsiniz. Tabi beyaz zeminli göstergeden siyah zeminli göstergeye ben geçmek istemezdim şahsen =)
916 V6 Turbo
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)