şarj dinamosunun durumunu kontrol ettirmekte fayda var...
Printable View
şarj dinamosunun durumunu kontrol ettirmekte fayda var...
konuyu hortlatıyorum ve acil yardımlarınızı bekliyorum. ben 1995 model mustangimi yeni aldım. geçen gün akşam telefonu şarj ederken farlarda yanarken yolda kaldım akü bittiği için. takviye filan kesmedi yeni akü taktık. eski akünün şarj tutmadığını söyledi elektrik ustası. bir kaç gün gezdikten sonra hiç bir problem yokken dün akşam farları yaktım biraz gazlayayım derken gene bitti ama bu olayın öncesinde lastikçide araba epey kaldı orda aküsünü bitirmiş olabilirler. neyse biz gene takviye filan denedik ama akü bi türlü şarj olmadı sonuç hüsran ve yeni akü almak zorunda kaldım. sizce sorun şarj dinamosundamıdır? fikirlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Alternatör yeterli şarj etmiyorsa kömürleri bitmiş olabilir şayet alternatöre hiç bakım yapılmamışsa yüksek ihtimal kömürlerden kaynaklanıyordur bence.
işinin ehli bi elektrikçi çözer bu sıkıntıyı heralde (öyle olmasını umuyorum )
Aküyü şarj etmemesinden kaynaklı sorun bence.
ikinci sıfır akü oldu bu. bence aküden değil gibi
şarj dinamosunun içinde diyot tablası vardır bu diyotlar zamanla tek tek patlarlar araç şarj üretsede aküyü dolduracak kadar yeterli olmaz ama şarj ikazını söndrür ama akü şarj olmadığı için kendi kendini yer birde akü ile şarj dinamosu arasındaki kablo zamanla oksitlenir elektriği az iletir yine aynı sorunu meydana getirir direk şarj dinamosuna odaklanırsanız sorun büyük bir ihtimalle çözülür