efsanevi kesilme problemimiz son sürat devam edıyor arkadaşlar.
olay şu tekrar anlatim. zamansız olmakla bırlıkte (4ay yapıyor 1 ay yapmıyor 2 gun yapıyor 5 gun yapmıyor gıbı)
yaklasık 2500 devır cıvarında gıderken araba benzın bıtmıs gıbı aniden kesılıp yavaşlamaya başlıyor.bazn bu anlık bazen 10sn bazen sert bazen bellı belırsız.sert yaptıgında yanda oturan resmen cama ucuyor o derece dıım.o kesılme anında gaza basıp cekıorum %10 cıvarında tepkı olmauor anca yarısına kadar basınca araba kendıne gelıyor teklıyerek.
boş vıteste mesela 2000 devırde tutmaya calısıyorum devır saatıı rolantı ve 2000 devır arası ınıp ınıp kalkıyor.gazı bırakıyorum rolantı normal.aslında aynı durum vıtesteyken oluor. devır ınmeye yeltenıor o yuzden kesılıyor araba
ayrıca arabada sankı 2ayrı sorun var gıbı
arabayı hraketlendırorum devır 1500e geldıgı anda kesılıor.yavaslıyorum bı daha yapıyorum sankı 1500e kesıcı koymuş gıbı gene kesılıyor.
ve bunu yarım deponun altına ındıgı anda yapıyor.bıde dun fark ettıgım bısı var cukura dustum gecen gun dustugum anda yaptı anlık.
devır takılma olayıda
meslea basıorum 8000lere kadar vıtesı bosa laıyorum devır 4000lerde 5000lerde takılı kalıor yavas yavas ınıyor.boş vıteste bassamda aynı
ben yaptıklarımı yazım sizde aklınza gelen bısı varsa fıkır verın lutfen.
-benzın pompası degıstı
-bujıler degıstı bujı kabloları kontrol edıldı
-yakıt yolları temızlendı
-o2 sensoru degıstı
-emme manıfold conastından fazla hava alıyordu oda degıstı ve emme temızlendı
-ıac( rolantı valfı ) 2 defa temızlendı
-gaz kelebegı 3 defa sokulup temızlendı
-6 7 defa makınaya baglandı butun sensorler tek tek kontrol edıldı tps açısı düzeltildi
-disbritör komple dagıldı bastan toplandı