senn aracının motorunun dusuk cc li oldu için fazla benzin yaktıgını duymustum...
aracım 45 litre alıyo sıka sıka en fazla 400 km yapıorum bana baya çok geldi
Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..
senin 1.4 is in kaç cc motor hacmi? bahsi geçen corollanın hacmi 1332cc , avrupada 4efe motorlar 1.4 olarak da anılır bu yüzden
yani dediğine birebir katılmakla beraber bi tanıdığım da uzun bi süre kullandı uzun yolda klima açık 120-140 arası hızlarla yer yer 200 gördüğü oluyodu 600km civarı gidiyordu tek depoyla![]()
arkadaşta aynı sizin aracınızdan var 1 depo istanbuldan konyayı zorladığın söylüyordu bencede anormal yakmış.
45lt benzinle 1.6 araç ile klimayla en az 600km yol yapıyorum. sende bir sıkıntı var sanırım..
bence odeğerlerde kullanılan sağlıklı bir corolla 250 maksimum yakar
ayrıca saglıklı passat 1.8 t de uzun yolda bahsettin hızlarda yine dediğim kadar yakar bence.ben e46 m3 ile bile 120 ortalamayla o rakamları yakmıyorum inan.
ben gsile 600 yapıyurm 500 lt benzınle 2.0 olmasına ragmen
cok merak edıyorum ve soruyorum ?
sanal alemın kablosuz delıkanlıları klavyenın hangı tusu ates edıyor ? ?
tuned by : gürsel canpolat (16ec813)
45 lt benzin ile 440 km yi ben TypeR la çok rahat yapıyordum...
1.3 corolla karbüratörlü mü enjektörlü mü?
Bugün aracı servise götürdük. Debriyaj balatası oksijen sensörü ve maf sensörüne bakılmasını söyledik. Babamın aracına daha önceleri de bakan usta geldi aracı sürdü.Biz de içindeydik. Oturur oturmaz araçtaki 2. kat paspası çıkardı. Hocam paspas çok kötü duruyor bu yüzden debriyaj düzgün kavrama yapmıyor dedi. Ankara yolu civarında dolaştık. Motorda biraz sağırlık olduğunu söyledi. Biraz redline kullanın dedi. Hiçbişey yapmadı sadece sürdü. Bişeyi yok bu aracın debriyaj balatası biraz yaralı ama sorun olmaz. Masrafa girmeyin dedi yolladı.Kaputu bile açmadı. Şu ehliyeti alayım. Başka bir yere de götürecem artık farz oldu.![]()
Ben Ankara'ya sık gidip geldiğim ve Ankara'da yaklaşık 450km olduğu için söylüyorum; Gerek Kadett GSI gerekse Astra GSI ile (ikiside aynı motor 2000cc,150hp) karışık kullanımda 30lt yakıyorum.. Hatta şöyle bir örnek vermek isterim; 4 sene önce henüz Bolu tüneli faal değilken Kadett'le Ankara'ya 3 kişiyle 3 saatin altında bir sürede gitmeme rağmen 42 litre yakmıştım.. Bu yolculukta 235km hızı bile görmüştük!!
Buradan bir payın biçin bence yakıtınızla ilgili![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)