peki bu ''vss sensoru'' temizlemek mumkun mu? yoksa degişecek mi?
tanrım herseyı bılmek zorundamıyım???? aklımı yarısını al ya rabbım![]()
peki tunay k kardesim bu sensor km saatini calıstırmaz ve deviride dengesiz hale getirir dediler dogrumudur?
evet km saatını calıstırmaz bozuksa yenısını takmak zorundasın, devıre bı engel teskıl etmez bıldıgım kadarıyla
selcuk rolanti devrini ayarlamak icin ek olarak bu sensorden sinyal aldıgını soylediler sanırım km devir orantılama gb bir sey.
peki tunay arıza ısıgı yanmadan hic bir problem yok devirde fakat arıza ısıgı yanıyor devirde sapıtmaya baslıyor sonra 1300 de sabit kalıyo ve arızaya baktıgımızda vss sonsoru arızası veriyo.yani anlıyacagın vss sensor arıza verdıgınde yapıyo devir bozuklugunu.
eğer sadece göstergede sorun varsa bağlantılara vsse bak devirde artıyorsa tps sensörü map sensörünede bak
körler sağırlar
sımdı ben anlayadım cok pardon vss sensorumu devrı bozuyo.1300 lere getırıyo ıbre tamamda motorda yuksek calısıyo
vss nın devırle hıc bır alakası yok acılımı vehıcle speed sensor...
hayır km saatinin calısmamasının sebebi vss sensoru devirde bu sensore dogru orantılı baska bir sensorden(map veya tps v.s.)kaynaklanıyor yanlıssa duzeltebilirsiniz.
burda sorun devır konu boyle acıldı sorunda rolantıde zaten km ye nerden geldı onu anlayamadım
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)