bu malazemenin kalınlığı çok. aynı şekilde daha sıkı daha kaliteli ürün var. sanayilerde var. profesyonel yerler dynomat üstünede bu uygulamayı yapıyor. sadece bu kullanılmıyor. ses sorunu nerdeyse tamamen ortadan kalkıyor bu şekilde.
Printable View
bu malazemenin kalınlığı çok. aynı şekilde daha sıkı daha kaliteli ürün var. sanayilerde var. profesyonel yerler dynomat üstünede bu uygulamayı yapıyor. sadece bu kullanılmıyor. ses sorunu nerdeyse tamamen ortadan kalkıyor bu şekilde.
tabakası ya 10 yada 15 tl
malzeme olarak ne seçerseniz seçin işçilik iyi olmadıktan sonra kralı olsa işe yaramaz yalıtımda.. ve aracın heryeri sökülüp takılacak ki sekmanların kırılması deforme olması gibi bi durumda söz konusu bu işe kalkışıyorsanız işin ehli kişilere yaptırmanızı öneririm...
zaten bu işi yapıcaksanız segmanların yenisini almanızı tavsiye ederim kırılmasa bile eskisi gibi tutmuyo söküldükten sonra :)
Bu malzeme cogu zaman taban dosemesı ıcın sıkıntı yaratıyor taban halısı yukseldıgınden oturmama problemı yasanıyor ....
çok ağır olmuyor arkadaşlar tamamen yapılacak işçilik ben söktüm taktım hiç bir sorun yok sökmesini bildin mi işçilik konuşacak burda ve sabır sabırsız insanın yapabileceği bir iş değil
davlunmazların ordan gelen seslerı kesebılıyor mu yalıtım bılen varmı?
davlubaza yalıyım yapılırsa davlumbazdan gelen seste azalır tabiki ağırlığı bencede fazla değildir komple aracı kapladın diğelim artsa artsa 50 kg artar
bnm için fazla ağırlık orası ayrı ama gündelik kullandığım veya uzun yol yaptığım arabama kesin yaparım, mesela pontiac toplanırken sağlam yalıtım yapılcak
dardevil;
malzemenin belirgin bir ismi varmıdır?
araştırırken yardımcı olması açısından istanbul da
normalde bu lamzeme dğeilde dyno matın malzemesine benzeyen malzeme sentetik kauçuk olarak geçiyor plaka halinde satılıyor 5 plaka fialn olması lazım plakalarda küçük 30*30 mu 5*50 mi ne koç taş gibi yerlerde bulunabilir
sprey kutu içi pütükler var davlumbazını sök güzelce içe gelen tarafını sentetik tiner ile sil ama sentetik olsun selülozik bozar ve bunu uygula seni tatmin eder emin ol sprey pütür 20 tl sanırım kutusu diğer bir yöntem ise meges ama bunu sen atamasın boyacıya attır ama bu biraz ağır olabilir yapısından dolayı:icon_tup:
cuma günü yapacağım aracın resimlerini buraya eklerim
mantıken ağır olmaması gerekiyor bu malzemenin zira bakın tavana'da uygulamışlar. Biz buna benzerlik gösteren malzemeleri , stüdyolarda yada yüksek seviyeli müzik yapılacak ortamlarda kullanıyoruz. Aslında baştan aşağı her tarafı kaplamak gerekmez detaylı hesaplamalarla geniş yüzeyleri ve zayıf kalan köşeleri kapatmak yeterli olacaktır. taban haricinde şekilleri yumurta kolisine benzeyen süngerimsi plakalar var bunların şekilsel yapısı ses dalgasını dağıtıp,dağılan bu parçları kolayca emmesine yardımcı oluyor ve inanılmaz hafifler. Sanıyorum ki diğer yöntemlere göre oldukça pahalı olduğu için araç kaplamasında kullanılmıyordur fakat performans almak istediğiniz bir aracı kaplayacaksanız 3-5 gramın bile hesabını yaparsınız diye düşündüğüm için yazıyorum.
Resimli uygulama yapan yokmu aranızda :) Aslında herkesin yapabilceği şeyler bunlar ama cesaret meselesi..ya bide olmazsa korkusu.