User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
23 sonuçtan 20 ile 23 arası

Konu: Motor üflemesi ne demektir?

DetailEF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet üflemeyi başka türlü kesemezsin kesebilir misin?. Port polish işlemi içinde çok uğraşıyor millet, yok kapağı sök dağıt uğraş vs bence en güzeli filtreyi çıkartıp çok ince kumlar var onları emiş borusuna tutup kum bitene kadar kesiciye sokmak en kolay ve bana göre en verimli yöntem. Çünkü kumu emerken havanın geçtiği şekilde giriyor kumlar yani engelleri otomatik olarak polishliyorsunuz
    Biz denedik hatta dediğin yöntemle dynoda +20 hp aldık şu an herkesi geçiyorum çok mutluyum tek rakibim THY
    Anladık hepiniz kralsınız da, tahtta üst üste mi oturuyorsunuz

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yalnız bu linkte bahsi geçen olay bizim motorlarda çok farklı. normal motorlarda bunun pek bi farkı olmaz.. sonuçta madem gömlek te hareket ediyor, o zaman silindir hacmi artmış olacak.. aynı zamanda gömleğin sızdırmazlığı da işin içine girecek..
    üfleme dediğiniz olayın dizel araçlarda genelde görülmesi çok normal, dizel piston için basıncı daha yüksek olduğu için kaçaklar daha yüksek oluyor.. ancak bu biraz da karter tasarımı ile ilgili.. belki de motorunuz çok fazla üflüyordur (pistonlar sızdırıyordur..) ancak hava yağın içinden geçtiği için size üfleme hissi vermez..
    o yüzden motorun durumu ile ilgili kesinlikle bi sonuca varamazsınız..
    birde pistonlar ile gömlek arası mutlaka bi kaçak olmak zorundadır. tabii ki zaman geçtikçe üretim toleransları azaldıkça bu kaçaklar azalacak, ama sabitleyip sızdırmak yapmak şuanda söz konusu değil.. en azından klasik benzin motoru mantığında.. eğer farklı birşey var ise görmek isterim..
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıfır üfleme için haraketli gömlek kitleri çıkıcak yakında motor üfleyince bitik oluo ya ondan

bu da ilgili döküman haraketli gömlek ile ilgili

http://scitation.aip.org/getabs/serv...cvips&gifs=yes
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yalnız bu linkte bahsi geçen olay bizim motorlarda çok farklı. normal motorlarda bunun pek bi farkı olmaz.. sonuçta madem gömlek te hareket ediyor, o zaman silindir hacmi artmış olacak.. aynı zamanda gömleğin sızdırmazlığı da işin içine girecek..
    üfleme dediğiniz olayın dizel araçlarda genelde görülmesi çok normal, dizel piston için basıncı daha yüksek olduğu için kaçaklar daha yüksek oluyor.. ancak bu biraz da karter tasarımı ile ilgili.. belki de motorunuz çok fazla üflüyordur (pistonlar sızdırıyordur..) ancak hava yağın içinden geçtiği için size üfleme hissi vermez..
    o yüzden motorun durumu ile ilgili kesinlikle bi sonuca varamazsınız..
    birde pistonlar ile gömlek arası mutlaka bi kaçak olmak zorundadır. tabii ki zaman geçtikçe üretim toleransları azaldıkça bu kaçaklar azalacak, ama sabitleyip sızdırmak yapmak şuanda söz konusu değil.. en azından klasik benzin motoru mantığında.. eğer farklı birşey var ise görmek isterim..

şükür mantığını çalıştıran biri çıktı sürtünme varsa kaçak vardır bu kadar basit bu da = üfleme dedikleri olay... kompresyon testi yapmak yerine elle fşşvv ooo hava gelio lan kesin bitmiş? diip bir kanıya varmak gereksiz masraflara yol açabilir.

bu arada link in bahsettiğim olayla alakası bile yok

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet ben de onu dedim farklı bi konu olmuş ama güzel siteymiş saolasın...
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)