User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
50 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 100 oktan ve üstü benzin temini...

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ellerinize sağlık bilgiler için çok teşekkürler..
    nitrometan neden AFRyi 1.5 e düşürüyor ?? ilgisini anlayamadım..
    Alıntı khan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bu konuyla bayadir ilgileniyorum arkadaslar bir ara hatta kafayi baya bozup benzin imal edecektim fakat yasal olarak oda yasak.

simdi kullanabileceginiz en kolay ulasilabilir en verimli oktan yukselticiler,
    1- toluen
    2- xysilen
    3- ethanol
    4- methanol

eski tarif verenler bunun icine birde hint yagi veya atf koymanizi onerirler fakat yeni jenerasyon arabalarda pek gerek yok bu combustion lube katkilarina cunku zaten kullandigimiz benzinin %4 u bu isi goruyor.

Simdi bu dyo tiner mevzuda yanlis, soyleki piyasada satilan dyo tinerler sentetik solvent icerikli, ben imalatta kullanilan ve piyasada bulunmayan toluen i dyo tiner tenekelerinde sakladigim ve birkac arkadasa verdigim icin o sanki piyasada satilan tiner saniliyor ama degil. Kimyager arkadaslar mutlaka vardir aramizda ve tinerin binbir turlu cesidi oldugunu onlar izah ederler. Sakin boyacidan falan tiner alip kullanmayin.

kullanmaniz gereken sadece boya imalatinda kullanilan ve bunun yaninda petrol rafinerilerinde benzin yapilirken kullanilan toluen ve xysilen. Bunlari da %10 a kadar rahatlikla kullanabilirsiniz veya %7 toluen %3 xysilen gibi.

ethanol ise gavurlarda gordugumuz e85 yakitinin %85 ini olusturan alkol turevi, bildiginiz rakida, viskide kullanilan etil alkol fakat bununda saflik dereceleri vs var. Bizim ankarada birkac arkadasimiz 1 1,5 senedir kisin e85 yazin ise e100 yuruyor cok ciddi fark var, ustlerde ve altta 10 derece avans gibi neredeyse, yeni jenerasyon cogu aracin yakit sistemi ethanole uygun.

methanol ise biraz daha korozyotif etkisi olan metil alkol turevi, bunu da %3 %5 gibi depodan kullanabilirsiniz fakat methanolu saklamasi ve safini bulmasi biraz zor. son zamanlarda cogu arabada kullanilan water/meth injection sistemleride bu isi goruyor. hem iat yi dusuruce hemde oktan arttirici ozelligi var. icmeyin kor eder, kazara icerseniz etil alkol de icin pesine denaturize icin.

ben model yakiti kullanan arkadaslardan temin ederek nitromethane de kullandim ama 1.5 AFR ile yurumek biraz sikintili tavsiye etmiyorum

ilginc bir sekilde son 6 aydir devamli kotu benzin var ankadara shell, opet,bp hepsi pis benzinlerin devamli sorun yasaniyor, sanirim ekonomik kriz ve devlet politikalari ayakta kalabilmek icin esnafi bazi seyleri yapmak zorunda birakiyor veya bazi gereklilikleri yapmaktan alikoyuyor.
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben bu konuyla bayadir ilgileniyorum arkadaslar bir ara hatta kafayi baya bozup benzin imal edecektim fakat yasal olarak oda yasak.

simdi kullanabileceginiz en kolay ulasilabilir en verimli oktan yukselticiler,
    1- toluen
    2- xysilen
    3- ethanol
    4- methanol

eski tarif verenler bunun icine birde hint yagi veya atf koymanizi onerirler fakat yeni jenerasyon arabalarda pek gerek yok bu combustion lube katkilarina cunku zaten kullandigimiz benzinin %4 u bu isi goruyor.

Simdi bu dyo tiner mevzuda yanlis, soyleki piyasada satilan dyo tinerler sentetik solvent icerikli, ben imalatta kullanilan ve piyasada bulunmayan toluen i dyo tiner tenekelerinde sakladigim ve birkac arkadasa verdigim icin o sanki piyasada satilan tiner saniliyor ama degil. Kimyager arkadaslar mutlaka vardir aramizda ve tinerin binbir turlu cesidi oldugunu onlar izah ederler. Sakin boyacidan falan tiner alip kullanmayin.

kullanmaniz gereken sadece boya imalatinda kullanilan ve bunun yaninda petrol rafinerilerinde benzin yapilirken kullanilan toluen ve xysilen. Bunlari da %10 a kadar rahatlikla kullanabilirsiniz veya %7 toluen %3 xysilen gibi.

ethanol ise gavurlarda gordugumuz e85 yakitinin %85 ini olusturan alkol turevi, bildiginiz rakida, viskide kullanilan etil alkol fakat bununda saflik dereceleri vs var. Bizim ankarada birkac arkadasimiz 1 1,5 senedir kisin e85 yazin ise e100 yuruyor cok ciddi fark var, ustlerde ve altta 10 derece avans gibi neredeyse, yeni jenerasyon cogu aracin yakit sistemi ethanole uygun.

methanol ise biraz daha korozyotif etkisi olan metil alkol turevi, bunu da %3 %5 gibi depodan kullanabilirsiniz fakat methanolu saklamasi ve safini bulmasi biraz zor. son zamanlarda cogu arabada kullanilan water/meth injection sistemleride bu isi goruyor. hem iat yi dusuruce hemde oktan arttirici ozelligi var. icmeyin kor eder, kazara icerseniz etil alkol de icin pesine denaturize icin.

ben model yakiti kullanan arkadaslardan temin ederek nitromethane de kullandim ama 1.5 AFR ile yurumek biraz sikintili tavsiye etmiyorum

ilginc bir sekilde son 6 aydir devamli kotu benzin var ankadara shell, opet,bp hepsi pis benzinlerin devamli sorun yasaniyor, sanirim ekonomik kriz ve devlet politikalari ayakta kalabilmek icin esnafi bazi seyleri yapmak zorunda birakiyor veya bazi gereklilikleri yapmaktan alikoyuyor.
    1- toluen
    2- xysilen
    3- ethanol
    4- methanol

bızım kımya sırketımız var. bu bahsettıgın solventlerın nerdeyse 100% u piyasada zaten su ıle seyreltılmıs olarak sunulur. bunların saf olanları malıyet olarak zaten baya yuksek olur. seyreltılmıs solvent ıle mı bu avans degerlerını yakalıyorsun yoksa saf solvent ıle mı??
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- toluen
    2- xysilen
    3- ethanol
    4- methanol

bızım kımya sırketımız var. bu bahsettıgın solventlerın nerdeyse 100% u piyasada zaten su ıle seyreltılmıs olarak sunulur. bunların saf olanları malıyet olarak zaten baya yuksek olur. seyreltılmıs solvent ıle mı bu avans degerlerını yakalıyorsun yoksa saf solvent ıle mı??
    moruk ankarada ben dahıl bırcok kısı bu malzemelerı cok kolay sekılde saf halını aldık alıyoruz...%99 lık methanolun 5 lıtresı 20tl falandı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

minik biraderimim zaten ben aciklamistim sordugun soruyu piyasada satilan (boya dukkanlari vs) tinerin icinde sudan, asetona, etherden disopropile bircok baska seyreltici var, benim kullanilmasini onerdigim piyasada bulunmayan saf toluen, saf xysilen veya alkollerden saf ethanol, saf methanol ki bunlari bulmak kolay degil dedigin gibi ama azmeden bulur, mesala kimya sirketi olan biri senin gibi rahatlikla ulasabilir. ben %100 saf icerigi %96 toluen %4 toluen olan ozel bir imalat malzemesi kullaniyorum ve dedigin gibi bunu hicbir boya dukkaninda vs bulamazsin. Butun tinerler ayni kokar ama icerigi faklidir sonucta mantik bu.
    methanol ve ethanolun Oxygenate ozelligi tabiki farkli bircok getiri sagliyor bizim icin ama onlarin depodan kullanimi ozellikle methanolunki birazcik daha sikintili.
    nitromethane in stoic ratiosu 1.7:1 benzinin 14.7:1 iken 1.5 afr olayi o
    Guc;
    Bilgi ve Tecrubedir.

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben sağlayablirim yanlız litresi 7-8 euuroya geliyor 124~130 octane kursunlu

widebandlarınız ucar haberinizolsun + eğerki tanıdığınız varsa hepinizie 109 octane kursunsuz Sunoco öneririm Kıbrıstan temin edilebiliyor

Ben kıbrısta ciddi araçlardak kullandım + uğraştım
    Ewo8-9 40r 42R
    r35 misc
    r34 76mm turbo ile çok basarılılar 120 var sunoco oda kursunlu ama tavsiyem 109 dursorunsuz kullanabilirsiniz

Ben sadece trdeki 97 octan eil rumdaki 100 octone farkı arada 8 derece+ Gördüm

Tavsiyem Sunoco dur alıcaksanız yapmıcaksanız

YANlız Amacınız nedir sorun o hergün kullanamasssınız hergün gazlayamassınız sizce böyle yaşamaya değermi ? 97+Methkitinden Tolien iledewam edebilrlsinzi Dizel Meth pompası olsun pls
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özgün kıbrıstan buraya nerdeyse cıvata girmio gümrüksüz hep sıkıntılı

sen birde solvent temin ediceksin

çok paraya ihtiyacın var
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ona bakarsan Benzinde sokemıyorsun ama ithalat belgen lazım yapan adam yapabiliyor istedikten sonra getirilir
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olm çok para lazım
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bro 124 denesen 1kere demek istediğimi anlardn
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araba bir çıksın Allahın izni ile ilk gece 110 u denicez zaten bebegim
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

vtsburak
    Misafir
    100 oktan benzin etmin etsem ?? Araca katkısı olurmu ___???

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vtsburak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100 oktan benzin etmin etsem ?? Araca katkısı olurmu ___???
    avans haritanla oynamadığın sürece hissedeceğin pek birşey olmayacaktır.

erayakar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir tırcı bulunursa ingiltereden ..galonla herseferde 100lt ...bavul ticareti gibi..tırın kupada gele bilir..ama potansiyel tüketici bulunması lazım..

deathofacar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Simdi bu dyo tiner mevzuda yanlis, soyleki piyasada satilan dyo tinerler sentetik solvent icerikli, ben imalatta kullanilan ve piyasada bulunmayan toluen i dyo tiner tenekelerinde sakladigim ve birkac arkadasa verdigim icin o sanki piyasada satilan tiner saniliyor ama degil.
    olm korhan çok güldüm : allahtan başka bişey kutusuna koymamışsın
    "Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan,halkını esir eden,içerideki cephenin suskunluğudur."
    M.Kemal ATATÜRK

deathofacar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oz` Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben sağlayablirim yanlız litresi 7-8 euuroya geliyor 124~130 octane kursunlu

widebandlarınız ucar haberinizolsun + eğerki tanıdığınız varsa hepinizie 109 octane kursunsuz Sunoco öneririm Kıbrıstan temin edilebiliyor

Ben kıbrısta ciddi araçlardak kullandım + uğraştım
    Ewo8-9 40r 42R
    r35 misc
    r34 76mm turbo ile çok basarılılar 120 var sunoco oda kursunlu ama tavsiyem 109 dursorunsuz kullanabilirsiniz

Ben sadece trdeki 97 octan eil rumdaki 100 octone farkı arada 8 derece+ Gördüm

Tavsiyem Sunoco dur alıcaksanız yapmıcaksanız

YANlız Amacınız nedir sorun o hergün kullanamasssınız hergün gazlayamassınız sizce böyle yaşamaya değermi ? 97+Methkitinden Tolien iledewam edebilrlsinzi Dizel Meth pompası olsun pls
    valla subaruyu bana sattıran en önemli sebep buydu. 100 oktan kalktıktan sonra yaptığın setup ın da bir anlamı kalmıyor. hoş , 100 oktan varken de acaba benzinde bir anormalik var mı korkusu sürekli....vsvs... yeni set up yapan ya direk 95 e göre yapıcak ya da benzin iişinin ilmini yapacak. başka çare si yok.
    "Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan,halkını esir eden,içerideki cephenin suskunluğudur."
    M.Kemal ATATÜRK

burakcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artık 97 oktanda kalmadı 95 e talimmm

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    artık 97 oktanda kalmadı 95 e talimmm

97 nasıl kalmadı? Ben hep 97 alıyorum. Bursa'daki çoğu benzinlikte var. sattıkları 97 değil mi ki?

d16y4
    Misafir
    Alıntı F4R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    97 nasıl kalmadı? Ben hep 97 alıyorum. Bursa'daki çoğu benzinlikte var. sattıkları 97 değil mi ki?
    95 diye satılan 93 97 diye satılan 95

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d16y4 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    95 diye satılan 93 97 diye satılan 95

evet bursada hala tüm benzincilerde 97 var ama bizim 97 diye aldığımz 95 yani öylemi ? her benzin firmasında böylemi ...
    SM PERFORMANCE

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)