bende daha onceden castrol kullanıyordum.su anda mobıl1 10-60 a gectım gayet memnunum ve castrol 10-60 tan hıc bır farkının oldugunu gormedım.sadece fıyatı hemen hemen yarısı okadar:D yag degısımınıde 5000-6000 km arasında yapıyorum.
Printable View
bende daha onceden castrol kullanıyordum.su anda mobıl1 10-60 a gectım gayet memnunum ve castrol 10-60 tan hıc bır farkının oldugunu gormedım.sadece fıyatı hemen hemen yarısı okadar:D yag degısımınıde 5000-6000 km arasında yapıyorum.
yağ satanla 5binde değiştiriyorum şeklinde konusmamız geçtikten sonra. Adam bana aptalmışım gibi bakıp yok abi yanlışın var 10/60 20.000 km kullanılıyor diyip katalogu gözüme sokması münasebetiyle uzuun giden bi yağ olduğunu anladım. ama bilmişlikten vazgeçmeyip olsun abi ben yine de 5binde bir değişcem demiştim :D
Motor stock ise ve sürekli ana avrat gazlanmıyorsa 5.000 bence de az bir km, 10.000 km de değişirdim ben olsam, 5.000 de bir filtre temizliği iyi olur sadece.
20.000 km ömür dediklerine bakma, TR koşullarında her yer inşaat-toz toprak olduğu için o km çok iyimser. Trafik vs.. etkenlerde olunca km sayacı 20.000 km gösterirken belki de yağ 30.000 km gitmiş oluyor.
Yağ tartışmasına zaten hiç girmiyorum, atmosferik araca 10w-60 koymam da konu o değil :)
EK NOT: 10w-60 mobil 1 80 küsür tl ise iyiymiş, ben castrol gibi uçuk bir fiyata sandım:
http://www.lamborghini-talk.com/vbfo...allardo-10591/Alıntı:
Use synthetic. 5w-40 is recommended, but hard to find. 0w-40 can be found (I've seen Mobil 1). I'm guessing 10w-40 is also OK.They tell me viscosity is less important than making sure you don't mix synthetic with the higher priced spread.
benim gözümün önünde gallardoya 10/60 koyuldu..
Bu benim görüşüm en başta ondan dolayı :)
En kalın yağ şu anda benim bildiğim üretilen.
Suda mı yürümek daha kolay, yoksa çamurun içinde mi? Çamurun yoğunluğu daha fazla elbette ki daha yorucu olur. (mübalağadır)
Gerçekten yüklü ve yağ ısısının aşırı arttığı bir araçta kullanılması zaten öneriliyor. Ama stock bir araçta yağ ısısını ne kadar arttırabilirsiniz ki? Saatlerce gazlayın pek bir şey fark etmeyecektir çünkü zaten stock araç limitlerinde yürümez. Ama araç bir nebze olsun (teoride kesin de, pratikte ne kadar değişir orasını bilmiyorum) güç kaybedecektir.
Dediğim gibi, eğer araç yüklü ve limitlerinde yürüyorsa elbette 10-60 kullanılmalı dayanıklılığından ötürü. Sonuçta yağ en önemli şey motor için.
Fakat aksi durumlarda ben koymam(kendi görüşüm)
Anlattığım şeylerde yanlışım varsa lütfen düzeltin bilhassa memnun olurum
Sebebi budur yani :)
tabi haklısın dediğin stock tarzı arabalarda hiç önemli değil.. git en ucuzunu al koy ama örneğin vti 106 typer rs bu tarz arabalarda bizzat görülüor e sonucta bunlarda atmosferik :) neyse anlastık sorun yok =)
Yok en ucuzunu kullanmam, tam sentetik kaliteli marka ince yağ yeterlidir.
Yıllardan beridir Mobil 1 0w-40 kullanırım hiç sıkıntı çıkarmadı bana mesela. Neredeyse şampuan niyetine kullanıcam :hahaha:
Konuya dönersek, aracının stock olduğunu varsayıyorum, senin yerinde olsam 10-60'ı çok fazla trafikte dur kalk yapmıyorsam 10.000 km de bir değişirdim ben. 5.000 de bir hava filtresini temizlesen yeterli olur bence. :)
türkiye şartlarında 10-60 atmosferik bir arabaya koymak bence tamamiyle cep zenginliği.
her arabanın fabrika verisi mevcut onlara göre yağ kullanmanızı tavsiye ederim.
5000 de bir de yağ değişimi mantıksız 9000 kullanıma göre 10000.
yağın visikotesinden bahsetmiş arkaşımız fabrikadaki adam onu düsünmüyor o yüzden kutuya 10000 km yazıyor değilmi
türkiye şartlarında tam sentetik ve yarı sentetik tüm yağlar (kutu) en az 10000 km dayanacak güçtedir. cebinize yazık yağ deiştirmek her zaman iyidir. ama iyi yağı deiştirmek sadece ustanıza ve yağcıya para kazandırır
8.000 km gibi değiştiririm. En fazla 10.000 km oldu şu ana kadar. Belli güçlere kadar performans amaçlı üretilmiş araçlar için bile 5000 bence erken ama tabi insanın içinin rahat etmesi için her sabah marş basmadan bile değiştirilebilinir birşey diyemem. Tabi çok güçlü yada ciddi motor modifiyeleri bulunan araçları konu dışında tutuyorum. Bu arada bende atmosferik bir motorda 10-60 yağı motorun performansını törpüleyeceği görüşündeyim. Ayrıca zaten 10-60 yağı eksilten atmosferik bir araç ya çok yüksek devir çeviriyordur yada bir problem vardır.
ben aracı yüklediğimden beri 10W-60 a geçtim yağ ısısı problemi nedeniyle.
Zaten 10W-xx den ince yağ kullanmayı önermiyor fabrika (mitsubishi); 5W koysam belki biraz güç alırım ama riske gerek yok.
mobil 1 diyorki, aracınızın motorunu onarırı bu katkılıdır uçar kaçar.
Ya satış stratejileri farklı yada ürün cidden farklı.
ben shell 10-60 da kullandım, castrolle aynı bence