Belki formda bu konunun cvp ları vardır ama bulamadım.Araçtaki şanzuman yağı belli periyotlarla değişirmi belli bir kilometresi varmıdır araba yattığı zaman nekadar zamanda özelliğini kaybeder.Bir sürü formda bu konu ile ilgili net cvp yok yardımcı olursanız çok sevinirim aracım 93 civic si. Bu arada normal motor yağı aracım hafta sonu aracı olduğundan fazla km yapmıyorum ortalama kaç ayda yağ özelliğini kaybeder şimdiden teşekkürler.

Alıntı

Manuel araçlarda şanzuman yağı değişimini kimse tavsiye etmez doğru evet..gereksiz çünkü gerekli diyen usta veya arkadaşımız neye dayanaraktan değişmeli diyor bilmiyorum sadece şanzuman yağı seviyesi kontrol edilir eve eksik ise tamamlanır..Değişim ancak 200.000Km sonrası istenirse değişebilir ama kalkıpta 50binde 80Bin'de Manuel şanzuman yağı değişmez bence..Otomatik ve Triptronic şanzumanlarda yağ değişimi oluyor çünkü yağ basıncı önemli bu tip şanzumanlarda ve 80binde yağ değiştirilmesi gerekiyor ve Kalkıpta 10/40 magnatec gibi yağlar konulmuyor daha sentetik yağ kullanılıyor ve şanzuman yağı özeldir motor yağından çok farklı bir yapıya sahiptir.Honda hangi akla dayanaraktan şanzumana 10-40Magnatec koyuyor anlamış değilim ama vardır bir bildikleri..