Uzun yolda kafa şişirmemek için benim için problem değil ama yanımdakiler adına slincer taksak yakıta etki edermi?
EDİT:
Merak eden arkadaşlar için denendi: 270kuruş slincersız, 230kuruş slincerlı
Alfa 145 1.6 boxer
Uzun yolda kafa şişirmemek için benim için problem değil ama yanımdakiler adına slincer taksak yakıta etki edermi?
EDİT:
Merak eden arkadaşlar için denendi: 270kuruş slincersız, 230kuruş slincerlı
Alfa 145 1.6 boxer
orjinal olarak üretilmiş veya custom olupda egzozun çıkışını fazlasıyla kasmayacak silencer yakıtı etkilemez diye düşünüyorum, en azından bendeki etkilemiyor![]()
Silencer kilometrede yakıta en az 50krş etki ediyor ama arabayı sıkıştırma fazla 4000dd üstü kesinlikle zorlama yakıt ekonomisi sağlıyor gerçektende ben denedim ve farkı gördüm 40-50krş farkettiriyor..
Ben Çok Farkedeceğini Düşünmüyorum.
Silencersizde 3000/4000 dd Geçmezsen Yine Yakıt Tüketimini Azaltırsın.
Ama Silencer Açık Olunca İnsanın Gaza Basası Geliyor![]()
Merdo'm Seni Unutmayacağız...
benim tecrübelerimde azda olsa yakıt ekonomisini etkileyeceği yönde. özellikle egzosda sıkıştırma yapmayan araçların slinceri takmasıyla egzosda olacak sıkışma ile daha az yakması mümkündür.
Şimdi şöyle sadece Egzoz uygulaması yapılmış standard bir araca fazla bir yakıt ekonomisi sağlamaz tabiki ama atmosferik modlanmış araçlarda inanın 40-50krş gibi rakamlarda ekonomi sağlıyor en güzelide sessizlik sağlıyor uzun yolda çok farkettiriyor inanın![]()
Komple düz boru+silencer lı egzos kullanıyorum.Ş.i yakıt tüketimde fark var mı algılayamıyorum yada yok.Ancak uzun yolda özellikle sabit bir tempoda(3500d/d altı) fark var.Silencer lı benim araba daha ekonomik
slincersız 270kuruş yaktm.(arada bastım)yarı otoban yarı şehiriçi.bugün slincerla deneyeyim birde.. ama benim aracımda egzozda yeternce sıkıştırma oluyor zaten slincerıda taknca sanki zorlanıyor gibi hissediyorm..Bu arada araç alfa 1.6 boxer
etkiler. Silencer açıkken ve yüksek devirde kullandığımda ciddi artış oluyordu benzin sarfiyatında. Silencer warken yüksek devire çıkmak çok sağlıklı değil diyorlar ama ben çıktığımda da açık hali kadar yakmıyordu
silencer varken araç daha fazla backpressure e maruz kalıyor, alt devirlerini daha rahat topluyor, bu sebepten ekonomi sağlamanız normal.
Birde fırsat bulunca ben deneyeyim.Fark ettiğinden eminim direk anlaşılıyor ama krş hesabı yapmadım.Bakalım RSI da kaç krş oynayacak?![]()
Silencer takıldığında; sıkıştırma, silencersiz haline göre daha fazla oluyor. Böylece gaz pedalındaki tepkileri daha fazla hissediyorsunuz. Hal böyleyken (özellikle şehir içinde), Gaz pedalına fazlaca yüklenmiyorsunuz ve daha az yakıyorsunuz. Başka bir sebebi yok yani![]()
Fusion35 ------> OnurD.
yakıtı bilmem de ben silencer koyunca souk hava varsa bide motor soukken stop edio rolantide
Konuyla alakasız olacak ama saxo vts de supersprint egzozdan daha sessiz silencer lı bi egzoz olabilirmi tabiki silencer takılı iken
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)