User Tag List

18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: E46 330ci SMG 1

Görkem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

E46 330ci SMG 1

2002-2003 yıllarındaki smg 1 ler hakkında çeşitli sorunlardan bahsediliyo ,,,bu kesin muhakkak olan bişi mi ,,,ne tip arızlar çıkartıyo ,,,,onun dışında hızı nasıldır atışları smg 2 gibimidir,,,,çok yakın arkadaşımda 2004 model 330ci smg 2 var ,,,aracın ilk sahibi 151000km de ve şanzımanla ilgili hiçbi sıkıntı yaşamadı ,,,ki çokta iyi kullandığı sölenemez bende o aracı çok kez kullandım,,tiptronic 330ci ler gidişininde, vites atışınında, zevkininde alakası yok diyebilirim,,,,lanch control var misal smg 2 de smg 1 ler de de var mı?

biraz soru bombardımanı oldu ama kusura bakmayın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu admin arkadaşlar tarafındna ''genel'' bölümüne taşınabilir ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cevap yok mu hiç ben de takip ediyorum bu konuyu

Tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onlar SMG2 E36 larda smg1 kullanıldı diye biliyorum
    Samsa

ReßeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SMG1 e36 m3 modellerinde kullanildi. Standart e46 modellerinde Magneti Marelli uretimi -emin degilim- SMG2 ( Sequental Manual Gearbox), M3'lerde ise Getrag uretimi SMG2 (Sequental M Gearbox) mevcut. SMG1'de cesitli programlama hatalari ve yaglama sorunu vardi. Genel Olarak bu yaglama ve yag pompasi sorunu hala motorda bilhassa da sanzimanlarda mevcut guncel ///M modellerinde. BMW de tam olarak cozumleyebilmis, daha dogrusu sorunun ne oldugunu tam bulamamistir zamaninda. Zaten ilk deneyimleriydi bu sanziman hususunda... Geri viteslerde kilitlenme ve agir vites gecisleri gibi *****i sorunlari var. Hurdacilarda raflari doldurmaktan bir de cam sehpa olmaktan baska ise yaramazlar yani...
    ///Mürüvvette endaze olmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ReßeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geri viteslerde kilitlenme ve agir vites gecisleri gibi *****i sorunlari var. Hurdacilarda raflari doldurmaktan bir de cam sehpa olmaktan baska ise yaramazlar yani...
    SMG1 için yazdın dimi? 325-330 E46lardaki 2 nasıl?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    46'lardaki bambaska. Elektriksel ve mekanik olarak cok iyi. Bakimlari zamaninda yapilirsa ve guncellemesi geciktirilmezse bir sorunu olmaz. 11 kademe ayari var sanirim gecisleri ve hizi gayet iyi.

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim arkadaş 3.25 SMG2 de sorun yaşadı. Ama hiç yaşamayanlarda var. Kısacası bir kere sorun yaşarsan SMG bir daha randuman vermiyor. Arkadaş 4.000 TL masraf yaptı debriyaj setidir smg beynidir ıvırıdır zıvırıdır. Hala sorun veriyor.

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mercedes gibi şanzuman yapamıyor bu BMW firması.Getrag mercedes'te 20 yıl boyunca kullanılıyor abartılı bir sorun çıkarmıyor ama gel gelelim BMW'de 3-5 sene içinde dağılıyor sanırım BMW'nin üretim teknolojisinde bir hata var şanzumanlarda değil yani

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fsunnetci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mercedes gibi şanzuman yapamıyor bu BMW firması.Getrag mercedes'te 20 yıl boyunca kullanılıyor abartılı bir sorun çıkarmıyor ama gel gelelim BMW'de 3-5 sene içinde dağılıyor sanırım BMW'nin üretim teknolojisinde bir hata var şanzumanlarda değil yani
    Mercedes'te yarı otomatik şanzıman üretilmiyor ki? Smart haricinde. Evet klasik otomatik şanzımanları sağlamdır ama BMW de bu konuda iyi işler çıkarıyor.

330ci smg li kullanmıştım zamanında, çok keyifliydi. Çokta nadir sanırım 330ci de smg.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah Allah acaba ben niye rast gelmedim son 10 senedir bu 3-5 sene icinde dagilan BMW sanzimanlarina

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ReßeL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah Allah acaba ben niye rast gelmedim son 10 senedir bu 3-5 sene icinde dagilan BMW sanzimanlarina
    Bahsettiğim şanzuman türü SMG.özellikle SMG I bana 3-5 sene kullanıpta sorun çıkarmayan göstersene.E36 kasalarda çok sorun yarattı bu SMG I ama E46 larda arıza durumu nasıl bilmiyorum. normallerinde sorun olmuyor

I-HANN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    smg2 lerde şanjuman yağının litresi pahalı olduğundan genelde kimse değiştirmiyor oyuzden yag özelliğini kaybettiğinde ve seri kullanımda sorun cıkara biliyor yağını değiştirip iyi bir adaptasyonla( işi bilen biri tarafından ) hiç sorun yaşamazsınız arıza verdiğinde genelde yapılan işlemler, soğumasını beklemek adaptasyon yapmak olduğu için belli bir dönem daha devam ediyor SMG2 alıcaksanız aracı iyi bir serviste baktırıp adaptasyon yaptırın ozaman herşey meydana çıkar
    “Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e36lardaki smgler sorunlu zaten manuele çeviriyorlar genelde

ama e46larda sorun yaşayan duymadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler,,,sonuçta anladığım kadarıyla e46 lardaki tüm smg ler smg 2 olarak geçiyo,,,,2002-2003 lerde olan smg2 ile de 2004 makyajlı olan e46 lardaki smg 2 de aynı o zaman ,,,eski yeni e36 olmadıkca öle aman aman bi problem yok anlaşılan.....

Tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fsunnetci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

bir de şöyle bir durum var E30 larda kullanılan getraglarda hala işliyor genel olarak

ve birde Getrag farklı bir firma Brembo gibi çoğu otomobil üreticisi Jant, Şanzıman ve fren sistemini 2. Firmalardan alır kendileri üretmez
    Samsa

tazmaniac
    Misafir
    az once 2003 330 kullandim,benim makinadan cok daha agresif ve keyifliymis ;p ama yakit olarak dizelini kullandigima sukrediyorum

Ludacris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    smgI hata vermeye müsait sonuç olarak yeni bişey denenmiş
    haliyle normal. mercedes daha sağlam falan ? 4 oranlı ağırmı ağır bence dandik ( c200 komp)
    ayrıca elektronik olarak çok rezil oldular özellikle e serisi için konuşuyorum.
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ludacrıs ne ıcıosun sen? alman mısın,bmw fabrıkası senın mı? ama senın spec bıraz farklı.. ben stı alırım keyfımın kahyası mısın?)
    ....05412424032

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)