yok karter traverse oturmuyor o acıdan dedim 2 motorun karteride birbirine olmuyor abeyy.. yoksa onun dısında problem yok amcacım :)
Printable View
yok karter traverse oturmuyor o acıdan dedim 2 motorun karteride birbirine olmuyor abeyy.. yoksa onun dısında problem yok amcacım :)
120bin km dir mondeo 1.8 de kullanıyoruz hala sorun yok.
brc baya tavsiye ediliyor bence brc taktır
bunun en sorunsuzu prins ve telefex kayseri de lpg konusunda baya secenege sahip istersen oralarlada gorusebilirsin
Biraz gec cevap oldu ama kusura bakmayın
35000 kmdir Teleflex kullanıyorum. benim focusun motor da 2.0 yani senin arac ile aynı motor dostum. TAvsiyelerim:
1. En az 1 ay hergun bu lpg yi arastırdım.
2. Teleflex dısında silindir basına 40 beygircik üzerinde veren makinalarda (ki bizimkiler de bu sınıfa giriyor) zapıtık zuputuk lpgler gucu dusuruyor. Hatta Teleflex'de bile enjektörler buyuk konuyor bizim makinelere.
3. 25 kurus / km mantıgında acayip ucuza guc kayıpsız arabaya bineceksen buyur teleflex taktır.
4. En buyuk sıkıntın hala TUV'deki zeki herifler bu sisstemi bilmediklerinden "abi senin arabada tup yok, sistemi sokmusler tank kalmıs" diyorlar. İspatı icin araba tupteyken sok tanktakı sigortayı, alayı apısıp kalsınlar :>
5. Motorun icinde komtaj manifolttan yapıldıgı icin, oyle enjektor hortum b.k pusur gorunmuyor ki bu da benim gibi araba sapıgıysan onemli.
6. arabama tup takmadan once ve bundan 5000 km once (yani 30000 km aralıgında silindirlerin kompresyonlarında bir degisim olmadı). O zaman LPG neymis? İyi bir kit ile kullanılınca zarar vermezmis. (Ki verse bile, 4000 TL'lik motor icin 100.000 km'de 0.2 lira yakıt farkı verip 20.000 liramı sokaga atmammmm, sokarım pistonlarına segmanına o motorun (tornavidayı :) )