Istanbulda dogru sonuc alabilecegimiz dyno nerde var ?
Sakin pasa demeyin zaten yanlis baska fikri olan
Istanbulda dogru sonuc alabilecegimiz dyno nerde var ?
Sakin pasa demeyin zaten yanlis baska fikri olan
çarpan mevzusundan bahsediliyor sanırım.
fakat ölçümü doğru yapmak başka, çıkan değeri hesaplamak başka şey bildiğiniz gbi.
MagicPerformance
MegaSquirt Engine Management Systems Technician
Ne kingler gördük güle güle öldük...
istedigi kadar gucu dynoda goremeyınce bozukmu oluyor dyno? neye gore yada kıme gore bu sonuc cıkıyor? yoksa dyno uzmanımısın? bu sekılde bı ıthamda bulunmak ıcın somut bazı seylerı gosterebılmek gerekır ve ona gore konusabılmen gerekmezmı. sen arabana chıp yapmısın, gucun farkını hıssettım dıyorsun , pekı oncekı gucunden nasıl emınsınde arabanın enson cıkan gucunu tahmın edebılıyorsun? bırseylerde sıkıntı olabılıcegını goremıyorsun heralde.
neye göre arızalı oldugunu acıklarsan iyi olur standart arabada bile artı eksi üç beş oynuyor
İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL
beyler bu aracı ben 1.5 senedir kullanıyorum stock haliyle çok araçla kalktım motoru normal herhangi eksi güç yok bildiginiz üzere mini s ile aynı motor arkadaşımın aracı ile drag roll ve her vites oranında denedim hiç bir fark yok ertesi gün chıp,egzos gibi calışmalar yaptık deneme sürüşünde inanılmaz bi fark var araç 2500,3000den sonra çıldırıyor tamam oldu dedik ***** dynosuz olmaz bi ölçtü 177hp demezmi uçtum aynı aksam 300gtı mını s bmw3.20 denedik chıp resmen boru gibi ortada bi fark var..
sorarım yazımla bu araç yaklaşık 25,30hp arası güç veriyo arkadaşın dynosunda 2hp gibi bi fark çıktı hala dogru diyorsanız bende yanlış diyorum.
50 defa araba ölçtürdük il defa senden duyduk bozuk olduğunu
bu çip işlerinde sıkıntı olur hemen dynoya *** atma arkadaşımın alfa mitosunada çip yapılmıştı güzel olmuş diyodu aaba orjinalinden 2 hp az çıktı orj yazılım attık fabrika verisinden 10 hp fazla verdi
yani bi hata varsa dynoda arama
ben bilmem dogrusunu egrisini ama çogu kişi orda ölctugune göre kıstas alabilirsin en azından chipli egzostlu 207 illa cıkmıstr orda eski kaytların bakabilirsin
BOZBEY
oncesı sonrası yaptırmıs olsaydın en azından ne BG aldın onu ogrenmıs olurdun.Bende arabamı dynoya cıkardım pasada sıkıntısı olmayanlar kafılesındenım ve yanlıs olcum yaptıgını dusunmuyorum.105 bg lık 1.6 16V arabam yazılım fıltre son susturcu degısımı sonrasında 118bg cıktı kı zaten bekledıgım sonuctu bana gore sımdı yanlıs olcum mu yapıo olmalı
ayfon da dyno programı var, o güzel ölçüyomuş baya![]()
biz kimsenin ekmegine *** atmatık atmayız ekmegimize *** kelimesini agzımıza degil aklımızdan geçmez...!
madem dyno dogru mını s bmw3.20 306 gtı mi 150 hp bırakalım bazı şeyleri.
senın gıbı ınsanların genel bıldıgı yanlıs bırsey vardır. arabana yazılım yapılmıs olabılır, farkta etmıs olabılır hatta cokcok ta fark etmıs olabılır, ama bu demek deıldırkı peak hp yada peak nm degerlerı artmıs olacak dıye, yanı elındekı kagıdı koy ıstersen bırde standart yazılım olmayan aynı arabanın degerlerıne bak belkı bırseylerı anlar ona gore kıstasta bulunabılırsın, yada bıldıgını yaparsın yıneara degerlerın hıssedılır cok ıyı bır sekılde kuvvetlenmıs olabılır, buna kımsenın bır ıddası yokkı, sana dyno kagıdının verılmesı orda egrılerın olması ınsan oglunun bırseylere bakıp anlamaya calısıp yorum yapabılmesı ıcın konulmustur, yoksa cok ta onemlı deıldır maksımum guc yada torkun ne oldugu, sana ıyı calısmalar...
RC_MAN şimdi söle bişi diyim paşanın çarpanı yanlış ewt de yanlış çarpanla güç zaten fazla çıkar tr de vwtech te dastek var ama oda yere veren gücü ölçüyor aracında yürüyen aksamında bir sıkıntı varsa yere veren gücün eksik çıkar motor gücünü öğrenemezsin barbaros abideki dynoya gidebilirsin serp dyno ama oda tam bir kıstas sayılmaz neden dersen stock halde dyno üzerinde alınan güçler fabrikasyon veriler doğrultusunda olmuyor malesef hava sıcaklığı benzin kalitesi eski arçlarda kompresyon düşüklüğü vs sebeplerden keşke yazılımdan evvel bir yerde ölçtürüp yazılım yapıldıktan sora yine ertesi gün aynı saatte tekrardan ölçtürseydin en azından aldığın gücü hesaplayabilirdin biz serp dynoyu barbaros abide bu sebeple kullanıyoruz before & after hp-tork için yani tr nin neresine gidersen git hangi dynoya çıkarsan çık seni şuan tatmin etmez çözüm nedir? yazılımı yaptırdığın kişiye stock haritayı atmasını rica et birde paşada öle dynoya çık derim ben...
..::PASSATURBO1::..
paşanın dynosunun iyimser sonuçlar çıkardığını biliyordumda eksik ölçtüğünüde ilk defa duydum dyno sonuçlarını kafana takma derim yolda ne görüyorsan odur
şu dynoların motor gücünü nasıl ölçtüğünü zaten birtürlü anlamadımteker tamamda motoru nasıl ölçüyor... salla gitsin
OKAN YILMAZ
..MTM & PRO STOCK GARAGE..
herşeyi neden rakamsal olarak düşünüyosunuz? biraz yanlış bir giriş yapmışsın. sakin.. çarpanı düzeltirsin gene görürsün sonucunu. ama dyno eğrisi diye bişey var.bu da önemli hangi aralıklarda ivmelenmişsin ne olmuşsun. önce ve sonra yapsan eğrileride koysan kötü mü olurdu? ben 100üstü dyno gördüm, şahit filan demiyorum bak, 1-1. o gene 200filan vardırda ben 100 olarak iyimser söylüyorum. çok takılma bence chip olayı ayrıca biraz enteresan bir olay araca görede değişiyor.
Sakin güç...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)