User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
68 sonuçtan 58 ile 68 arası

Konu: yağ değişimive bor?

CUB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar olay bu kadar basit degil yag yakar denmez tam sentetik yağlar zaten belli oranda yanarlar diger yaglar ise azalma yerine özelliğini kaybederler. Mobil 0-40 100bin üstüne koyulmaz diye bişey yok gayet güzelde olur ama dedigim gibi tam sentetik yağlar azalmayı daha çok yapar , bu aman aman değildir tabiki.
    Sessizliği anlatmanın en iyi yolu sessizliği haykırmaktır. www.wolfson-music.com

cembasmaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yabancı forumlardan okudugum kadarıyla, Mobil 1 artık tam sentetik değil kutusunun uzerinde tam sentetik yazmasına ragmen sentetik oranının %88 seviyelerinde oldugunu ogrendim. Benim aracımın km si dusuk oldugundan en son Mobil 1 0 30 kullandım; tabi kutunun uzerinde tam sentetik yazıyordu. Yagı asla kotulemiyorum 10000 km yi gectim aracım cok devir ceviren bir motoru olmadıgı (vtec 2) icin nokta eksiltmedi. Ancak, Mobil 1 0 30 kadar ince bir yagı kullanmama ragmen daha once 10/40 Castrol Magnatec den performans olarak hic fark goremedim.

Yine internette yabancı sitelerdeki forumlarda yaptıgım arastırmalarda Motul yagının tamamının tam sentetik tek yag oldugu ve direk performans odaklı oldugunu ogrendim.
    Motul 300V serisi gercekten tamamen arabanın performansını one cıkartmak icin yarıs arabalarındaki tecrubelerden elde edilerek dizayn edilmiş ve diger yagların kendi icinde bulundurdugu katkıların iki misli (double-ester) katkı maddesi iceriyor. Yani bu yaga katkı maddesi bor/mor/motor up vs. koymaya gerek yok ve anlamsız.

Neyse daha once 0/30 Mobil 1 kullandıgımdan yine ince olsun nasıl olsa eksiltmiyor diyerek. Motul 5/30 aradım ama urunun zor bulunmasından oturu 5/40 bulabildim. Hatta biraz uzuldum kalın oldu umarım devirlenme ve ust devirlere tırmanmada sorun yaratmaz dedim. Iste şimdi ilginc olanı anlatıcam yagı koydukran sonra araba resmen deli gibi devirleniyor ve neredeyse her devir bandında kafa kaldırıyordu. Gercekten asırı derecede memnun kaldım. Ustumde fazla para da olmadıgından ustam sadece yag ve yag filtresini değiştirdi. Yani hava filtresi buji vs her sey eskisi devam. Boylelikle iyi bir kıyaslama oldu.

Su ana kadar arabama koydugum hiç bir yag boyle MOTUL gibi bir sonuc vermedi.
    Devirlenme dehset ve rolanti calısması bile inanılmaz farketti.

Kısaca şiddetle tavsiye ediyorum. MOTUL u 140 TL ye aldım evet ucuz değil ama; Kalkıp ortalama bir yag alsanız 80 TL; bir de Motorsilk veya Bor koysanız 50 - 60 TL; Aynı kapıya cıkacak. En azından MOTUL un muazzam bir arge si var. Borpower veya Motorsilk uzun vadede nasıl sonuc verecek bilinmez. Maceraya gerek yok derim.

kutsal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    guzel yorum cok sağol aklımda söledıklerın kağle alıcam kesınlıkle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rica ederim şimdi yazdıgımı okudum biraz reklam gibi olmus :S
    ama boyle bir ciddi fark varken forumdaki herkezle paylasmak istedim...

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kutsal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    var tabı sneın haberın yokmu ? gayet anlatmak ıstedığımı analdınız yanı mercedes bmw bunu servıs yağı olarak kullanıyosa verdır dımı bı bıldıklerı kı daha yenı surume gıden bı yağı neden herkes kötu dıyebılır suan pıyadakı en ıyı yağ ve fıyat bakımındanda yuksek tutlan bır yağ anlamadım ben sızı ama ben bıekre denıycem eksıltırse alır bı bıdon daha tamamlarız
    yatak segman bosluklari, yeni nesil metalurji vs bunlarin payini hic dusundunuzmu?

servis yagi budur diye kalinlik seceni ilk defa gordum acikcasi...
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4 hondalarda kullanan arkadaslar bıle memlun benım aracımdada buyuk ıhtımal ıyı olcak olmadı 5000 km sonrA değiştiricez artık kı olmaması ıcın hıc bı sebep yok sanırım

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya arkadaşlar benım aracım GRAM YAĞ YAKMIYOR kacıncıya söluyorum hıc yağ yakmıyor anlasalım bu konuda 306 gtı dıyorum 1.6 araba 0 40 zulum dıyosunuz okuyun bıraz arkadaslar yazılanları lutfen
    kusura bakma konu bor konusu olunca yağ yakıyor sandım senin aracın için daha doğrusu peugeot yetkili servisleri sanırım artık 5-30 öneriyor servislerde 5-30 kullanılıo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TheAce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kusura bakma konu bor konusu olunca yağ yakıyor sandım senin aracın için daha doğrusu peugeot yetkili servisleri sanırım artık 5-30 öneriyor servislerde 5-30 kullanılıo
    ya önemlı değil allah korusun dılını ısır neden yağ yaksın aracım motul u arastırdım da burda yok nasıl olucak bılmem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motul'u ben JDM Works'den almıstım.

http://www.jdmworks.net/iletisim

300V serisi olmasına dikkat et. Sahibinden de eski seri yaglarını satıyorlar.

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya önemlı değil allah korusun dılını ısır neden yağ yaksın aracım motul u arastırdım da burda yok nasıl olucak bılmem
    motul bulamazsan mobil al, oda kaliteli yağ üretir... bence bu kadar takılma bu konuya derim...

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Xenomorph Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben Hiçbirşekilde Motorsilk,Typersilk,Ep3silk,B16silk vs koymam motoruma....yağını duzgun degıstırır kalıtelı yag kullanır bınerım aslan gıbı....

Toyota Honda Bmw Subaru Mercedes Bulamamıs Motora Yararı Olan Seyı Koymamısda Motorsılkmı Bulmus...

Sacmalamayın
    Yalnız Motorsilk'in referanslarında Honda Toyota Nissan Volvo gibi markalar da yer alıyor

http://www.motorsilkturkey.com/index...eranslar#first
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)