bende öyle biliyorum... sanırım motorlar aynı yazılımlar farklı. (hacimler aynı olduğu sürece tabi) misal: K20 serisi... B16... B18 vs vs...
Printable View
eğer bulduğum dediğin motor sahibindendeki k20a ise motor jdm k20a değil belirtmek isterim.emme manifoldu farklı k20a jdm inkinden.çok dikkat etmen gerekiyor motoru alırken.bende eg k20 swap yapacağım.parçalarımı hybrid-racing ten seçiyorum.bunun sebebi ise eg k20 swap işini ilk bu firma yaptı(daha doğrusu prof anlamda ilk eg k20 swap işi demek istedim.yoksa dünyada eg k swap işini yapan çok var araştırmalarıma göre ama biraz uydurma ve amatörce yapılmış.bu firma gerekli tüm parçaları sana söylüyor alıyorsun ve takıyorsun.)ben e-bay da baya bir parça ekledim listeme gerekli olanlar olarak 2-3 parça daha eksik,şuandaki listeme eklediğim parçaların tr ye kargoları dahil 7289 tl toplam fiyatları oldu.sanırım bu rakam eksik parçalarım ile 10000 tl yi bulacak.aslında en başında söylemem gerekiyordu bu swap işi 3 aşamada gerçekleşen vede gerçekleştirilmesi geren bir iş.bu aşamlar söyle;
1-k20 motoru eg kasaya koymak için gerekli tüm ekipmanlar
2-fren sistemi modifiyesi(çünkü eg standart frenler yetmeyecektir k20 li eg ye)
3-süspansiyon modifiyesi(buda gerekli olacak şasenin ve yüreyen aksamın k20 bu motorun performansına uygun olarak modlanması gerek)
2.ve 3. aşamalar daha sonraki aşamalar olarak tercih edilebilir ama imkan varsa aynı anda yapılmasını öneririm.ben ilk önce ilk aşamayı gerçekleştirip aracımın hareket eder hale gelmesini sağlayacağım çünkü maddi imkanlarım bu şekilde.1. aşama için k20 motor+şanzıman+oem elektirk tesisatı ve swap için gerekli tüm parçalar için kafamdaki bütçe 20000 tl kadar.işçiliği kendim yapacağım kendi evimin grajında.
bir arkadaşımız 'bir typer parası gidiyor'kesinlikle doğru daha fazlasıda gidiyor giderde ama ben bu olaya şöyle bakıyorum.bugun tr şartlarında temiz bir ep-3 35-40 bin tl arası ve bu parayı nakit vermeniz gerekiyor.eg k20 swap içinde toplamda 40 bin tl tutacaktır ama bu parayı 2-3 sene gibi bir süreye böldüğünüzde karşılamk daha kolay oluyor ve ortaya el emeği göz nuru bir araç çıkıyor.ep-3 ler 1280 kg eg6 ise 980 kg standart ağırlılara sahip.k20 eg da harika oluyor ep-3 ten 1.5-2 sn
daha hızlı bir 0-100km/h değere sahip olacaktır.(ep-3 ve eg k20 motorların standart olduğunu varsayarak söyledim)durum bu arakadaşım kendi fikrimce yazdım eg benim lise yıllarımın hayali idi ne olursa olsun yapacağım bu işi.15 gün sonra askerlik görevime başlayacağım kısa dönem.bu süre içinde k20 motor+şanzıman+oem tesisat bulabilirsem alacağım.askerden gelir gelmezde hemen parçaları e-bay dan almaya başlayacağım...
K20A ile A2 lerin emme manifoldu farklı degil aynıdır
sadece oem egzos manifoldları farklıdır
K20A nın 4 2 dir A2 nin 4 1
bizde aynı yere sorduk ama hılmı sagolsun aydınlattı