şöyle bişey akü lambası yarım kontakta yanıyo doğru evet çalıştırıyorum çalışıyor sonra lamba yanık kalıyo bi süre sonra sönüyo bu kafamı karıştırıyo ama yarın bakalım inş hallederiz :S
Printable View
dün gece kutup başını sökmüştüm sabah gittim garaja taktım kutup başını araba tırtlamış gene boşuna akü aldım dinamoyu artık h.içi yaptırıcaz haftasonu gene arabasız kaldık tamda advanları takmışken hay benim şansıma :(
melih kardeşim arkadaşlarda yazmıs aynı sorun geldi başıma dinamoda sorun vadır. sıkma canını allah daha büyük dert keder vermesin.
amin serkan amin h.içi halledicem artık arabama binmek istiyorum 2 haftadır garajda yatıyor özledim keretayı :D birde double ı kontağa bağlatcam garanti olsun :)
problem konjektörden olabilir.
arabanı çalışır vaziyette iken akünün - olan kutup başını sök ve hafif hafif gaz ver sonra gazı tamamen rolantiye bırak eger araban stop ediyorsa altarnatör bobinleri görevini yerine getiremiyordur o bobinlerin değişmesi gerekiyor.....fakat rolantide iken stop etme olmadıysa sorun akü olmalıdır ve akünü ölçtür ve kırık çatlak v.s kontrol ettir.
melih akünün şaşe kablosunun bağlı olduğu yerde pas yapmış olabilir...bizim rio nunda öle oldu gittim bide sıfır akü aldım :D sök aküyü falan şase kablosunun bağlı olduğu yere bak ...temizle pas sökücü falan sür belki düzelir.
165 tl sıkışmış dinamoya halloldu sorunum çok şükür...
geçmiş olsun melih..
sorun şarj dinamosunda, yada bir yerde kaçak var, şarj dinamosunu alete bağlatıp kontrol ettir.