Hayırlı olsun, walla Ümit 'i nasıl ikna ettiniz ms için bilmiyorum ama çözmüş olayınızı anlaşılanEşref vaktine denk geldi heralde
İyi günlerde kullanın.
işi bilince ms oluyormuş demek![]()
MagicPerformance
MegaSquirt Engine Management Systems Technician
Ne kingler gördük güle güle öldük...
İnan şu söylediğin cümleye bir kaç sayfa yazı yazarım ancak şu an gerek duymuyorum fakat kısaca şunu yazayım :Ümit gelene kadar ecu'yu açıp içine bakmamıştım çünkü arabaya ecu ve tesisatını çeken arkadaş zaten bize epeyce tuz yalatmış bizi bu işten nefret ettirmişti,araç ayarsız salak salak ortalıkta dolaşıyordu bu nedenle motoruda açmak zorunda kaldık.Her neyse sadece nasıl ? bir işçilik yaptığını gösteren resimleride ekleyeceğim (ecu devreleri).Ümit kardeşim söz verdi Ankaraya gittiğimde bu devreleride düzeltecek.
maşallah, 2.0 + GT30@1,5bar + LSD ile fena giden bir makina olmuştur..
video da bekleriz mümkün olursa..
Uploaded with ImageShack.us
MagicPerformance
Volkan hocam, yiğidi öldür hakkını yeme, fakat o kablolar MS'in doğasında var. Belli başlı şeyleri yönetmek için o kabloları çekmen gerekiyor. Bir de injector ve ateşleme için anakart üzerinde ayrılan teller ince olduğundan mecburen çekiliyorlar.
Ha lehim kısmı ile ilgili yorum yapıyor isen, orada haklısın, Ecu'yu toplayan kişinin biraz daha lehim işini geliştirmesi lazım.
Ümit konusuna gelince, kendisi ile birkaç kez ticaret yapmak istedik ama kısmet olmadı, yine de kendisi ile olan muhabbetim ve etraftan duyduğum sözlerin ve yaptığı işlerin ışığında kendisini o gün size tavsiye ettim, sizin de işiniz görüldü, ne mutlu bize diyorum.
Biraz anlatayım;bizim arkadaş ile anlaşmamız sadece montaj değildi montaja arabayı bıraktık eksik bir şekilde 3 ay sonra arabayı motor ölü bir şekilde teslim aldık(en az 4 kez iskenderun-ankara yaptık) sonra arabayı dirilttik 3 ay ayar için bekledik özel sebebleri olduğunu vakit bulursa ayarlayacağını söyledi ama bu arada kendi arabasını turboluyormuş falan vs.halen bize dönecek.Tabi bu yazdıklarımı buradan onu tenkit etmek için yazmıyorum yani yazdık ve veya yazacaklarımın fazlasını zaten yüzüne söyleyip zararımızın karşılanmasını kendisinden talep edeceğiz.Ama buradan tek bir şey söyleyeyim ne işçiliği nede karekteri benim için beş kuruş etmez.Yukarıda ECU resimini ekledim elektronikten biraz anlayanlar ne demek istediğimide zaten anlarlar
Dostum ben Bülent,burada bir kaç eletronikçi arkadaşım çok amatörce yapıldığını söylüyor keza bende lehimleri anlayabiliyorum,konuştuğumuzda ECU da üç harita olacağını söylemişti bir haritayı bile bulamadık o haritayıda Ümit kardeş çizdi (hemde 2 saat bile sürmedi biz 6 aydır perişansöylediğim gibi buradan yazmanın uygun olmayacağını düşündüğüm için detaya inmiyorum.
Opel konusuna senin desteğine ihtiyacım olacak,nasıl olsa mutlu oluyorsun)
MagicPerformance
MagicPerformance
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)