sakın çinli alma
mondial asya alayından uzak dur
Vespa ET4
VESPA PX200
ASYA AS 125 T
MONDİAL 125 ZN
1.eğerki her yoruma açık değilsen anketi burda değil kendi arkadaş çevrende yapmalısın...
2.ben zaten ankette oy kullanmadım
3.bu vespadan yada burgmandan rahat edemeyip çin mallarından rahat eden insanlar olduğunuda pek düşünmüyorum tamamen hayal ürünü.
olay sence marka takıntısımı?inş alırsın bi mondial 5 k km yaparsın sonra gelir tekrar buraya yazarsın..
dip not:vespa ve mondial kıyaslaması sadece bana sacma geldiyse kusura bakma özür diliyorum.
RICHIE RICH AUTO
http://richieric.sahibinden.com/
carbon kardeş bende bi motor kullanıcısıyım ve fatiiinin dediğine sonuna kadar katılıyorm. fatiiyide tanımam dipnot olarak söyleyim.
şimdi dediğin motorlar kalite olarak çok ayrı motorlar. yani vespa scooter işinin kralı bi makina.ben çin malıda kulandım aynı marka 2 farklı cc de sonra japona geçtim önce kawasaki vn800 sonra şuan honda vfr800 vtec kullanıyorum ve inan çin aldığına pişman olursun. biz mondial kullanıpta yolda giderken civatası düşmüş insanlar kullanıcılar gördük. fati doğru söylüyor bi vespa ile 5k yapmak var birde mondial ve türevleri ile.zaten fiyat gereği de bu farkı görürsün. yani sen paran varsa r.rover mı alırsın cherry mi ?? hee dersenki ben önce öğrenicem arkadaş o yzden ii bi makina almayım vurayım kırayım öyle öğreneyim o zaman çine dön ama diğer türlü tecrübesi olan biri hangi motorcuya sorarsan sor vespa der.
schumi
dr.46
iron tyson
frank ' the chemist ' zane
Valla bende çok kullanmıyorum ama,aldım ortalama bır sene olcak çokta memnunum.aman man çokta kaliteli deıl tabıkıı ama,zaten 1.500- 2000 tl ye aldıgın motordan çokta kalite beklenırse yannış ıolur bence.
Benım klasik göruntusu ve yaslanma yerı felan oldugu için tercıh ettım ve memnunum...
![]()
asya ile mondıal arasında da cok fark kalıte olarak onuda belirteyım suan mondıal rs151 ve kymco super8 de var ayrıca en kötusu mondıal
RICHIE RICH AUTO
http://richieric.sahibinden.com/
Honda Beat modelini bir müddet kullandım. Tabiri caizse taş gibi motordur, rutin bakımlarını yaptırıp tepe tepe kullanırsın. Yalnız arada bir marş düğmesi sıkıntısı yaşanabiliyor, ayaktan marş ile çözebiliyorsun. Ben yaklaşık 90 kiloyum performansı rahat rahat yeter.
Tango-1 never dies.
1- Motosiklet kullanmayı biliyorsan, daha önce kullanmışlığın varsa Beverly al. Eğer daha önce hiç scooter falan kullanmadında yeni başlayacaksan çin malı al. Vursan kırsan bile için yanmaz. Eğitim zaiyatı olarak görüp geçersin. Ama markalı makinenin karenajı pahalıdır.
2- Alacağın scooter ın tekerlekleri özellikle ön tekerleği mümkün olduğunca büyük olsun. Ön camı olsun. Parça desteği olsun. Lastik ebatları abidik gubidik olmasın. Scooter lastiği ucuz birşey değil. Ebat çok kullanılan birşey olmazsa bulmasıda zor oluyor, para vermeside..
3- Kilona ve kullanacağın trafik şartlarına uygun motor al. Örneğin E5 e çıkacaksan 125 lik scooter ile falan uğraşma. Er ya da geç en az 250 alacaksın zaten.
4- Üstüne başına en az 1000 lira harcayacağınıda unutma..
Aprilia Scarabeo falanda bakabilirsin.
![]()
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Tavsiyem honda suziki yamaha gibi markalardır son dönemde dışarıdan kymco içinde olumlu yorumlar almaktayım, çin motorlarını bir ara kullandım ucuz parçası çok ama 2 senede çıkardığı masrafla kendini japonlarla fiyat olarak eşitleme yolunda emin adımlarla gidiyorlar, geçenlerde bir arkadaşıma scooter almak için sürekli motor üstünde olan bir pizza şirketinin paket servis elemanları ile görüştüm belli bir bölümü kısa bir süreliğine 0 mondial almışlar 1-2 ay bile geçmeden tekrar 2006 hondalara geri dönmüşler 10 -12 civarı motor vardı sadece 1 tanesi çin malıydı, yine tercih senindir ben senede 2000 km anca yapıcam dersen motora çok bütçe ayırmana gerek yok ama 2500 yapıcam dersen adam gibi birşey al derim
Bendede gilera nexus var satıyorum Gilera Nexus 500 Scooter / Maxi Scooter Motor 6.750 TL Sahibinden Satılık ikinci el Model - 55149556 ilandaki benimki güçlü motor istiyorsan böyle bişe düşüne bilirsin.Ama farketmez görüntüsü güzel olsun az yaksın ayağmı yerden kessin dersen SYM Fiddle II 125 tavsiye ederim görüntüsü çok hoş vespalara benziyo.Fiyatıda uygun favori rengim beyaz.kahve rengi koltuklu.Bu arada sym diğer çinlerle kıyaslanamaz.Daha kaliteli yani.
17.000 km yi mondial 150 zat ile yaptım. yarısından fazlasını 2 kişi ve 1.5 senede. çin malı alınmaz diyenlere inat gezdim durdum. satıyorum dedim ilk gelen aldı gitti. yine çin malı almayı düşünüyorum çünkü bütçem ona yetiyor ve bakımlarını mahalledeki bisikletçim bile yapabiliyor. parça derdin yok sadece bol bol gevşeyen vidaları sıkman gerekiyor o da bize keyif veriyor zaten. scooter dediğin okonomik pratik ve kısa koşular için ayağını yerden kesecek bir alet. bir vti lara istenen para zoruma gitmiştir bir de döt kadar vespaya istenen paraya![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)