User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
105 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: FULL 97 Oktan Benzin hakkında,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beni tanıyanlar bilir söz konusu arabam ise romayi yakarım ki burda tartışan bir çok kişi içinde öyle sanırım ilk postları görünce bir daha fulle gitmeme kararı aldım ancak soyle bi dusundum de ben fullden uzun zamandır yakıt alıyorum km bazında en çok full lpg ile gittim , yani ne gaz yememe ne başka 1 şey hiç 1 sorun yaşamadım ve çokda gazlarım hiç 1 problem yok ,benzinin depodan uçma konusu biraz komik geldi bana zira depoda delik olması gerekli shell tembih mi ediyor uçma diye yakıtına full yokken opet ve shell denemelerimde shell hep daha uzun yok yapti benzinde . Ve lpg olarakda kasımpaşa totalden aldığım zaman araba resmen uçuyor saygılar

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bi ben bir de Ranthor memnun galiba

Shell den ne zaman alsam avans sesi geliyor arabadan.. Diesel gibi çalışıyor..

Ayrıca Opetten ve Shell den aldığım benzin inanılmaz çabuk bitiyor..
    Full den aldığım benzin (97 oktan-libadiye) bitmiyor bir türlü.. Çok memnunum ben..

Ayrıca ucuz etin yahnisi olayı değil.. Bu benzinin ucuz olmasının sebebi..
    Biraz bilerek konuşsanız işkembeden atmasanız ne güzel olacak.. Solventmiş vazmış vizmiş..
    Quantum iyi söylüyorsun hoş söylüyorsun da, R18a2 motorlu fk2 civic'de menzil ve çekiş konusunda hiç sıkıntı yaşamadım[hatta daha uzun menzile sahipti] ama şuanki d14a4 ej9'da fullden benzin aldığımda sıkıntı yaşıyorum özellikle menzil konusunda. Olay zamanla full'un yakıtı bozması mı, yoksa araçların benzin seçmesi olayı mı? Gördüğüm kadarıyla sende r16 üniteli bir araç kullanıyorsun, sıkıntım yok diyorsun. Bir büyüğüm olarak sorayım dedim bunu sana, hesap sorma vs gibi bir amacım yok yanlış anlama beni sakın

Utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Totali birde ben deneyeyim merak ettim fulle hiç girmicem ne zaman alpet falan lpg olayına girsem direk ışığı yakıyo araba.bu bi tesadüf olabilirmi ben arabayı hızlı kullanırım çoğu zamanda gece saatlerinde dönerim eve BP'den aldığımda 220 çıkıyorum ki ayarım optimumda bi kesme hissetmiyorum diğer türlü 170 180 oldumu bildiğin hızlanmıyo araba çok şehir içi gezenler lpg nin kalitesini o kadar iyi anlayamıyor sanırsam yakıtı biraz zorlayınca çıkıyo ama mevzu
    Vorsprung Durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jeandan-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Quantum iyi söylüyorsun hoş söylüyorsun da, R18a2 motorlu fk2 civic'de menzil ve çekiş konusunda hiç sıkıntı yaşamadım[hatta daha uzun menzile sahipti] ama şuanki d14a4 ej9'da fullden benzin aldığımda sıkıntı yaşıyorum özellikle menzil konusunda. Olay zamanla full'un yakıtı bozması mı, yoksa araçların benzin seçmesi olayı mı? Gördüğüm kadarıyla sende r16 üniteli bir araç kullanıyorsun, sıkıntım yok diyorsun. Bir büyüğüm olarak sorayım dedim bunu sana, hesap sorma vs gibi bir amacım yok yanlış anlama beni sakın

motor teknolojisi geldi aklıma ama bilmiyorum

Driver- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben dün itibariyle depomun yarısını boşalttırdım,temizlettim.Benzin filtremi değiştirdim.Opetten 95 Oktanı koydum.İnşallah bir sıkıntı olmamıştır ve kısa zamanda eski çalışma sakinliğine gelir araç.'Ateş olmayan yerden duman çıkmaz' atasözüyle,arabasına değer veren,amerikayı bir daha keşfetmek gerekmediğini düşünenlerden olarak hep duyulan hep gidilen benzin istasyonlarını ve markalarını tercih etmek isabetli bir karar olacaktır.

Saygılarımla,

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    engin abi bir kaç istasyn fulle ait olmadıgını biliyorm bir arkadasşm yakn zamana kadar genel merkezde çalısıyordu sölediği kadaryla yalan olmasın birisi cevahir karsısındaki biri dolapderedekiydi. ozamanlar tabi yeni açılanlar ne oldu bilmyorum.

lpgyi fulletip deneyip yazıcam bende bakalm şahindeki tepkimeler devam edicekmi
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizel yakitindan hicbir sikayetim yok hatta bayagi memnunum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uTkU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Totali birde ben deneyeyim merak ettim fulle hiç girmicem ne zaman alpet falan lpg olayına girsem direk ışığı yakıyo araba.bu bi tesadüf olabilirmi ben arabayı hızlı kullanırım çoğu zamanda gece saatlerinde dönerim eve BP'den aldığımda 220 çıkıyorum ki ayarım optimumda bi kesme hissetmiyorum diğer türlü 170 180 oldumu bildiğin hızlanmıyo araba çok şehir içi gezenler lpg nin kalitesini o kadar iyi anlayamıyor sanırsam yakıtı biraz zorlayınca çıkıyo ama mevzu
    utku total i denemeni tavsiye ederim total oil a.ş. ye ait istasyonlar var doco petrol isminde merkeze bağlı olan istasyonlar bunlar.

Çavuşoğlu Mahallesi, Spor Caddesi, Fabrikalar Durağı, No: 82 Kartal

Saadet Dere Mah. Ambarlı Kavşağı Mevkii E-5 Karayolu Üzeri, Esenyurt

Merkez Mah. Çavuşbaşı Cad. No:113, Çekmeköy

Acıbadem Mahallesi Köftüncü Sokak No:12 Kadıköy

Bostan Mah. Kaşkaval Sokak No:23-25 Beyoğlu

Altunizade Tophanelioğlu Mahir İz Cad. No:39 Üsküdar

Ankara Asfaltı Bostancı Üst Kavşağı Kadıköy

Yakuplu Beldesi Haramidere Sanayi Sitesi Büyükçekmece
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı uTkU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Total'in lpg'sinden acaip memnunum ben ne shell ne opet total çok iyi onlara göre

CeM öZeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    97 oktan hassas bir konu aslında. Bp ve shell dışındaki benzinliklerden yakıt almıyorum. Ama duyduğum kadarıyla tüm firmaların 97 leri katkılı 95 iken Opetinki direkt 97'ymiş ? Doğru mudur yoksa şehir efsanesi mi?
    Vw Cc & Mk 5 Gti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Full'den ilk çıktığında 1 tam depo daha bir ay arayla sonrada 2 tam depo motorin aldım. Sonuç tam bir hüsran. Şehir içinde ortalama 6.1 lt. yakan otomobilim, 7.9 lt. yakmaya başladı. Ne kadar dikkat edersem edeyim 7.2'nin altına inmedi ve çekiş düştü. Doldurduğum depolardan birini İstanbul - Ankara arası kullandım ve ortalama 110 km. hızla gittiğim yolda ortalama olarak 6.3 lt. tükettim. Yani normalde yakaladığım şehiriçi tüketim değerlerinin bile üzerinde! Normalde 5.2 lt. civarı bir tüketim olması gerekiyordu.
    Benzinde ayrıca avans vurma sıkıntısı başgösterdi ve yine tüketim ciddi oranda arttı ve çekiş düştü.
    LPG olarak kullanma şansım olmadı ancak kullananlar memnun olduklarını söylüyorlar.
    Full'dekilere sorarsanız yakıtı Opet'ten aldıklarını söyleyip dileyene alış faturalarını gösteriyorlar. Opet'ten üst düzey bir yetkili Full şirketine yakıt sattıklarını doğruladı, ancak kanuni zorunluluktan dolayı toplam satışlarının %20 kadarının yerli tedarikçiden almaları gerektiğini bunuda Opet'ten aldıklarını ancak geri kalan %80'lik bölümü Full'ün kendisinin ithal ettiğini ve bu yakıtın kalitesiz olabileceğini ve bundan dolayı aldığım verimin düşük olacağını belirtti.
    Sonuç %7 ucuz yakıt alayım derken %14 civarı menzil kaybı yaşıyorsun ve çekişin düşüyor. Ayrıca arabaya uzun vadede ne gibi bir zarar verir onu bilemiyorum. Bir daha da asla Full'den yakıt almam, herkese de almamasını tavsiye ederim.

cenk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıllardır BP veya shell den alırım.
    Hiç full mulde başka marka tecrübe etmem. Kafam rahat.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim doblo 1.3 mjetde full un yakıtı ile şehir içi 4.8 - 5.0 lt yakıt tüketiyor o zaman gaz ile mazot iyi, benzin kötü bu mudur ?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    chipli mipli avansı limitlerde olan araçlara yaramadığını canlı gördük. opet alınca vuruntu yapmayan araç full alınca yapıyorsa bir sorun vardır bizim gözümüzde.

he orjinal araçta avans için yeterli limit vardır vurmuyordur ama araç yürüsün diye avans açılmış yakıt açılmış araçlara pek yaramadığını düşünüyorum.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğrudur bu konunun ardından bende lpg konusunda totale dönmeyi dusunuyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı YavuzNaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    utku total i denemeni tavsiye ederim total oil a.ş. ye ait istasyonlar var doco petrol isminde merkeze bağlı olan istasyonlar bunlar.

Çavuşoğlu Mahallesi, Spor Caddesi, Fabrikalar Durağı, No: 82 Kartal

Saadet Dere Mah. Ambarlı Kavşağı Mevkii E-5 Karayolu Üzeri, Esenyurt

Merkez Mah. Çavuşbaşı Cad. No:113, Çekmeköy

Acıbadem Mahallesi Köftüncü Sokak No:12 Kadıköy

Bostan Mah. Kaşkaval Sokak No:23-25 Beyoğlu

Altunizade Tophanelioğlu Mahir İz Cad. No:39 Üsküdar

Ankara Asfaltı Bostancı Üst Kavşağı Kadıköy

Yakuplu Beldesi Haramidere Sanayi Sitesi Büyükçekmece
    istikametlerde iyi b.düzüne giderkende var beyoğlundada var iyiymiş bu elmadağın yanından kasımpaşaya inerkenki yokuşta kalan istasyon oluyor sanırım PO değilse o dur mutlaka denicem aslında her lpg nin diğerlerine göre artısı eksisi var diyelim ben kılımdır fazlasıyla bi konunun içine çok girerim bütün istasyonlardan lpg aldım opet aygazda araba yürümüyo demirörenden aldığım zaman menzilim mükemmel oluyo 20 liralık aldığım zaman 10-15 km arası diyim fullediğim zaman çok daha değişiyo ama istasyon yıldırımda olduğu için oradn sadece babam ayda yılda bir giderse alıyor shell menzil normal 180 civarlarında durduruyo arabayı BP de uzun yolu bulıyım kesiciye kadar gidiyorum yalnız resmen 3de2 daha fazla yakıyo araba tecrübeleri aktarmış oldum
    Vorsprung Durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elmadagdan aşağı inisteki istasyon po ama dolapdere de Toyota nin yanında ve bilgi unı. Karşısında var.
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    baktım şimdi deco beyoğlunda 2tane var 2 akşamda bir dönüyorum levent tarafından denicem uyar inş
    Vorsprung Durch Technik

Driver- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün haberlerde de konu geçti.Hangi firma ve istasyonların yaptığı söylenmedi ama,benzine kolonya,mazota bitkisel yağ karıştırdıkları ve hatta pompada eksik basım ile birileri kazanırken,birileri de motor sorunlarından dolayı kaybediyor.Bu durumda en çok satış yapan firma ve istasyonları tercih etmekte fayda var.

Sıkıntısız günler,

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)