Hay gözünü seveyim senin ne güzel anlattın. Çok teşekkürler :)
Printable View
Bu 30km üstü altı muhabbeti nerden çıktı.Renolarda genelde 1000devir altında benzn pompalanmaya başlanır.Yol bilgisayarında da anlık olarak boşta tüketim görünür.mehmetRS bence sen olması gereken durumun tam tersini söylüyorsun..
Bizim PhII kasalarda 30 km üzeri hızlarda boşta tüketim görünüyor Mehmet.Yanlış hatırlamıyorsam 0.6-0.7 gibi bişey olması lazım.
benimde kelebek takılıo boşta 1.7 2.2 2.7 gözüküo gaza basıp bırakıorm 0 oluo
Valla arkadaşlar, elbette görünüyor diyorsanız görünüyordur kesinlikle aksi teori geliştiriyormuşum gibi algılanmasında.. ben clio 1.6 sportumda da, ve ondan sonraki ph1 172 rs imde de boş viteste tüketim hiç görmedim. tekrar ediyorum, araba mutlaka tüketiyordu fakat anlık sarfiyata yansıyan değer yoktu.
Telli kelebek,elektronik kelebek farkı olabilir belki.Pedal pozisyon sensörüyle ilgili olabilir.Yada en basiti yol bilgisayarı farkı.
arkadaslar bir sorum olucak 182 lıklere 172 lıklerın o guzel vıtes kolu uyar mı ??
172likler için cok güzel shortshifterlar var, hatta bir arkadaşımız gecen cok güzel vites topuzları satıyordu renault sport lazerle yazılmış topuzlar.. ama 172lerin orjinal topuzu cok güzel cok beğeniyorum ben
182 lıklere uyar mı bana o lazım :d
konuya bende biraz açıklık getireyim clio rslerde mehmetin dediği gibi 30 km nin üstünde vitesi boşa attığınızda anlık tüketim "0" gösterir klima kapalıysa eğer tüketim gösteriyorsa bir sorun var demektir.bu vites boştayken yakıt tüketmiyor iddiası değil renaultun yaptığı yol bilgisayarının özürlülüğünden.daha sonra çıkan modellerde(gaz kelebeği telli olanlarda) 0.8,0.9 sabit olmayan oynak değerleri gösteriyor
haydi hepimiz video çekip koyalım :D
bu işe en net çözüm böyle gelecek zaten anlasıldı .. video ile :D :D
dediğin gibi "0" gösterdi vites boşta iken..??? enteresan bi durum.
yani önce 0,7, 1,1 felan gösterdi bi kaç saniye sonra 0 gösterdi.
acaba yazılımdan mı yoksa hepimizinki mi böle.
hemen aklıma madem böle şeyleri göstrmiyor acaba yakıt ortalamsını gösteren kısım neye göre hesap yapıyor?