mehmetRS Nickli Üyeden Alıntı
evet konu bu, yol alırken ayagımızı gazdan cekince tüketimin sıfır olması lazım. ama arkadaşta tüketim görünüyormus bir şekilde.
Hava almıyorsa yapmaz bunu, manifolda baktırın derim ben valfi almadan önce, en azından maliyeti daha azdır, valfi sadece yerinde cıkararak yapılan bir test var.. gerçi orjinal valf zaten percinlidir oraya, kesip cıkarmak lazım percinleri ama, diyelim cıkardınız, valfi fişinden cıkarmadan elinize aldınız ve, aküyü acacak kadar marş yaptınız, valf ileri geri bir hareket sergiler genelde, ve sonrasında durur, hareket etmez ta ki siz marş yapana kadar, marş yapıncada valf yerinde olmadıgı için, orada koca bir delikten hava gireceği için rolanti zart diye tavan yapacaktır.. işte bunu gören kurnaz ustalarımız, aha bu valf bozuk diyebilir. yarım kontakta yani aküyü actıgınız durumda sadece bir iki hareketten sonra durdugu için.. bunları yemeyin derim. o yüzden önce emme manifoldu contası alın.. ve üst kapağa giren kısım için birde oring alın.. güzelce onları değiştirin, hatta sıvı contaylada desteklensin montaj yapılıurken, manifold civataları renault'un ön gördüğü torkla sıkılmalı ve ortadan başlayarak yanlara dogru sıkılmalıdır, ve kesinlikle motor buz gibiyken yapılmamalıdır. Tavsiyem, emme manifoldunun alt parçasınada conta konusunda aynı işlemin yapılmasıdır. kafanızda soru işareti kalmaz en azından.. işte bu işlem yapıldıktan sonra bu yakış olayı yok olmazsa gider valfi değişirsiniz.. ama durum valften değil bence..
bu arada, boşta tüketim göstermemesi lazım.. ayağınız gazda değilken diyelim 90 km süratle ilerliyorsunuz, aracı boşa aldıgınızdave ayagınızı gazdan cektiğinizde anlık tüketimin sıfır olması lazım.. bu böyle olmasaydı durdugunuz yerde de gaz verdiğinizde tüketim görmeliydiniz.