User Tag List

Sayfa 12/18 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon
339 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: Maximum Yağ Sıcaklığı

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Rabbit33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle verdiğiniz aydınlatıcı yararlı bilgileriniz için teşekkürler,herkese tek tek ayrıntılı yanıt vermissiniz .Mersin de yaşıyorum ***** yazın 40c ler de burası,araçta 1.4 gtı 210 hp civarı küçük hacimli ve yazılım mevcut.çok çabuk ısınabiliyor .Aklımın almadığı vw bu 5/30 a neden takmış anlamış dilim TSI motorlar çok çabuk ısınıyor ve arada eksiltmede yapabiliyor sizce 5-40 kullanması daha mantıklı değimi heleki aşırı sıcak yerler de ? su an bile kış olmasına rağmen arada sıkıştırdığımda 110 -115 leri görüyor anlık.uyumlu olan 504 507 onayı olan-5/30 SLX longlife POWER FLOW castrol kullanıyorum servisten aldığım ,zaten kendileri de bunu kullanıyor yazın bu 5-30 dan daha iyi , aşırı ısınmayı önleyebilecek dayanıklı ve eksiltmeyi de önleyebilecek ne kullanabilirim fiyat sorun değil ? 5-50 mobil uyar mı yada 5-40 edge nasıl olur ? yada 5-40 v300 motul . Tekrar teşekkürler..
    TSI motorları araştırmadım 5w-30 önerildiğini biliyorum ama mutlaka spesifik olarak alternatif viskozite verilmiş olmalıdır buna servis kitapçığından ya da servislerden ulaşabilirsiniz.

Mobil 5w-40 önermem, tam sentetik modeli yoktur. Yarı sentetik yağlar sıcaklığa dayanma olarak tam sentetiklere oranla çok daha başarısızdır.

Rabbit33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TSI motorları araştırmadım 5w-30 önerildiğini biliyorum ama mutlaka spesifik olarak alternatif viskozite verilmiş olmalıdır buna servis kitapçığından ya da servislerden ulaşabilirsiniz.

Mobil 5w-40 önermem, tam sentetik modeli yoktur. Yarı sentetik yağlar sıcaklığa dayanma olarak tam sentetiklere oranla çok daha başarısızdır.
    Kitapçıkta 502.00 505.00 kısa süreli bakım periodu 504.00 507.00 uzun ömürlü yağ diyor
    tabiki de uzun ömürlü yağ ilk tercih,dayanıklı olmasa uzun ömürlü olmaması gerek,fakat bu değeri karşılayan tek yağ 5/30 serilerinde edge yada 5/30 mobil esp de var. Yani mecbur 502 505 kısa periodlarda değişen yağ kullanacağız eğer 5/40 0/40 vs.. kullanmam gerekecekse .Şimdi servise sorsam uygun olan bu kesinlikle olmaz diyecekler çok bilgi sahibi degiller net görüşlüler çünkü, en kötü almanya ya mail atmayı düşünüyorum çünkü bu koyulan 5/30 kışın Mersin şartlarına ok ama yazın kesinlikle uygun değil hele ki modlu yüksek sıkıştırmalı çabuk ısınan küçük hacimli bir araç için .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazın mersin yanıyor asfaltın sıcaklığı yeter 40 41c yi görüyor ağustos ayında , burada gaza yüklenmeden 2 kez düşünmek gerek

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benım tespıt anasılmadı tam;
    Yanı aynı sekılde sıkıstırıyorum,yanı sogutucu olsa bıle 106 da max tutabılıyor,olmasa 125 lerı gorucek 0/40 ıle,10/60 ıle aynı sıkıstırıyorum,106 derece oluyor.Yanı sogutucunun tabıkı etkısı var ancak,10 dak gazlayıp,106 ya ısınan 0/40 ıle 10/60 arasında fark olmalı...
    1.4 TSI ın orjınal yagı 5/30,kısın hos guzel ama bahar ayından sonra 5/50 taraftarıyım?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benım tespıt anasılmadı tam;
    Yanı aynı sekılde sıkıstırıyorum,yanı sogutucu olsa bıle 106 da max tutabılıyor,olmasa 125 lerı gorucek 0/40 ıle,10/60 ıle aynı sıkıstırıyorum,106 derece oluyor.Yanı sogutucunun tabıkı etkısı var ancak,10 dak gazlayıp,106 ya ısınan 0/40 ıle 10/60 arasında fark olmalı...
    1.4 TSI ın orjınal yagı 5/30,kısın hos guzel ama bahar ayından sonra 5/50 taraftarıyım?
    şimdi abi mesela su için termostatı biliyorsun. belli bi derecede motor suyu ısınmadığı sürece radyatördeki soğuk suyu motora vermesine engel oluyor.

bu mantıkla aracındaki yağ sensörü belki beyne sürekli yolladığı komutla beyinde yağ soğutucunu belli sıcaklıklarda elektro vana yada mekanik bir termostat gibi bir sistemle devreye sokup çıkarıyor olabilir.

yani bu sistemi kullanan araçlar var. yağ sıcaklığını sürekli aynı ısıda tutabilme sistemine sahip. ancak benimki var sayım. ve aracın çok gelişmiş yeni bir araç olduğundan bu sistemin sende de var olabileceğini düşünüyorum.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.4tsi da hangi yağ kullanılmalı konusunu bende merak ediyorum,bakımdan önce bilgilenip bakımda yağımı değiştirebilirim gelen bilgilere göre.. ısınma sorunum yok genel anlamda 90derece civarlarında geziyorum ama yaz geldiğinde artabilir sıkıştırınca.. konuyu takipteyim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı exca- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.4tsi da hangi yağ kullanılmalı konusunu bende merak ediyorum,bakımdan önce bilgilenip bakımda yağımı değiştirebilirim gelen bilgilere göre.. ısınma sorunum yok genel anlamda 90derece civarlarında geziyorum ama yaz geldiğinde artabilir sıkıştırınca.. konuyu takipteyim..
    geçmesi lazım deniz senin arabanında.yaz kıs farketmez 1 kere roll yapsan 90 ı kesin geçer.
    şimdi motul 5-30 power racing modeli var
    5-40 bilmem ne modeli var.
    mobil 1 5-30 veya 5-40 var.
    tam sentetik+504-507 formuna uygunluğunu nereden anlıyoruz?baska dikkat etmemiz gereken şey nedir ,altı üstü bi yağ amma detayı varmış.
    benim aracımın yazılımı farklı olduğu için biraz daha ısınır o sebepten az çıtır daha güzel bi yağa geçsem daha mantıklı.gerek varmı motul racing e o kadar para baymaya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onur ne roll yapınca ne top speed yapınca geçmiyo itinayla 90 civarında kalıyo bende anlayamadım nası geçmediğini..
    motul racing kaç paraymış onur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu motul nerede satiliyor arastirdim bulamadim?

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bostanci jdm works.
    bostanci vw tech.

bildgm yerler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onur ne roll yapınca ne top speed yapınca geçmiyo itinayla 90 civarında kalıyo bende anlayamadım nası geçmediğini..
    motul racing kaç paraymış onur?
    sen nerden baktın yağ sıcaklığına yoksa coolanttanmı bahsediyosun hararet yani eğer öyleyse benim hararette hayatta 90 ı gecmez ama yağ sıcaklığı başka,kesin geçmesi lazım
    motul 200 u vardı heralde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aman yağ sıcaklığı nerden karıştıysa kafama evet coolant ,yağ sıcaklığı 100küsürlerde oluyo iyi uyandırdın bi yandan da sınava çalışıyorum da litresi mi 200 toplam aldığı mı 200? bütün 1.4tfsi/tsi motorlara aynı yağı mı kullanıyolar?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aman yağ sıcaklığı nerden karıştıysa kafama evet coolant ,yağ sıcaklığı 100küsürlerde oluyo iyi uyandırdın bi yandan da sınava çalışıyorum da litresi mi 200 toplam aldığı mı 200? bütün 1.4tfsi/tsi motorlara aynı yağı mı kullanıyolar?
    4 litresi 200 civarıydı deniz sen gitmişin bilmiyorum tsi a koyan varmı o yağdan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olm 6.30da sınav var yusuflar başladı şimdiden ne koyacaz biz bu arabalara yağ o zaman

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olm 6.30da sınav var yusuflar başladı şimdiden ne koyacaz biz bu arabalara yağ o zaman
    6.30 okul tobb de mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tobb tabi ki

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tobb tabi ki
    ben aldim teskereyi cok sukur yolumu degisiyorum bazen onunden gecmemek icin allah kolaylik versin bolumde ele dersen dahada acirim ama sinava gore tiyo verebilirm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bölüm de ele sınav kıytırık bi ders altta kalanlardan ama yine de yusuf yusuf paha biçilemez şuan

ama öğrendiğim iyi oldu diğer sınavlarla ilgili tüyo isterim muhakkak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gambit49 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    6.30 okul tobb de mi
    hahah
    hoca söz almıyorum diye bıraktı beni notlarda bombaydı.alttan alcaz inş
    bi pazar gittik akşam 6 buçukta.hoca gelmedi,sınav görevlilerine arattık ettik tel kapalı.kötü düşünmeye başladım artık,beyefendi sınavı unutmuş.8 gibi çıktık okuldan eve gittik.sosyoloji hocası.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)