Yalan mi soyluyorum yani?
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
Projeye basladim araba sokuk nasil video cekebilirim?
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
1 ton logun vardır buyur
www.drecu.com
Evc taktiktan sonra cok fazla log kayit etmedim genellikle real time calistim. Sebebini de evoscan'in loglari kaydedip tekrar actiginda sanki sample rate'i dusuk gibi gostermesiydi. Tamamen evoscan'in o versiyonunun malligi sanirim.
Sadede gelirsek, resimde 6800 devirde 250 load calc gosteriyor, kabaca 1.5bar gibi dusunebilir ama esasen o devirdeki basinc 1.5ten daha yuksek.
Sebebine gelirsek bu basli basina baska bir topic altinda tartisilmali, isin icine turbo efficency range, giren havanin sicakligi ve dolayisiyla birim hacimdeki havanin icindeki oksijen miktari ve bunun gibi parametreler ekleniyor.
Bu load calculated'da defilerde okunan basinc 7500 devir civarinda ~1.55 gibi, evc'den okunan basincta 1.6 dan bile yuksekti.
Amaan sokayim arabasina ya ben atasehire gidiyorum hava almaya, devamini orda konusuruz gelip konusmak isteyen olursa, baydim haaaa...
güneş kimin logu onu bnu entereese etmez o Wg hortumunu sök o araba stock Wg ile 1.5 basmaz hafta içi kendim çekip sana VİDEOSUNU koyucam kardeşim
ayrıyetten load Cacl i neyle hesapladın acaba ?
www.drecu.com
Defi dedik evc dedik olmadi, log istedin koyduk o da olmadi, hatta ustune log mog beni enterese etmez dedin, su dakikadan sonra senin cektigin videoda beni enterese etmez o zaman Ozgun.
Evo basar basmaz benim meselem degil, benim araba basiyordu, kac kisi bindi arabama, hepsi gordu bastigini, ne diim basmiyo muydu diim simdi?
Gunes kendi arabasına ayar yaparken ya ben kullanırım ya da arabanın içinde olurum genede sanırım anlatmamda sakınca yok
Bu adamın arabası evc den once 1.7 peak 1.25-1.3 cont yuruyordu 2 seneye yakin da bu sekilde kullandi. Hatta ben bi ara kaldırmıstım tutunurum gecerim diye 200 e kadar 5 boy yedigimle kaldim
Kasintilari baslayip EVC yi taktiktan sonra inj duty %120 lere cikinca nihayet enjektor alasi geldi pasanin
Arabaya enjektor ve pompa da takinca defi de peak 2.0+ (tam olarak soyleyemiyorum gosterge bitiyoduhatta t.sak geciyoduk kadran bitti - turbo gosteriyo defi diye) devir yukseldikce 1.5-1.55 lere kadar düşüyordu devir yükseldikçe hatta o kadar zor tutuyoduki definin bu basınçlarda titrek bir şekilde göstermesine gülüyorduk.
Isin ilginc ve guzel tarafi da, insanlar yuksek basinc ve enjektor taktiktan sonra aftermarket beyin takarken, oem beyine rom cakarak bu basinclarda rahatlikla kullanmaya devam etmesiydi. Kisaca fakirdik ama umutlarimiz vardi guzel egleniyoduk
Sanırım gunesin arabasini kendisinden sonra en iyi bilen kisilerden biri olarak oem egz ve oem turbo ile bu basınclari bastigini iddia etme hakkim vardir . Ha belki buyuk turbo taksa cok daha verimli olur belki fon makinesidir ama bastigina eminim.
Kaç tane ewo 9 yaptrın gunes? kaç tanesini denedin basıyormu basmıyormu die ? hali hazırda 90 taneden fazla print scrreeen yapar koyarm ben bir çoğunu denedim bilgilerimi söyluyorum sabret yarın yada öbür gün resmen video çekip koyucağım sanaa sabret göstericem stock bir evonun ne bastığını stock koyucam ozaman senin araban efsunluydu kardeş ozaman ilahi adalet geliyor yukarıdan aman kaçışın
insanları yanlış yönlendirme benim arabam basıyordu de bilelimki aaa bu cocuk bişiy yapmış basıyormui diyelim 2 çeşit açıklaması vardır bunun ya kapağın içeri iyi hava alamıyor yada sende farklı bişiler var turbonda bukadar basit
@ Dou Madem After market beytine tiyacın yok ozaman 3 port takaydın evc gibi bir after market takmayaydın neden taktın Evc yi %200 yap kardeşim ilk bastaki ayarındaki nide 200 yap o 1.5 1.6 cont gidemes söylüyorum idda ederseniz dener videoyu koyun derim Aftermarket ecuyu 1000 cc enjektoru kontrol etmek amacında olmadım hiç biraz daha araştır
AfterMarket Ecunun amacı farklı dou peki bu hondatanın yerini baska ecu alınca siz napıcaksınız kncok lightsiz vs siz ?bazı seyler var söylenmez boşver insanlar bilmesinkötü olan ben olurum sonra imalı yazma varsa sıkıntın onu yaz söyle burda açık AÇIk cevaplayayım
www.drecu.com
defiler 1,1,5 psi fazla gösteriyor defide 1,5 gördüğün reelde evc de 1,4 dür.7000 devirde 1.5 bar cont ilginç ama load durumunda (rampada) 6000 devirlerde olabilir.ben orjinal turbo forge wasgate le 1,5 zor tutabiliyoruz
orjinal ewo 7600 dönüyor 7600 e kadar 1.5videoyu koyucam bende mera ketttim şimdi
![]()
www.drecu.com
Ya ben anlamam özgün
Ben gördüğümü söyledim, adamın cont 1.5 bastığına inanmıyosunuz onun için cevapladım
Bastığına inanmadığınız apaçık, yoksa kalkıp yazmam anlamadığım konuya ne evo dan anlarım ne yazılımdan
Ben senin yaptığın işe laf etmem, kimsenin etmem daha doğrusu, o konuda endişen olmasın.
Evet Güneşin arabası basıyordu, turbosu egzantrikleri beyni oem wastegatesi internal oem di. Adamın turbosu ıvırı zıvırı zaten serdar ustada gidip bakabilirsin sana çok uzak değil
daha dun sabah saat 5de bende denedım 5 vıtes 90 km de gaza oturdugumda peak 1.9 cont 7000 dd 1.5 1.55 cont gozukuyordu defı de ama benım arac evo8 bılmıyorum farkeder mı
Bak dışarıdan gözükeni yazıyorum darılmaca gücenmece yok
Konuşmanın en başında oem egzantriklerle 400+ yalan demişsin, öyledir ya da değildir orasını bilmem
O da 1.1 de 380 hp aldım demiş.
Kendi arabasından bahsetmiş 1.5 - 1.6 ile alabileceği gücü. Ki 1.1 barda o gücü alan 1.5+ de ne çıkar sen de tahmin edersin.
Adamın kendi arabasının 1.5 cont basamayacağını iddia etmişin
Arabasında motor olmadığını bilerek video koy demişsin
Olmadığını söyleyince log koy demişsin
Onu da koymuş ama yine de mutlu edememiş seni
Turbosu wastegatesi bloğu ıvırı zıvırı herşeyi serdarda
Ona da bakabilirsin
Daha ne yapmalı valla bilemedim
Normalde teknik konu olduğu için anlamadığım konuda yazmam ama, adamı yalancı durumuna düşürecekseniz kusurabakmayın ben de şahidim ve bu sebepten yazdım oraya durumu.
Bu taraf tutmak değil, o arabanın içinde ben de vardım ve eğer öyle olmasaydı da buraya yazardım kimsenin endişesi olmasın.
Basar ya da basmaz kavgasını benle değil Güneşle yaparsın (x bir evo 9 kaç basar bilemiyorum üzgünüm), ama kendi arabası için dedikleri %100 doğrudur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)