205 mibenim gördüklerim sanki daha inceydi orjinalde güzel bir jant var zaten üstünde
o zaman ilginç bir tavsiye komple düz boru yaptırın, saçma gelicek ama benim ilk zamanlar 2 de sarıyordu şimdi kat ve son susturucudan sonra sarmıyor alt devirler öldüğü için gaz tepkisi değişti.. yada yazılım ile alt devirler ellenmeyecek, bunuda ancak yazılımı kendisi yapan firmalar yapabilir...
...
Bizim Focus TDCİ da aynı şekilde 2 de son gaz yapıldı mı sara sara gidiyo ve direksiyonun oynadığını hissediyorum. Lastiklerde de harhangi bir problem yok
dalga falan geçmiyorum.ben şuan 150 hp araç kullanıyorum senin kadar sarmıyorum yada şikayetçi değilim. 1.8tfsi da 160 hp stage 1 falan demişsin sen sarıyorsan o napsın anladın mı ? kullandığın gücün 3 -4 katını burda kullanan insanlar var. 200hp stock fwd araç kullandığımda bile offf ne sarıyor demedik .abartmandan kastım bu.herhalde hayatında kullandığın en güçlü araç şuan kullandığın olduğu için çok sardığını düşünüyorsun.Sen 135 hp lik aracınla sarıyorum tutunamıyorum kontrol edemiyorum dersen 280 hp lik typer sahibi napsın ? demek istediğim bu anlayana... ticari araç kullandığın ağırlık dengesi farklı , hız için yapılmamış, oyüzden ön teker üzerindeki baskı azalıyordur üstüne 40binde değişmemiş lastik zaten lastiğinin bittiğini gösterir. Lastiğini değiştir ,büyük jant al sarmayı azaltırsın...orantılı gaza basmayıda ihmal etme.
bu arada annemde yazılımlı 3008 110luk hdi var.aynı motor.arada bir kullanıyorum bir sıkıntı yok,dip yaptığımda 2 nin ortasında tutunuyor. 3008 partnerden daha hafif ve annem kullanabiliyor.Senin yazılımı yapanlar turboyu çok erken devreye sokmuş olabilir, onun devrini ayarlatabilirsin bir kontrol ettir.
Yptığın yorum a göre genelleme yaparsak ben brşeyi abartmıyorum chip den sonra aracım dengesizleşti dün tekrar bir ayar yapıldı şu anda düzgün ama bilmeden yaşamadan insanlara ABARTIYORSUN deme ayrı olarak a3 ü bu konuya niye bağladı onada anlam vermiş değilim genede bana yardımcı olmaya çalıştığını ümit ederek teşekkür ediyorum.
AS GARAGE
Herkes, insanlığı değiştirmeye çalışıyor, kimse, kendini değiştirmeyi aklından geçirmiyor.
algılama sorunu yaşıyorsun sanırsam .ne yarıştırma peşindeymişim? umrumda bile olmaz, tavsiye veriyorum o kadar sözden abartıyı algılıyorsun kaldıki abartı ile ilgili tek yorumu ben yapmamışım neyse sen lastiğini değiştir, yazılımını gözden geçir turbo nun girme devrini üst devirlere çıkar gerisini boşver
Çok sağol sana borçluyum.![]()
AS GARAGE
Herkes, insanlığı değiştirmeye çalışıyor, kimse, kendini değiştirmeyi aklından geçirmiyor.
demek ki her aracın bir 'zaptedilme' sınırı varmış, zaten gündelik araçlar da %30 daha güç eklensin diye yapılmamış hele ki ticari turbo dizeller... aktarması yürüyeni amortisörü hatta bilyeleri...
şirkete bir hyundai ERA almıştım, abi şöyle sarıyor şöyle kayıyor zaptedilmez gidiyor inanılmaz uzuyor falan derken araba pert oldu birinin altında, ne fren vardı ne yol tutuş kaç kere uyarmama rağmen dinlemediler, ha chipten sonra olsun olsun 120-130 hp olmuş olsun o da...
bu kadar 'az' güçle bile arabayı zaptedemiyorsanız bu aracın spor araba gibi güçlü olmasından kaynaklanmaz... ben 200HP altında pek araç kullanmadım şu an da 330 HP 340 HP lik araçlarım var söylediğin sorunların hiç birini yaşamıyorum, sana tavsiyem dikkatli olman...
,
Herkezde bi baskınlık varda ya anlamıyorsunuz yada birşeyleri sadece konuşmak için yazıyorsunuz aracı deneme amaclı sıktım ben kamyonetle roll yada drag yada slalom a girmiyorum cahil değilim canıma ve malıma kastım yok araç chipten sonra normal tepkilere anormal cevaplar veriyordu gittik düzelttik bu yani biri geliyo yalan konuşuyosun biri geliyo abartıyosun biri geliyo kullanmayı bilmiyosun cidden çözemiyorum
AS GARAGE
Iyide insanlar sana kötü birşey söylemiyorlar ki. Insanlar gayet açık ve mantıklı cevaplar çerçevesinde sana olayları izah etmeye çalışmışlar bence sen onları anlamıyorsun. El elden üstün değildir dostum bunu sakın unutma. Herkes iyi şöför herkes 10 numara sürücü. Kime göre yada hangi kriterlere göre. Sen bence üzerindeki alınganlığı atmalısın. Çünkü herkes gayet normal konuşuyor buluttan nem kapma.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)