Eğer sorun oysa Groundların hepsini birbirine bağla zatenGround (şase) ne kadar birbirine bağlıysa o kadar iyi..
Eğer sorun oysa Groundların hepsini birbirine bağla zatenGround (şase) ne kadar birbirine bağlıysa o kadar iyi..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Aslinda tum groundlar birbirine bagli ama direkt degil. Arada capacitor ve ferrite beadler vardir.
Sensor ve enjektor/ bobinlerin groundlarinin ayri olmasi sensorlerin degerlerinin dogru okunmasi acisindan fayfasi vardir. enjektor ve bobinler acildiklarinda toprakta nalik dalgalanma yaratabilir. o yuzrn beynin karti uzerinde groundlar ayridir. yukarida arkadasin yazdigi gibi sensor groundu ve enjektorlerin ayri olmasjnin nednei budur
USPerformance by UtkuSelamoğlu
https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance
100-200 km/h 5.761sec
peki ground u nerden aldığımın bu kadar önemi var mı?açıkçası hiç aklıma gelmedi bundan olcağı ama şemayı kontrol edince farkına vardım sensor ground kullan dediğini....şimdi inip denicem bakalım nolcak...
Standalonelarda test amacli enjeksiyonu kapatma gibi bir ozellik var atesleme calisirken
Boyle birsey olabilirmi?
USPerformance by UtkuSelamoğlu
https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance
100-200 km/h 5.761sec
Muhtemelen MAF kullanıyorsun. MAF sinyali marş sonrası rölantide aralık dışı(out of range)'de kalıyor olabilir. Veya MAF sinyali(input ve/veya output) tamamen yanlış olabilir. MAF sinyalini mümkünse log alarak kontrol edebilir misin? MAF'ın input&output sinyallerini loglayabilirsen emin oluruz.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
evet maf kullanıyorum....elimde bi log vardı ama artık işe yaramaz diye sildim geçenlerde...tekrar montaj yapmam şu sıra zor bişiler daha değiştirip montaj yaparım çünkü beyin konsolun içinde ve aracın yarısını söküyorum
ancak şöle bi durum oluyor....araç çok kısa süreliğine çalışıyor(5saniye civarı) elimdeki log dosyasından bakmıştım...gördüğüm en yüksek devir 1400devirdi....maf voltajı sürekli 1v giriş ve çıkış...hiç değişiklik olmuyordu...zaten arıza ışığı sürekli yanıyor emu denerken...acaba maf sinyalinde sorun mu var?varsa bu yüzden mi enjektörler kapanıyor?
kanka aradaki yaklaşık 800$ lık farkı nasıl yaparız onu bilemiyorum işte![]()
dediğim gibi sürekli 1v maf voltajı....sanırım orda bi hata yaptık bi daha kontrol edeyim inşallah kablolamada hata yapmışımdır
o yanlarda olsam yardım etmeye çalışıcam da, uzağız malesefhalledin şu işi de artık ayara/gazlamaya gelelim
nerdeyse iki yıl geçmiş ama hala çalıştıramadım
bugün log aldım...artık enjektör ve ateşlemenin de olduğunu gördüm
arıza ışığı yanıyor sürekli....birde fark ettim ki devir 1000rpm üstüne çıktığında enjektörler kapanıyor ve stop ediyor...
![]()
hort olacak ama sorunu çözdüm.uzun bir araştırma sonucu benimle aynı sorunu yaşayanların olduğunu gördüm.1 ve 3. silindirlerde ateşleme olmayışıydı sorun.kimisi ateşlemin giriş kimisi çıkış entegresini değiştirerek sorunu çözmüş.garanti olsun diye ikisini de değiştirdim ve sorun çözüldü...
4 yıl kadar beklemenin ardından turbo yapabileceğim![]()
Hadi hayırlısı. Launch kontrollü bi video atarsın artık![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)