Selam, ebay de aracım için tuning box buldum bu cihazlar tam olarak nasıl çalışıyor ve bağlantıları nereye yapılıyor bilgisi olan var mı ?
http://m.ebay.co.uk/itm/Chip-tuning-...024?nav=SEARCH
Selam, ebay de aracım için tuning box buldum bu cihazlar tam olarak nasıl çalışıyor ve bağlantıları nereye yapılıyor bilgisi olan var mı ?
http://m.ebay.co.uk/itm/Chip-tuning-...024?nav=SEARCH
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
Daha ayrıntılı bilgi verirmisin Benim aracın yakıt kütüğünde soket bağlantısı yok enjektör soketlerini saymazsak tabi.
ozaman pompanın üstünde soketler vardır yakıt kütügüne giden araya T atar gibi takılıyor
bir ucu yakıt kütügüne araya box soketi diğer ucunuda pompaya takıyosun
sende kütük üstünde soket yoksa pompada vardır
Peki çalışma mantığı nedir bu cihazın nasıl güç veriyor motora silindire giren benzinimi arttırıyor ?
Bu cihazlar her arabada farklı yerlere bağlanabiliyor..
Genel olarak 2-3 tipi vardır.. Dizel arabalarda yakıt basıncının basıncını artırmayı amaçlar. bunu da basınç sensörünün değeri düğük gibi göstererek basıncın biraz daha artmasını sağlayarak yapabilir..
Turbo basıncının sensörünü daha düşük göstererek daha çok basınç basmayı da sağlayabilir..
Ancak her arabada arıza verme ve çalışma prensibi farklı olabildiği için net öyledir yada şu şekildedir demek doğru olmaz.. Araba marka model söylerseniz bilen arkadaşlar olabilir.. Bildiğim kadarını ben söyleyebilirim. Zamanında bu boxlardan üretiyorduk..![]()
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Üründen anladığım kadarıyla iat sensorünü manipüle ediyor . Beyine diyor ohh buz gibi hava var az daha yakıt-avans ver, beyinde veriyor. Araba canlanır ama acayip fark olmaz, 30 kuruşluk direç ilede aynısını yapabilirsiniz.
21 hp 35 tork verdiği yazıyor linkte aracım 91 model opel senator b motor kodu c26ne
Açıkçası pek tavsiye edilmesi gereken birşey değil. Ya da bana denk geldi hep takıp problem yaşayan araçlar.
Ne tür problemler oluyor mesela ?
Bazı otomatik araçlarda şanzıman sorunu bazı araçlarda takar takmaz arıza ışığı bazılarında motor yapmaya kadar giden tarzda arızalar duydum. Marka falan söyleyemem ama ben kendi aracıma takmak istemezdim. Kötü olduğunu söylediğim için değil yaşanan sıkıntıları gördüğüm için. Ek olarak unutmadan bir araçta geçtiğimiz kış aşırı soğukta taktığı box ın donduğunu ve aracın onu sökmeden çalışmadığını da gördüm.
linkteki ürün muhtemelen hikayedir
çünkü 91 model benzinli atmosferik 2500cc bir motordan 21hp almak öyle kolay iş değil
nereye takılıyor?
eğer IAT sensörüne takılıyorsa zaten tam balon
Teşekkürler cevaplarınız için.Cevaplarınız doğrultusunda ürünü almaktan vazgeçtim..
Peki M50B25 motor için http://www.ebay.com/itm/Performance-...6aacfb&vxp=mtr bu ürün hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
bu bildiğimiz chip tuning
modifiye edilmiş eprom gönderiyorlar, içinde yazılım var
daha güncel ecu ve araçlar olduğu için 10-15hp alınır doğrudur
fiyatı uygun
ama unutmamak lazımki en doğrusu o araca özel yazılım yapmaktır.
lambda iptali ve bir takım başka detaylardan bahsedilmiş, yapılır doğru
fakat sonra daha fazla yakmasın?
detayları sormak lazım, en azından diğeri gibi uçmamış .
almadan önce beyin numaralarını kontrol etmek şart
Beyin nosunu kontrol ettim tutuyor. Kat iptali ve performans filtre ile denemeyi düşünüyorum. Fiyatı da ucuz olduğundan denemeye değer sanırım. Araca özel yazılım işini önümüzdeki dönemde yapmayı planladığım krank, piston vs upgradeleri sonrasında düşünüyorum. İlginize teşekkür ederim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)