sıkıştırma oranındaki fark için sorduysanız eger , 3.0 ın pistonları 1mm kadar kısa ama 3.2 de böyle bi sıkıntı yok. Piston yükseklikleri aynı 2.5 ile.
Printable View
sıkıştırma oranındaki fark için sorduysanız eger , 3.0 ın pistonları 1mm kadar kısa ama 3.2 de böyle bi sıkıntı yok. Piston yükseklikleri aynı 2.5 ile.
Kayhancım bıkmadın kırmaktan :) İnat etme ;) :D
Erhanım kırılan dökülen iidir :P
bence ya enjektör değişmeli yada yazılım
Bence çalışmasıda mücize:)
demek istediğim şu. mevcut yanma odası hacmi sabit kalıyor diye düşünüp sadece hacmi arttırısak:
ilk hacim 500 cc silindir başına yanma odası hacmide 50 cc olsun
50+500/50= 11 eder bu da 11:1 sıkıştırma var demek
ikinci durumda silindir hacmini 600 cc ye yükselttiğimizi düşünelim yani daha büyük bir strok ya da piston çapı ile.
50+600/50= 13 eder bu da 13:1 sıkıştırma demektir.
tabi piston tepesi tasarımını değiştirmezseniz bu durum geçerli olacaktır.
Arkadaşlar konuyu emme manifoldundan sonra çözmek istedigimden bakmamıştım kusura bakmayın öncelikle.
Araç kayet saglıklı yürüyo üst devirlerde özellikle yakıt biraz fazla(21lt) sadece..
İkisininde şart oldugu kanısına vardık yurtdışındaki örneklerinden;)
1 yıla yaklaşacak 30bın km yi geçtim sanırım;)
Demekki mucize degilmiş.
Kardeşim merhaba komp. dahi ölçmedim nedense bu sefer çok ilgisiz kaldım ugraşmıyorum ama bu aralar bi boşluk bulup 1 haftay ayırıcam ozaman daha geniş bilgiler verebilirim;)
Bunuda denemiştim ama enjektörlerin bozulmasına sebep olur die iptal ettim. Zaten 255lbh lik walbro var..
3 yıldır zaten walbro pompa kullanıyorum motor yaparkende sıfırladım.
Şıkıltırma oranını aslında yukarda arkdaşlar açıklamış. Bende projeye başlarken rektefiyecide buna dikkat etmiştim yeterince hesaplamalarda piston tepesi 1mm idi sanırım tam hatırımda degil kısaydı.
hacı sen mokoyu kaçırdın daha ne diyim.. neyse bhp sanırım birdaha getirtecek kendisini. bence iletişimde kal. araban şahlansın. ben şahit oldum şahlanana :)