User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
91 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: MS II V3 ve relay board

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neden çıt çıt etsinki.. Onların amacı akımın ECU üzerinden geçmesinin yerine kendi üzerlerinden geçmesini sağlamak. Kaldı ki ECU zaten gerilimin + tarafını kontrol etmez. Şaseyi açıp kapatmak sureti ile enjektörlerin açılmasını sağlar.. Bir ara üşenmezsem onunda nedenini yazarım..
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

kmince
    Misafir
    Bir tek koşul altında sürekli çıtlar o röleler
    MS orjinal BG kodunu yükler ve Genel Araylar sekmesinden ECU tipini tanımlamazsan (1) MS2 (2) Microsquirt (3) sequencer sürekli elektrik verip verip kesiyor röleye oda çıt çıt çıt diye ses yapıyor. Nerden biliyorsun diye sormayın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lan olm sus..
    Selçuk zaten kendi başına Ordinaryus Profesör Zihni Sinir payesini edinecem diye uğraşıp duruyor birde iş açma başımıza..

--..-.----.-..

selcukkoylu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üstadlar;relay board un üzerinde 3 tane röle var.1 ecu power relay 2 fuel pomp relay 3 fast ıdle relay.
    yani enjektörleri şasesi ya mosfet yada transistör üzerinden geçiyor.artısı röle den geçe bilir.ama şase akımı transistör veya mosfet üzerinden geçtiği kesin.açılıp kapanan şase olduğuna göre ona röle takmak istiyorum bilmem anlatabildimmi? aslında beni anladılar ama beni test ediyolar zannedersem
    1.8TSI 160hp

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya Selçuk canınmı sıkılıyor? Bozana kadar rahat edemeyecekmisin sen o aleti?
    Röle takamazsın. Neden?
    - O enjektörlerin ms seviyesinde açılıp kapanma süreleri olacak. Hiçbir röle o kadar kısa sürede açılıp kapanamaz. Varsayalım teknikte inanılmaz bir keşif yaptın ve açılıp kapandı, 3-5 gün içinde bozulur o röle. Hadi bozulmadı diyelim. Rölenin fiyatı o driverlar MOSFET lerinden daha fazlaya gelir..

Neden röle takmak istiyorsun sen bi onu deyiverde hepimiz rahatlayalım. Aletin üzerindeki mosfetler zaten her tip enjektörü sürebilecek akım kapasitesine sahip. Kısa devre etmediğin sürece kolay kolay onlara zarar verebilme ihtimalin yok. E onu da yapmayıver bi zahmet.

Ve allah aşkına TV kumandası ile devir sinyali göndermeye çalıştığın ECU nun normal çalışmasını falan bekleme artık. Al o aleti tak arabanın üzerine kullan nasıl kullanacaksan..

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kafa bulmayayım şevki kırılmasın diyorum ama bazen öyle sorular soruyorsunki yapmak istediğin şeyleri düşününce cidden kendimi zor tutuyorum...

--..-.----.-..

kmince
    Misafir
    + sorularının ciddi olduğunu düşünüp sana cevap vermek için zaman harcıyoruz. TV kumandasından devir sinyali verdiğini bilseydim vallahide billahide cavap yazmazdım ki bundan sonra sıkıntı gerçekte oluşsada yazmayacağım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kmince Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    + sorularının ciddi olduğunu düşünüp sana cevap vermek için zaman harcıyoruz. TV kumandasından devir sinyali verdiğini bilseydim vallahide billahide cavap yazmazdım ki bundan sonra sıkıntı gerçekte oluşsada yazmayacağım.
    ya arkadaşlar yapmayın nolur.niye cevap yazmıycaksınız.biz müslüman değilmiyiz.ben bildiğim bi konu olursa ne bilirsem anlatırım. siz böyle beni üzüyosunuz
    1.8TSI 160hp

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selçuk birşey yapmıyoruzda sen bazen şaka gibi mesajlar atıyorsun. Güzel kardeşim, elinde 36-1 dişli varmı? Var. Edis varmı ? var. soketleri cart curtu ve sensörün kendisi varmı? var. Tak arabanın üzerine ne ile oynayacaksan oyna. Enjektörü bağlama. Onuda alınca bağlarsın. İllaki oynayacağım diyorsan git önce ateşlemeyi geçir MS in üzerine. Onun için gerekli olan tüm parçalar zaten halihazırda elinde var. Sonra enjektörleri raili falan hazırladığında da onları MS in üzerine alırsın. Sen kalkıpta TV kumandasından devir sinyali alacam enjektör yerine röle takacam diye dalınca konuyaolmuyor. Kilitleniyoruz. Kafa bulsak olmaz, bulmasak e o da olmuyor. Önce vantilatörden devir sinyali almaya kalktın, kesmedi matkapa döndün, şimdide TV kumandası çıktı piyasaya.. 36-1 diş sayısı okumadan nasıl devir okumasını ve ona uygun şekilde bir PWM üretmesini bekliyorsunki o aletten? Eğer sen o aleti yakmadan bozmadan arabana takmak istiyorsan bu tip cins cins denemelerini evdeki elektrik süpürgende hanımn ütüsünde falan yap.. Kalkıpta dünya para verdiğin ECU da böyle zihni sinir icatlar yapmaya çalışma. Böyle giderse er yada geç elinde kalacak o alet.. Biz senin iyiliğin için yazıyoruz bunları.. Yoksa çokta tiki benim için...

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam abi bundan sonra ms e ceryan vermiycem.son bişey sorcam sen demiştinki enjektörler tamgazda 7 amper e yakın akım çekiyor.benim araba 6 silindir dolayısıyla 10 amper felen çekecektir.10 amper bordu ,kabloları veya mosfetleri yakmasın.bordun akım yollarının kalın olduğunu düşünmüyorum
    1.8TSI 160hp

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dünyada binlerce araba o ECU nun envai şeşidini envayi sayıda enjektörü olan arabada kullanıyor. Onlarda birşey olmadıysa sende de olmaz merak etme.

--..-.----.-..

Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes motor profu değil.herkes onlarca ms toplamadı.motor indirmedi.birşeyleri kendinin yapıyor olmasının getirdiği hevesle bu tarz şeyler çok doğal.bunu göz önünde bulundurmak lazım bence...
    MagicPerformance
    MegaSquirt Engine Management Systems Technician

Ne kingler gördük güle güle öldük...

kmince
    Misafir
    Motor profösörü olup olmamakla burdaki konunun alakası yok. Benim gösterdiğim tepkinin kendisi birşeyler yapmak isteyen bir insana yardımcı olmamak ile de bir alakası yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla herhangi bir ECU ya TV kumandasından devir sinyalinin verilemeyeceğini bilmek için motor profu olmaya gerek yok kanımca...

--..-.----.-..

Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türk olması yeter :P
    MagicPerformance
    MegaSquirt Engine Management Systems Technician

Ne kingler gördük güle güle öldük...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya sanki 3 faz 380 volt verdik.tv kumandasının sinyali gayet başarılı tek kusuru missing tooth sinyali veremiyo.
    1.8TSI 160hp

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Demekki sırada trifaz elektrik vermek var..

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabamda iki adet krank tekeri ve sensörü var.
    1. tekerde 3 adet delik var.ve sensörü var.(6 silindir olduğu için 3 farklı açıda üst ölü nokta var)
    2. tekerde 1 adet diş var ve sensörü var.
    bu sensörleri megasquirt te ve ediste başka krank tekeri takmadan kullanabilirmiyim? (niye 36-1 tekeri takmaktan çekiniyosun derseniz montaj çok zor olucak)
    1.8TSI 160hp

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı selcukkoylu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabamda iki adet krank tekeri ve sensörü var.
    1. tekerde 3 adet delik var.ve sensörü var.(6 silindir olduğu için 3 farklı açıda üst ölü nokta var)
    2. tekerde 1 adet diş var ve sensörü var.
    bu sensörleri megasquirt te ve ediste başka krank tekeri takmadan kullanabilirmiyim? (niye 36-1 tekeri takmaktan çekiniyosun derseniz montaj çok zor olucak)
    edis sadece 36-1 tekerle çalışır önde bulunan kasnağı söküp bi şekilde oraya bağlantı yapman en kolay yolu olur başka türlü bi tekerle edisi çalıştıramazsın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)