şiir gibi olmuş ellerinize sağlık
alttan egzantrıklı eski şahin motorlarıda çevriliyo fakat mengü abinin dediği gibi maddiyat artar o eski motorlara yenıden emme manıfoldu yapmak gerekıo krank sensörü vb.. gibi sensörler gerekio ama bizim yani üstten egzantrıklı şahin motorlarında ona gerek kalmıo tipo mpi ın emme manıfoldu cuk die oturuo
Bir tane Doğan Sever Arkadaşım var, Mekanik modifiyeden pek anlamaz. Varsa yoksa Ses görüntü modifiyesi. Ona bu konuyu anlatmak istiyordum. En azından bilgi almış oldum. Peki Bir Doğan ı Full Enjeksiyona çevirmenin maliyeti ortalama nedir? Ve tekrar birşey daha Sormak istiyorum. Denilmişki Mpi motor (Full Enjeksiyon diye geçen) Tipo motorlarının üst kapak ve diğer malzemeleri uyuyor. Tipo S tarzı araçlarıda Tipo SLX İe nin oem parçaları ile full enjeksiyon yapma şansımız da varmı.
öle olma şansı war aynı blok aynı kapak yanlız emme versiyonları değişik fiat ın o huyunu çok seviyorum bu motorlar 1968 yılında ilk olarak çıkarılmış gunumuze kadar dewam etmiş çift egzantrıklı mirafiori bloklarıda öledir alfa q4 fiat cat motorlarla aynıdır yani fiat a ne yaparsan yap oluofiyatıda 2.500 tl civarı sanırım
![]()
fiyatı arkadaşmıza ben sordum 1500 tl civarı iner çıkmaz fiyatı![]()
Direksiyonda eşek varsa, motor kaputunun içinde kaç beygir olduğunun hiç bir önemi yoktur. SÜRÜCÜ:
www.egeturbo.com
Turbo asker
Peki Madem bütün fiat gruplarına oluyor. 95 model Tipo S yi Full enjeksiyona çevirmenin maliyetide 2.500 TL 3.000 TL civarımıdır. Birde Full enjeksiyona çevrildiğinde 8 Valf Mi 16 Valf mi oluyor motor?
tipo s motorları 16 valf olmaz 1968 den beri bu motor 8 valfdir
Yani arkadaşlar şu aşağıdaki Doğan 1.6 İe, Zaten ie motorlar tek nokta enjeksiyonlu diye geçiyorlar. Sanırım bunları full enjeksiyona çevirmek daha kolay. Atmo olarak yürürründe ne kadarlık bir performans artışı oluyor. Yani Emsalleri ile arasında ne kadarlık fark olur yürür açısından soruyorum. Günlük kullanım için full enjeksiyonlu şahin yapma fikri fena olmaz hani![]()
![]()
ii fikir ama turbodan fazla para gider 8 balya krank , dereceli, tepeli piston , enjektör , beyin , emme manıfoldu , thortle body, bronz , daha incik boncuk çok ama 120 hp civarı olur bunlarla .... turbo yaptır daha çok werım alırsın hemen hemen aynı paralar gider yani sadece emme manıfoldunu taktırıyım 4 nokta enjektorlu olsun diosan sadece 10 hp alırsın bunada değmez
06tu987 son resim
06 TU 987
Burdaki Build in maliyeti ne olur. "8 balya krank , dereceli, tepeli piston , enjektör , beyin , emme manıfoldu , thortle body, bronz , daha incik boncuk çok ama 120 hp civarı olur bunlarla "
İyi güzelde benim kafamda proje şu. Sonuçta 1.6 ie dediğimiz araç karbüratörlünün bir yeni versiyonu. Yakıt tüketimi olarak Karbüratörlü Şahinlerden 100 km de 1 litre daha az yakması ve biraz daha atarlı giderli olması var. Sizin bu araçtaki gibi. Siz önce Full enjeksiyon sistemi daha sonra full enjeksiyonun devamı olarak turboladınız aracı. Ben sadece sizdeki turbo hariç Full enjeksiyon motor sistemini uygulama olarak düşünüyorum. Yani Hem günlük kullanım aracı olacak.Ben sade olanından hoşlanıyorum. Belki ilerde tatmin etmezse turbo yapılır o ayrı konu amaHemde Standart şahinlerden emsallerinden daha iyi gidecek, Hemde DAHA AZ YAKACAK. Amaç bu yani
Bu arada sizin araç, Full enjeksiyon sistemi ve Turbo toplamda ne kadar maliyeti oldu.
walla maliyetini hiç hesaplamadık . sen sadece mpi sistemi istiosa 2 şekilde olur ya mpi ın elektrık tesısatını bulcan yada ms beyın yapcan ama ben ms den yanayım hem maliyet açısından hem kolay bulmak açısından hemde ayar açısından birde sıralı sistem lpg bağlarsın 10 numara olur karar senın D:
Bu megasquirt olayı kafamı karıştırıyor. Sadece turbo araçlardamı oluyor yoksa karbüratörlü beyin tesisatı olmayan meksefe sistemi ile çalışan aracları Beyin ile bir düzen halinde çalıştırılması mı oluyor.Bu üstten egzantrikli şahinler 94 ve üstü Tempra motorlu şahinler oluyor değilmi. 94 model ve üstü şahinlerin hepsinde full enjeksiyona çevirme şansımız varmı.Kısaca anlatmak istediğim şu,
2002 model Şahinin Motor Görüntüsü..
Bu da 96 Model Bir Şahin in motor görüntüsü
bu da alttan egzantrikli Şahin motoru
Bu üstten egzantrikli motorlarda Ms rahatlıkla yapılabiliyor yani deilmi ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)