Teşekkürler.
Printable View
size özgün sağolsun konuyu 2 gün açmadığı için pm attım cevabınız için teşekkürler ancak rakamları bu şekilde vurgulamak yine de şuna benziyo
çıkmacıdan turbo 200 tl enjektör çıkma 100 tl cooler 50 tl 100 boru hortum bitti gitti turbo yaptık artık 500hp yiz bu şekilde fiyat lanse etmek tamamen yanlıştır diyorum fiyat konusunda yorum yapmak 6 ms montajı yapmış biri için tabiki haktır
ancak dediğim gibi o şekilde sadece ms çalışmış olur ms shipingsiz elime ulaşır harness zaten direk oturur hurdacılardan ellirm yağ içinde soket aramam herşey çakma biçimde 600 700 e ms çalışır role kullanmadık kablo spiral gereksiz ama ben buna ne kalite derim ne montaj haa tesiatı olan araca belli şeyler işi kolaylaştırır heleki cift ecu beraber çalışıyosa hoş sorun yok ama onu sıfırdan ya da eski sisteme uyguluyorsanız o rakamları unutun anca dediğim gibi pembe rüyaya benzer rakam oluşur ama pek tutmayabilir
gelelim hizmet konusuna
karşıma iki tane seçenek çıkar kii bu konuda kimse kimseyi zorlamaz di mi
bu işi memleketimde yapan adamdan bunu alıp sorun yaşadığımda gidebileceğim sorabileceğim şu olur mu şunu da ekleyebilir miyim tarzı tüm zihni sinir ya da değil düncelerime sabırla cevap verecek birileri olur bozulursa garantim olur çalışmazsa yine garantim olur ya da montaj esnasında hata yapıyosam bile destek verip yaktığım yerleri düzelten birileri hatta bunun için de para almayan gerekirse gelip direk yardım eden birileri .....
ya da
ebayden ms alıp aracıma takmayı denemek denerken sürünmek yakmak ya da başarmak farklı bişey çalıştırmak için ya da herşeyi stabil çalıştırmak için o lanet siteye girip çıkmamak eh çoğumuz bunu yaptı ya da zorunlu kaldı ms kullanmak için herşeyini bilmek süper ingilizce bilmek süper lehim yapmak devre yapmak tüm bu donanumlara sahip olmak
ya da yapamayıp rezillik çekmek birilerine sormak kim kahramanım olacak mııı yoksa kimin karısı olucam ki çalışsın diye bunalıma girmek
kusura bakmayın ben bi adamdan beyin alır da bu desteği görürsem onu karalayana en fazla gülerim
haa bi de cem uzan abdyi dolandırmış sakın oy vermeyelim gibi bişey bu :hahaha:
zaten devrekartının birebir olmadığını gören herkes az çok biliyo bu adamlar kendi çizimlerini tamamen bitirdikten sonra onları kim neyle suçluyacak
erkut ben yapamadım bilgim yetmedı elımede böle fırsat gecmıs karalayım yerden yere vurayım :) ne guzel ıstanbul :) zaten o kartın cızımlerıne bakan aynısı olmadıgını anlar bilgi tecrube burda cıkar ama ne yazıkkı google kıng olmak kolay degıl :) hala ledlı devrelerı aşamadıkkı :D
Bladerk eğer şartları sonuna kadar zorlarsak elbet herkesin kendine göre haklı olduğu biryer buluruz. Kaldı ki sana gönderdiğim cevapta da açıkca yazdığım gibi ben o arkadaşları tanımıyorum zaten. Yüzyüze görüşmüşlüğümüz falanda yok. Bu konu da da yazdımmı bilmiyorum ama her ne kadar yöntemlerini onaylamıyor olsam da defaten yapmaya çalıştıkları işe saygı duyduğumu, önemli bir iş olduğunu zaten dile getirmişliğimde vardır. Dolayısı ile olayın kişisel boyuta çekilmiş olması sadece komik.
Alıntı yaptığın konuda zaten dile getirdiğin fiyalandırma konusundaki fikrimi yazmışım. Tekrarlamaya gerek yok bence.
Geri kalan kısmında (özellikle Uzan bensetmesi ile ilgili olarak) seninle aynı fikirde değilim ama açıkcası onu tartışmanın bir sonu olacağınıda düşünmüyorum. Her konuda uzlaşılabilmeside biraz ütopik bir beklenti aslında. Elbette farklı düşündüğümüz yerlerde olacaktır.
site açılmış sorunda bitmiş ama hala konu devam ediyor. bence bukadar konuşulduğu bile yanlış bakın site açılmış giremeyenler girsin şimdi.. giriyomuz giriyoruz ben ona bakarım. :)
herşeyin hakkında bilgim var evet bi kaç kez fikir değiştirdi.çoğu şeyi benle paylaşırdı aksiliktende olumlu giden şeylerdende haberim var yinede vakit uzadığı kanaatindeyim son durum teslim edilmiş abisi askerden gelmedğinden soramadık motor olarak ne oldu ne bitti bizde bilmiyoruz
yaw arkadş neyi tartışıyorsunuz
ms ile trdeki kopayalayan düşünsünsün burda birbirinize giriyorsunuz birbirinizi kırıyorsnuz sapla sopayı geç bunca kişide çok meraklıydı sanki ms ye napalım abi biz ettik siz etmeyin mi diyelim parasını verdikten sonra bu ecu benim elime geçer zaten sanki msyi biz kurtarcaz bu olaydan zaten banda açılmış boşveeer :heyoo:
kesinlikle öyle ülkemde bişeyler yapılıyor yapılan iş yapanlar tarafından sonuna kadar destekleniyor bunda bi hata varsa bizler eleştirmeliyiz ya da düzeltmeliyiz ancak hani birilerini yerden yere vuralım kısmına karşıyım ya da üzerinize alınmayın onlar kötü bakın ben iyiyim kısmına
ben şahsen yüzyüze tanışıp söylenenlerle alakasız kişiler görünce bişeyler açıklama gereği hissettim o kadar herkes sitesine kavuşmuş şu an bakalım kaçyüz tane yeni ms doğacak
sadece şu sitedekiler ms başlığı altında bilgi paylaşsa yapılmayacak geliştiğrilmeyecek proje yok tam tersi yapıldığı sürece de olmayacak
siz çok komiksinzi ya :) hepinziin işi çok gidin işinzi yapın ozaman
ülkende işmi yapılsın istiyorsun al malzemelerini yap işini koy cocuğu Beygiri olmayan bir araba koy çalıştır bizde Hasssiktir adam yapmış diyelim olan bişeyi kopyalama değilmi ?
Al bilader ls blok mustang e tak ms ini çalıştır SC yap turbo yap göster bize rezil olalım sizi tebrik edelim
YADA gidin kendiniz kartınızı geliştirin microçipleriniz yapin cpularınız koyun gösterin bize buyrun sizin ortalık
Özgünüm çok fena gider yapmışsın yahu :) Biz kendi çapımızda ms ile takılan insanlarız, öyle güç peşinde değiliz , külüstür karbüratör ve k-jetronik'ten kurtulalım, bir de çıtırdan 14.7 psi basalım yeter bize :)
Bu konu nerelerden nerelere geldi. Eskiden MS ile profesyonel anlamda uğraşan yoktu. Hatta 1.5 sene kadar önce ben MS'i övüyordum, Korhan kardeşimiz "Bu işle kimse uğraşmaz, ancak Do It Yourself olarak kalır" demişti, fakat aradan geçen zamanda görüldü ki bu işle profesyonel olarak uğraşan birileri geldi , iş yapmaya başladı. Bu da güzel.
Fakat Al & Grippo ticari olarak sorun yaşadığı (trequal'ın dediğine göre) insanlar yerine türkiye'de bu işle amatör olarak uğraşan birçok kişiyi engelledi. Bende kendilerine mail attım bu ban konusu ile ilgili, fakat bir cevap vermediler, akabinde siteler açıldı.
Gelelim diğer konuya, Mertol abiyi yakinen tanıyorum, ticaretimiz de oldu, bana yaptığı iyiliklerin de haddi hesabı yoktur. Ayrıca hiçbir zaman için yalan yanlış konuşmaz, bilmediği konu hakkında yorum yapmaz. Eğer bir şey söyledi ise, mutlaka bildiği için konuşmuştur.
Dolayısı ile şurada hepimiz birbirimizin kah yüzüne bakıyoruz, kah bilgi paylaşıyoruz, böyle bir tartışmanın olması hoş olmadı. Keşke başından Tolga Dündar ve Gökhan arkadaşlar böyle böyle, biz Al & Grippo ile ticari olarak anlaşamadık, bunun yüzünden Türkiye'yi banladılar deseler ben şuna inanıyorum ki herkes birleşir ve adamlara baskı yapardı. Böyle bir tartışma da olmazdı...
gider yapmıyorum bişey yapıorum die geçiniyorsan al buyur
dolap orda çıkaryemek yap bizde afiyetle yiyelim ama yapamıyorsan Kralım ben yaparım ben ederim bendemiceksin heleki mertol abiye hiç demiceksin nedeni ise yakında anlaarsınız zaten BELKİ biriniz Tebrik edersiiz.
Ama burda yapmadan konuşmanın manası yok Ms i sewmedim Sewmiyorum sequalsiel çalışmayan hiçbirseyi sewmiyorum :) benim sınrılarımı zorlamayı sewen bir insanım hayatım hep ip ucunda geçiyor zevkte alıyorum AMA ms bence çok daha geri olan bir beyin mertol abi sölediklerini yaparsa takarım kullanırımda AMA suanda yetersiz ötesi bir beyin Benim gözümde
Neyse Benim sinirlendiğim Nokta ak seylerini ebay de bile satıyor olmaları onu kendi arabasına takmış onda sıkıntı yok yapmış bizi ilgilendirmez Lan seri üretime geeçene kaymak lazım esasında 10ur un üstüne alınması gereken bişey yok satana bileniyorum ben açıkcası emeğine saygı duymak lazım insanların fikirlerinide söylemek lazım :icon_wack
Neyse bidaha yazarsa anlamayan arkadaşlara anlatırım detaylı isteyene :)
Forumdaki insanların eğitim durumu, aile terbiyesi ve ahlakı artık 0-6 yaş grubu seviyesine inmiş. Bu noktadan sonra ben bu forumun MS bölümüne mesaj yazmam.
Burdaki bazı arkadaşlarımız Al Grippo'ya TR'de kendi ECUlarını merruse'un kopyaladığını ve suçlunun merruse olduğunu söylemiş. Ve merruse'un MAC adreslerini bloke ettirmiştir.
Terbiyesizliğinde bir sınırı var. 35 yaşından sonra bu kadar çocukluğu kaldıramam.
Herkese iyi forumlar şimdi!
O arkadaşlar Al Grippo ya mail atarken merruse ve benim enayi olduğumuzu, daha yeni microsquirt, ms2 işlemci vs. vs alıp 460 dolar fatura ödeyip, üstüne de %20 gümrük ödeyecek kadar da ekstra enayi olduğumuzu , TR de madem yapıyormuşuz neden dünyanın parasını verdiğimizi de yazmışlar mı? Böyle bir şey var ise direkt olarak saçmalık ve iftiracılık seviyesine girer. Yapana da yaptırana da hakkım haram olsun, Allah bildiği gibi yapsın.
Valla Ms konusunu düzenliyimben en güzeli bilgi içerikli olsun insanların işine yarara ama ilk acılarımı dindirmem lazım :)
Boşverin ya.. Uğraşmayın.. Biz kendi işimize bakalım. ;)
Ben amatörüm. Bu işlerden (MS ve türevleri) ne bir beklentim var ne de bir kazancım. Elimden geldiğince insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum bu konularda.. Gene de elimden geldiğince yardım ederim. Hepsi bu..
Sonuctaaaaa FOK balıkları Çok Yanlız Arkadaşlar
:sorybom::hoo::hoo::hoo::hoo::hoo::hoo::hoo:
Yeni kurduğumuz şirkete son 7 haftada aldığımız yazılımların toplam fatura tutarı 53810 lira. Evimde de lisanslı kullanıyorum. MSDN'de tester olduğum için Microsoft'un tüm ürünlerini ücretsiz erişebiliyor olmama rağmen test amaçları hariç evimde parasını verip kullanıyorum. Enayiyim ben değilmi? :)
Len olm neden bu sefer sana aldırdık sanıyorsun aletleri.. :p
Kazık sormuşsun. Evde sular kesildi çalışamadım ben hocam..
Bende yazılıma parası neyse verip alıyorum. Hergün işletim sistemi değiştirmediğim yada ofis prg ile oynamadığım için zaten dert olmuyor. Evde Xp home var. 2001 de 90 dolarmı ne vermiştim. Tam 9 sene olmuş. Yılda 10 dolar eder. Çoktan kendisini ödedi..
MAC adresi ptp network'ler haricinde blocklanamaz. MAC adresi Layer 2'de 2 tane medium'un konuşması için kullanılan adrestir; tcp paketin karşı sunucuya ulaştığında source IP olarak kullandığın gateway'in IP'sini görür ancak source MAC olarak last-hop router'ın MAC adresini görür (ya da arada appliance varsa onunkini)
Bende yazılım geliştiriyorum, bende kopyalanmaması için çaba gösteriyorum hatta sırf kopyalanmaması için israile gidip Aladdin'le HASP'larını bize özel olarak değiştirmesi için kilit başına %60 daha fazla para ödüyorum.
"Ben korsan yazılım kullanayım ama benim haftalarca uğraşıp emek harcayarak geliştirdiğim yazılımları, geliştirdiğim donanımları insanlar parasını vererek alsın, kopyalamasın" mantığı olabilirmi?
Ben tüm yazılımlarımı parasını verip alıyorum, bununlada gurur duyuyorum. Elbet enayi diyen çıkacaktır ancak o enayi diyenler emeklerine saygısızlık görünce enayi olmayı anlarlar.
Kısa bir örnek; 2 hafta önce temsilcisi olduğumuz bir firmanın ingiltereden teknik eğitimi için biri geldi, adam geldiğinde cihazın tüm teknik çizimlerini, pcb layout'larını, pic ve atmel'lerin içindeki yazılımların source code'ları dahil üretime izin verecek herşeyi verdi. Bunları verme sebebi "alın kopyalayın" diye değil, bir sorun olduğunda müdahale edebilelim diye. Ben kıçı kırık bir optik analizörle o cihazın aynısını %90 daha ucuza mal edip satarım ama adamlar kopyalamayacağımıza dair bize güveniyor.
tanımlar değişiyor desenize :)
Open Source = Kopyalanabilir :D
neyse.site açıdı sorun çözüldü :)
Aramızda Megasquirt'in hissedarları var herhalde. Baksana adamlar açmış siteyi ama kraldan kralcı bazı kişiler hala durumdan vazife çıkarıyorlar. İnternetten lisanssız program indirmek başka şey, oturup emek harcayıp kafa patlatıp bişeyin aynısını üretmek sonra onu satmak sattığın ürünün arkasında olmak başka şey. Zaten aranızda bunu daha önce başaranın olmaması yapan arkadaşın elektronik becerileri hakkında fikir veriyor. Sattığı ve taktığı ürünü kullananlarında aynı kişiyi sanki kendi işiymiş gibi savunmasıda, arkadaşın yaptığı işteki kusursuzluğunu gösteriyor. Her ne kadar yaptığı iş yanlış olsada yapılan işin başarısı benim takdirimi aldı. Bugün tarihde bilinen bütün büyük devrimci liderler eğer ideallerini başaramasalardı hain olucaklardı. Microsoftun patronunun gençliğinde yaptığı ahlaklı(!) işleri hatırlamak gerekir diye düşünüyorum. Bugün bu forumda yazan herkes para öder alır veya çalar bu beyini başka seçenekleri yoktur ama bu arkadaş oturmuş üretmiş helal olsun arkadaşa.
Kırmızı olan nedir. İsrail geçmesimi acaba. Herne olursa olsun sebep adamın beyin gücü ile ürettiği yazılımı sektördeki en iyi firmaya gidip onun güvenlik önlemlerini arttırması karşılığında yeni dongle için ekstra para ödemesi tamamen kendi insiyatifinde ve doğru olan birşey.
Open Source ninde zaten mantığı budur doğru olan budur. *Unix sistemlerin hepsi open source dağıtılıyor nedenide herşeyi net üzerinde arama eksik bulduğun yerleri geliştir ve paylaş herkes yararlansın diğe.
Türk insanı open source'nin daha anlamını kavrayamadı bunuda şuna bağlıyorum çünkü henüz bişey üretemedi. Ürettip dağıttığı zaman anlayacak.
Open Source değilde Copy Paste Source biz Türklerin mantığına daha yatkın:p