guzel bilgilendirmeler bunlar tskeler bnm iesinki suan 12mi 12.5 mu neydi ayarlarken usta oyle bisi demisti ama bn ayarlatınca cidden cok hissedilir bi fark gordum
yani ii ayar yapan biri olursa cidden fark edilir guc alınıyor sanırsam usdatlar daha ii bilir
yok daha fazla hava benzin dolmuyor içeri alınan hava ile benzinin en iyi güç verecek yerde yanması sağlanıyor
OKAN YILMAZ
..MTM & PRO STOCK GARAGE..
Avansı arttırırsanız ateşlemeyi geciktirmiş olmazsınız. Tam tersi süreyi uzatmış olursunuz. Önemli olan avansı arttırmak ya da azaltmak değil, doğru zamanda ateşlemenin olmasını sağlamaktır. Optimum noktaya ne kadar yaklaşırsanız o kadar fazla güç alırsınız.
Avans değerini etkileyen birçok şey var. Ama temel kriterler yanma odasının basıncı ve yakıt karışım oranı. Ve pek tabii motorun yük durumu.. Bunlara dayalı olarak motorun içerisine giren havanın kütlesi ve motorun volumetrik verimliliği temel hesaplama kriterlerinden. Bir diğer değişken o anki barometrik basınç ve silindir içerisine giren havanın ısısı.. Bunlarda silindir içindeki havanın kütlesini değiştirdiklerinden etkenlerdir. Ve pek tabii kompresyon oranı. Bu direk olarak yanma odasının basıncını değiştirdiğinden etken. En önemli etkenlerden biriside benzinin yanıcılığı. Yani oktan değeri..
Kısacası avans mevzuusu önemli. Öyle benzin verdim gitti yürüdü gibi birşey değil. Fazla benzin ile abartmadığınız sürece motor falan kıramazsınız, çok çok krepaj falan yaptırırsınız ama abartılı bir avans değeri ile çatır çutur kırarsınız. Kafanıza göre oynamayın derim ben. Şu da var tabi. Benzin artışı ile güç alamazsınız. Avans değerini doğru hesaplayıp uyguladığınızda güçte gelir torkta.. Ancak bunun anlamı avans açmak demek değildir. Ben olsam bu işin sırrını iyice çözmeden, elimde yeterli donanım olmadan avans değerini üreticinin belirlediği değerden pek saptırmazdım. Ama genede siz bilirsiniz tabi..
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
vallla benim ustam yaptıgı ayar ile cidden hissedilir bir artıs oldu bn cok memnunum![]()
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)