User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
44 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Renault F5R ( İDE) için işletim sistemi tavsiyeleri

SENATOR1979
    Misafir

Renault F5R ( İDE) için işletim sistemi tavsiyeleri

Avrupanın ilk direk enjeksiyonlu arabası olarakta bilinen F5R motoruna sahip Megane Coupe 2.0 ide aracım için yaptığım stand-alone veyahut piggy-back araştırmaları sonuçsuz kaldı . Klasik , fuel-air ratio ayarlayan ve bence para tuzaklarından başka birşey olmayan sistemler dışında atmosferik araçlar için ateşleme avansını değiştirebilen ( + avans veren ) ve Renault'un direk enjeksiyon sistemi ile uyumlu bir tavsiye veyahut bilginiz varsa çok sevinirim . Şimdiden teşekkürler .

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biraz komplike ama megasquirt ecu yu tvsiye ederim biraz bilgi gerektiriyor montjlamak takıp arabayı yürütmek için

SENATOR1979
    Misafir
    '' Megasquirt ecu '' sistem olarak stand-alone bir ürünmü yoksa piggy-back' mi ?
    Ürün hakkında detaylı bilginiz varmı ?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    stand-alone
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

nightkids_han
    Misafir
    hayır ya
    powerchip'in İDE'ye yazılımı war 10-15 HP'lerden bahsediliyordu....

SENATOR1979
    Misafir
    Powerchip'in İDE'ye yazılımı var gibi gözüküyor ancak motor olarak değerler sadece Laguna'da var gibi yazılmış . Bildiğim kadarı ile ülkeden ülkeye farklılıklar olabilmeside mümkün ancak İDE motor sadece Megane Coupe'de kullanıldı .
    Bu arada '' Megasquirt ecu '' hakkında farklı fikirler var , detaylara vakıf bir üye varmı ?

capri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    megasquırt hakkında bilgiyi boostedpug isimli üyeden ayrıntılı olarak alabilirsin
    subi & suzi

SENATOR1979
    Misafir
    Teşekkürler .

nightkids_han
    Misafir
    Alıntı SENATOR1979 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Powerchip'in İDE'ye yazılımı var gibi gözüküyor ancak motor olarak değerler sadece Laguna'da var gibi yazılmış . Bildiğim kadarı ile ülkeden ülkeye farklılıklar olabilmeside mümkün ancak İDE motor sadece Megane Coupe'de kullanıldı .
    Bu arada '' Megasquirt ecu '' hakkında farklı fikirler var , detaylara vakıf bir üye varmı ?
    hayır yurt dışında aynı motor lagunalardada kullanıldı hatta geçen yaz samsunda wardı 1 tane hollanda plakalı ...
    powerchip , kat. iptali , simota filtre kiti SS komple egzosla 167 dyno werisi olan war ...
    yurt dışında alanlar war forumda ondan soyluyorum...
    İDE' hassastır ole beyin ile yazılım haricinde oynamanı tawsiye etmem.....

SENATOR1979
    Misafir
    İDE gerçekten hassas , bu konuya fazlası ile vakıfım . Daha aracı alır almaz manual'ını internetten indirmiş ve ne kadar hassas olduğunu okumuştum . Zaten amacım aracın bütün haritasını değiştirmek değil , sadece ateşleme avansını yüksek sıkıştırmanın izin verdiği kadar 1-2 derece yukarı çekmek . Türk işi abuk uygulamalarla ,yeterince kuvvetli ve bir o kadarda hızlı oran aracı ,daha fazla mıncıklamanın gereği yok diye düşünüyorum .

nightkids_han
    Misafir
    powerchip yaptır dewam et

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum eski laguna 140 hp olanlarda F5R dır ide makinalıdır onlar zaten 136 hp dir RXT diye degil
    2.0 S diye gecer o lagunalar

gelelim soruna ide makina için chip falan düşünme derim reno nun gercekten önü kapalı tek makinası

bunun yerine F4R yada F7R a geciş yapsan daha iyi olur hatta hiç ugraşmasan cok daha mutlu kalırsın
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

SENATOR1979
    Misafir
    Tavsiyeler için teşekkür ederim.
    Siz zaten Renault Laguna ile bayağı bir uğraştınız , bu aracı çok iyi biliyorsunuz .
    Bu arada eski bir Laguna ( 1999 Rxt ) kullanıcısı olarak 1995- 1999 modellerde baktığım kadarı ile hiç F5R motor görmedim , Laguna 1, faz 1 ( 2.0 16 v makineler için konuşuyorum )
    Hatta Türkiye'deki Autoshow ve Otohaber testlerindeki 2.0 16 v makinelerinde hepsi N7Q idiki bu testlerin 1'inde Ethem Genim'de vardı. Bu motorlar zaten 102 kw olarak geçiyor ki Renault 140 hp olarak yazmasına rağmen aslında 136 -138 hp idiler .
    2000 senesinde Megane Coupe'lerde görülen F5R motorunu Google'danda araştırmama rağmen ürünün ortaya çıktığı söylenen 1999 senesinden önce göremedim.
    F7R , motor olarak 10 bg daha güçlü olmasına rağmen 0-100 km testlerinde F5R'den salise bazında daha hızlı . Yakıt tüketimi konusunda ise çok daha bonkör .
    Aslına bakacak olursanız , yeni nesil motorların hepsi direk enjeksiyonlu olarak piyasaya çıktığı için bende kendi araçlarına meraklı ve o aracı farklı hale getirmeye çalışan otomobil severler gibi , değişik ve denenmemiş birşey yapmaya çabalıyorum.

nightkids_han
    Misafir
    değişik we denenmemiş değil TR'De dereceli egzantirikli İDE bile war gümüş bilirmisin?
    dynoda 170 hp werior fean diolardı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben F7R motorlu aracımda megasquirt beyin kullanacağım.
    ide ilede uyumlu..
    Şu anda beynim yapılıyor araca uygun şekilde firmada...
    yardımcı olabilirim...
    resmi ms firmaları;

http://bgsoflex.com/megasquirt.html

http://www.msefi.com/index.php

http://www.diyautotune.com/

nightkids_han
    Misafir
    perf./maliyet oranı ne alemde ozan ?

SENATOR1979
    Misafir
    Gümüş İde 'de sahibinin dediğine göre Onno'nun yaptığı bir chip var . Egzantrik olarak kendi orjinal egzantriğini işleyen Türkiye'de bildiğim kadarı ile sadece Hüner Kamşaft var . ( İde için egzantrik olmadığını bildiğim için yazıyorum ) . O da '' 25 bg'e kadar güç verdiririm ! '' diye sallayıp duruyor . Ben dyno'da en fazla 10 bg aldığımı biliyorum Renault Laguna N7Q makine için . ( Hemde Unichip ayarları ile ) .
    Megasquirt denen ve 2.sinde avanslarıda kontrol edebilen bu elektronik device için bilgi ve yardım alabilirsem gerçekten çok sevinirim .

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    F5R ın torku daha yuksektir F7R a göre
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

nightkids_han
    Misafir
    ewt ole direkt enjeksiyon old. için aslında ide'nin stock'dan gidşi de old. iyidir ....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)