Yakıt olarak bu motoru rahmetli 2.0 V6 Ford motorlu 1500 kg lik RX-7 im ile kıyaslıyorum. Tofaş dan az yakıyordu. Onunla kıyaslanmaz ama.
Printable View
Yakıt olarak bu motoru rahmetli 2.0 V6 Ford motorlu 1500 kg lik RX-7 im ile kıyaslıyorum. Tofaş dan az yakıyordu. Onunla kıyaslanmaz ama.
E ama sen doğmamış çocuğuda değil, portakal ğacının tohumunu soruyorsun bana.. Ne biliim ulem. :)
Çok yakacağı kesin. O motorlar zaten az yakan aletler değillerdi. E 2.9 lt hacimde az değil. Gazladığında ortalama bir 1.6 motorla gazlamak arasında 2-3 katı fazla yakacağına bahse girerim. Gazlamayacaksan zaten o motoru pas geç. Sonuçta Laurel Altimadan bahsediyoruz. muscle-car falan değil. V6 sesi bir yere kadar.
Yukarıda da dediğim gibi ben olsam zetec alırdım. 3bin lira civarına sıfır motor bulabiliyorsun. forged falan filan herşeyi var ebay de. Şanzımanını (MTX75) kolay kolay kıramayacağın bir alet. Al bi tane çak kafasına turboyu gör torku..
Zetecte distribütör falan yok. Wastespark çalışır. COP yapma şansın elbet var. Hatta hazır bobinleri falanda var ama pahalı ve gereksiz. Bahsettiğim motorlar 2000 model focus sport trendlerde falan kullanılan motorlar.
Bu COP modası çabuk geçse bari. Sıradan bir araçta çok gerekli birşey değil.
Bu coswort motor edis6 lı sistemmiş. Üzerindekini ms ile direk kullanabilir miyiz?
eğer ufolar warsa onlarında motorlarında bobin warsa muhtemelen onu bile ms le kullanabişirsiniz :D
MS de karar kıldık diyelim. İzlememiz gereken yol nedir? Neyi ve nerden almam gerekiyor?
DIYAutoTune.com Megasquirt Kits / Assembled Engine Management Systems, Wideband o2 Sensor Systems and tuning products buradan alabilirsiniz. Tavsiyem Ms2 veya Ms3 olucaktır. Eğer egzantrik sensörü var ise Ms3 ve MS3x ek board olması daha iyi çünkü üstünde mod yapmadan sequential çalıştırma seçeneğiniz olur.