User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
49 sonuçtan 39 ile 49 arası

Konu: Beyinsiz Motor için yardım...

apsimaty
    Misafir
    Alıntı merruse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motoru enine takman şart değilki. Sonuçta her şartta ona takoz falan yaptıracaksın zaten. Ha öyle ha böyle..
    Dediğin gibi motor kulağı ve bellhousing flanşı her halukarda yapılacak. Enine motorun extra su girişlerinin ve disp.ün arkada kalması sıkıntı.

Su girişlerini geçtim. Disp li motor olunca kupayı kesip içeri sokmak gerekebilir. Bu sebepten K20A düşündüm COP lu olduğu için. Onunda ters çalışma durumu var. Ve fiyat beni aşıyor.

İllede cosworth demiyorum tabiki alternatiflere her zaman açığım.

Aslında en temizi SR20 şanzıman ile birlikte koymak. Bu alternatifde de fiyat sıkıntı.

Züğürtspec

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ortalama litre hesabına vurursak sence 100 km de kaç litre yakar mertol abi ?
    Altima 1300 kg civarı
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

apsimaty
    Misafir
    Yakıt olarak bu motoru rahmetli 2.0 V6 Ford motorlu 1500 kg lik RX-7 im ile kıyaslıyorum. Tofaş dan az yakıyordu. Onunla kıyaslanmaz ama.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0M42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ortalama litre hesabına vurursak sence 100 km de kaç litre yakar mertol abi ?
    Altima 1300 kg civarı
    E ama sen doğmamış çocuğuda değil, portakal ğacının tohumunu soruyorsun bana.. Ne biliim ulem.

Çok yakacağı kesin. O motorlar zaten az yakan aletler değillerdi. E 2.9 lt hacimde az değil. Gazladığında ortalama bir 1.6 motorla gazlamak arasında 2-3 katı fazla yakacağına bahse girerim. Gazlamayacaksan zaten o motoru pas geç. Sonuçta Laurel Altimadan bahsediyoruz. muscle-car falan değil. V6 sesi bir yere kadar.

Yukarıda da dediğim gibi ben olsam zetec alırdım. 3bin lira civarına sıfır motor bulabiliyorsun. forged falan filan herşeyi var ebay de. Şanzımanını (MTX75) kolay kolay kıramayacağın bir alet. Al bi tane çak kafasına turboyu gör torku..
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı apsimaty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakıt olarak bu motoru rahmetli 2.0 V6 Ford motorlu 1500 kg lik RX-7 im ile kıyaslıyorum. Tofaş dan az yakıyordu. Onunla kıyaslanmaz ama.
    rotary motoru illaki başka şeyle kıyaslayacaksan iki zamanlı scooter ile falan kıyaslaman lazım. Hacim/tüketim ilişkisini ancak onunla oranlayabilirsin.

--..-.----.-..

apsimaty
    Misafir
    Alıntı merruse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yukarıda da dediğim gibi ben olsam zetec alırdım. 3bin lira civarına sıfır motor bulabiliyorsun. forged falan filan herşeyi var ebay de. Şanzımanını (MTX75) kolay kolay kıramayacağın bir alet. Al bi tane çak kafasına turboyu gör torku..
    MTX75 dediğin hangi araçdan çıkıyor. Birde bildiğim kadarıyla zetecler distribütörlü. Onu cop lu yapma şansımız var mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zetecte distribütör falan yok. Wastespark çalışır. COP yapma şansın elbet var. Hatta hazır bobinleri falanda var ama pahalı ve gereksiz. Bahsettiğim motorlar 2000 model focus sport trendlerde falan kullanılan motorlar.

Bu COP modası çabuk geçse bari. Sıradan bir araçta çok gerekli birşey değil.

--..-.----.-..

apsimaty
    Misafir
    Bu coswort motor edis6 lı sistemmiş. Üzerindekini ms ile direk kullanabilir miyiz?

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer ufolar warsa onlarında motorlarında bobin warsa muhtemelen onu bile ms le kullanabişirsiniz

apsimaty
    Misafir
    MS de karar kıldık diyelim. İzlememiz gereken yol nedir? Neyi ve nerden almam gerekiyor?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DIYAutoTune.com Megasquirt Kits / Assembled Engine Management Systems, Wideband o2 Sensor Systems and tuning products buradan alabilirsiniz. Tavsiyem Ms2 veya Ms3 olucaktır. Eğer egzantrik sensörü var ise Ms3 ve MS3x ek board olması daha iyi çünkü üstünde mod yapmadan sequential çalıştırma seçeneğiniz olur.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)