can ve rs232 baska protokolu yok idir :D
Printable View
:D
Bakalim senle konusmamdan sonra 2 tane fikir war aklimda kardesim ya Vipec yada M84 dedigin gibi olabilir.
Ama Vipec'i burdan tanidigim birisi Oem Ecu ile paralel olarak bagliyorlarmis, sence paralel mi baglasak yoksa direk mi harness yaptirip baglasak iyi olur.
AIM ile gorustum Vipec'le calisiyorlarmis, problem ortadan kalmis olur.
Bende herzaman isimin arkadasındayım ve sorunları çözebilicek durumdayım bunu biliyorsun, sadece rotanın biraz ters olması ve ayar günü mekanik eksiklikler bir cok kez konustuk bunu, izmire gecerken ugrayacağım,
en azından dene yanıl dene yanıl beyin bozmadık dimi ;) Telafi ederim merak etme, sen vagcomları unuttun dimi
AFR, EGT, Oil Press, Fuel Press ve Oil Temp.
Acik solemek gerekirse gorebildigim kadar gormek istiyorum, Boostu EVC'ye bakarakta gorebilicegim icin bu kadar yeterli olucaktir.
Demin konustum paralel baglamamiz gerektigini cunku DBW Throttle Body kullancami soledi, yarinda ne degerler gorup gormicegim hakkinda bilgi alicam, ona gore sensorlerinide eklettircem.
Vipec tune ettin mi hic Umit 1.8T'lerde?
Burada DBW lerde genelde kendi o2 sensorleri wideband oluyor, o yüzden onuda görebilirsin Vems 'de yada extra WB sensor bağlayabilirsin.
EGT oem ecu lar o2 heater dan gösteriyor, ama ben yine vems de kullanıyorum extra egt.
Oil press ve Oil temp, oem sensorlerden veri alabilirsin fakat Fuel press için eğer aracında yoksa 0280101001 parca numaralı oem ürünü kullanabilirsin.
Vipec tune ettim. V88 e hayran kaldım diyebilirim çok güzel. Kendimi onda geliştirmek için şimdi golf ü elektronik gaz kelebeğine çeviriyorum :)
Sen herzaman işinin arkasındasın!
Bunu hep söylüyorsun ancak Ben Sana yazılımı 20 Haziran 2010 senesinde yaptırdım.İstediğin ücreti peşin olarak verdim Senin açından herşey güzeldi yani.Bugün itibariyle 9 gün sonra tam 1 sene olacak.
Bu zaman zarfında rotanda Benim hatırladığım, Azerbeycan'dan tut İzmir,Antalya vs yerler oldu.Denizli'nin Türkiye haritasında ki konumunu Sana anlatmam ukelalık olur sanırım.
Evet yazılım yapmaya geldiğin gün wg. kaçırıyor dedin,evc basınç tutamıyor dedin vs.
Kendin wg. ile uğraştın ve hallettin o gün.
Hiç gıkımı çıkarmadan en kısa zamanda mbc aldım,wg. değiştirdim.
O günden sonra ne değişti Abi?
Bu hafta sonu geliyorum,işim çok bu ay sonu,yılbaşı geçmeden bitiririz,şubata kalmaz vs...
Abi herkesin işi işte yarım bıraktığın Benimkisi angaryamı geldi Sana?
Rolantide gezinme demi wg. den oldu?
Araç geç çalışıyor diyorum önce enjektörleri kısamadım dedin sonra rolantide geziniyorsa geç çalışmasıda normaldir dedin.
Kullandığımız enjektörde tüm dünyanın GT28 setupında kullandığı 630 cc enjektör,atla deve değil yani.İlk Benim aracımda kullanmadık.
O2 sensör hatası veriyor dedim,yerini değiştir dedin değiştirdim,arızalıdır dedin yenisini aldım.Gene olmadı.
Yazılımdan önce böyle bir hatada yoktu.
Hiç yoktan beyni bozmadım diyorsun ya,Beyni bozmayasın,bu işin pirisin diye Seni seçtik dimi Abi?O kadar para ödememin karşılığı beyni bozmamansa valla helal hoş olsun :D
Kablolar konusunda da inaki çok yoğunum,kargoya gidecek vaktim yok şu sıralar.En kısa zamanda gideceğim
Neyse konuyu dağıtmayayım özür dilerim Siz devam edin.
Bu konuya nasıl olsa tefarruatlı bir şekilde devam ederiz.
O zaman cok sensor almamiza gerek kalmicak.
Parca kodu icin tesekkurler AIM'den almayi dusunuyorum sensorleri uyumluluk acisindan, hemde baya ucuzlar.
Isallah bizimkiside bi mani cikmassa Vipec olucak bakalim, yarin dedigim gibi teslim suresi alicam, isallah 3-4 haftadan fazla degildir :)
Bende 630cc enjektörlü GT28 li setuplı ilk senin arabanı yapmadım, seninle defalarca konustugumuz seyleri buradanda afise etmek istiyorsan sorun yok, msn konusma loglarını koyalım komple vakit harcamayalım. Hala işimin arkasındayım, hala gelip yaparım bundan yana bi sıkıntım derdim yok. Sen bana şöyle demiştinde ben böyle yapmıştımda bu şöyle olacaktıda felanda filanda bu muhabbetlerle ugrasasım yok inan.
Buradan Amerika'ya göndermek ne kadar mantıklıdır bilemem ama hazır elimde V88 var. Yada dilersen Amerika içi sana uygun fiyatlı göndertebilirim. PNP harness da gönderebilirim. Bu arada Issam ile görüsüyoruz whatsapp dan felan, sen kayboldun, herhangi bir IM den ses ver müsait olunca.
su an en hızlı 1.8t kim ? :D
Walla biz time trial'a hazirlandigimiz icin 30R'a donduk ama 35R'ida satmadik :)
Ondan kimin hizli oldugu belli olmayabilir arkadaslar :D
Ankara yarısında ölceriz süreleri belli olur doktur, ama neden böyle sürekli bir kıyaslama icindeyiz onu anlamıyorum. yoksa konu karşılaştırmalar kısmındada benmi göremedim :)
Mustafa Birseslide konuda :D
Umit kizilcak bisey yok bence bunda, rekabet iyidir :D
tr de baska vrt varmı
soruma Cvp alamadım en hızlı 1.8T hangiisi ? ankaradaki pistte ne zaman olurn e bişi 4çekerler sarıyor hala zaman diyorsunuz komik olmayın :D
noslu nosssuz onla bunla die bişi yok kim ne vbbaatrsa basar kimse kimseyi bağlamaz