Arkadaşlar aracıma safc2 yi kendim bağladım ve ayarınıda kendim yapmak istiyorum. Bunun için sormak istediğim şeyler var.
Öncelikle yapmak istediğim şeyi açıklayayım. Aracımda D17 ecu var ve kadrana göre 6700 rpm sonrası 7100 redline a gelince aracım aşırı zengin yakıyor (10 afr redline da)ve kullanımda da aracım sanki frene basarcasına gitmediğini hissediyorum. Bu yüzden üstlerde yaktığım boşuna benzini biraz azaltmak istiyorum. Buraya kadar sıkıntı yok ecu normal değerlerinde seyrediyor rolanti 1,47-15 civarı, dip gaz ise 13,2-13,5 civarı gibi okuyorum widebandtan ve azalarak iniyor.
Sormak istediklerim,
1- Sensör Tipi : Hotwire ?
2- Sensör İn-Out : 06-06 mı olmalıdır ?
3- Throttle Pointten High Throttle ve Low Throttle değerimi neye göre seçmeliyim ? Yani atıyorum Low Throttle ı %10 High Throttle ıda %50 seçersek bu şu demekmidir. %10 dan %49 a kadar low throttle değerleri- %50 den %100 e kadar high throttle değerleri geçerlidir ?
4- Redline a gideceğim zaman high throttle kullanacağımdan high throttle daki devir ve NE point değerlerini mi ayarlamalıyım ?
5- Safc2 de her 600 devirde 12 noktaya mı ayar yapabiliyoruz ?
6- Ayarı araç yükte ve haraket halinde mi yapmalıyım
7- Dikkat etmem gereken başka şeyler nedir.
Biraz fazla soru sordum ama umarım yardımcı olan olur, yada meslek sırrı deyip anlatmayan olursa saygı duyarımElimde kullanma kılavuzu var fakat yabancı dil bilmediğimden şekillerden anladığım kadarını yazdım.
BU arada araç Honda Civic 01-05 Vtec2
Teşekkürler.