şimdiki halini bilmiyorum hiç ama mehmet elt 'teyken baya bi kullanmışlığım var
Printable View
şimdiki halini bilmiyorum hiç ama mehmet elt 'teyken baya bi kullanmışlığım var
ne mantık var bu insanlarda benzinli ve mazotlu arabayı karşılaştırmak ne kadar mantıklı olduğunuzu ortaya cıkarıyor:)
10tl lik mazotla yarış kazanmanın keyfi bambaska ((:
Bi siz biliyosunuz canim bu isi. Allahim sana siginiyorum 1.9 tdi vag kullanicisida kendini ozel arac kullaniyor klasmanina aldi ya daha neler gorecegiz bakalim :)
Beyler, cok basit yaziyorum; biri ayni marka ayni modelin eskisi, digeri yenisi. Bu markayi ureten adam ne mantiktaysa bende alirken o mantiktayim ;)
Arkadaslar dizel arabanin yakit ekonomisi tartisilmaz. Tabikide bayaca dusuk benzinliye gore. Ancak guzel bir vag grubu 1.8 t ile 700-800 hp ler aliniyor artik, hatta ulkemizde bile 450 hp lik versyon mevcut. 1.9 tdi da bu limit 300hp lerde bildigim kadarinla.
Drag-roll-time trial herbiri ayri disiplinler kardeslerim. Ama bugum dunyada hangi klasmana bakarsak bakalim benzinliler alip gitmis basini kiyas kabul etmez. Torklu dizellerin bir hukum surdugu traktor yuk cekmedir heralde.
Kaldiki biz araclarimizi yolda suruyoruz. Kabul ediyorum 250 hplik dizel cook can yakar yolda. Ama 300 ve uzeri hp ye sahip bir benzinlinin ( benzer agirliklardaki) korkulu ruyasida olmaz. Birde bu benzonlilerden sokakta kum tanesi kadar olunca...
1.4 tsi ın alabiliceği güç sınırı zaten o kadar. Birde yakıt ekonomisi yüzünden yaşadığımız ülke sağ olsun tdi çok daha mantıklı hale geliyor. Tdi yüksek torklu bi araca bindiniz mi bilmiyorum ama bindiğinizde sizinde fikriniz değişiceğinden eminim.
TaGo ya katılıyorum.. dizel 1.9 tdi lar iyi guzeller de, benzinli bi aracın tadını veremiyorlar veremeyecekler..
bence şu devirde 250+ hp lerde alınıp canın yanmadan günlük olarak kullanabileceğin canın yanmadan basabileceğin tek araç vag grubu 1.9tdi araçlar. ayrıca herkes kendi bütçesinin yettiğini alır madem model kıyaslanması yapılıyo model düştükçe araç fiyatları baya aşağılarda görülüyo o zaman 1964 bi mustang neden hala para ediyo(haa o klasik o zaman buda cupra derim) buda farklı bi algı herkes kendi malına değer biçer istediğini yazar sonuçta kimse kimseyle renk zevk tartışmıyo istiyen isteiğini alsın yüklesin binsin
Aynen kardesim; zevk meselesi oldugu icin bende fikrimi soyledim zaten. Yoksa tabi isteyen isyedigine binsin. Ben sadece benzinliye binene aptal muamelesi yapildigi icin konuyu uzattim. Yoksa 3 dizel 2 benzinli araca biniyorum, bunun munakasasini yapmazdim.
güçlü dizeli değişmem ben bişeye belki bi k20 gibi devir dönemezsin ama turbo tam boost verdimi altınvuruş :D