durum bu şekilde başka açıklaması yok. Adam 10 yaş büyüğüne atar yapıyor gel buraya deneyelim diyor![]()
uzatmaya gerek yok herkez yazıyla anlaşamıyor birbirlerini tanımadığı için.
belki her iki insanda çok iyidir bunu tanışmadan etmeden bilmeden kimse bilemez.
SENSİN.
Yok yürek yemiş falan videolar paylaşmak..Kaç yaşında adamlarsınız.Ben özel mesaj attım çözdüm konuyu diyorum hala alevlendiriyosunuz..
rahat bırakın şu hondaları yayolda aynada görsem yol veriyorum kinder yumurta gibiler içinden ne çıkıcak belli değil
![]()
![]()
![]()
uygun bi zaman bulunsun denensin bende istanbulda olsam bende deneyecektim.sazan gibi atladık işte ies bulmusken,uygun bi zamanda denenir.golfle denemeye cıkan adam bi sekilde uygun zamanını bulur bi ara cıkabilir.
cruel ben sıfır araclara bindim hepsi sağlıklıydı yani,bu aracların hicbiri 115 hp diye alınıpta 130-140ayarı yürümedi.öyle ciğer muhabbeti olmuyor.daha gecen denedik 2 tane aynı marka model aracı kafa burun gidiyorlar hicbi fark yok.beni yanlıs anlama amacım tartısma değil de bu 1.6 astra dediğin arabayı ben otomatik fiestayla geçiyordum,ies mies kalın gelir.yok diyorsan ondada ciğer vardı bilmem kac tane arabaya bindik bize 1 tane bile denk gelmedi.
ayrıca 2.el alınan,gazlayan kesimin bindiği bir araç eğer emsallerini boy boy geçiyorsa o aracta bilinmeyen bişey olma olasılıgı yüksektir kardeşim cok insan var,arabasında ne var ne yok tüm şehir bilir,başka çeşit insanlar var egosunu tatmin eder,yapar eder kimseye bişey söylemez.bunu sana demiyorum yanlıs anlama,ben arabasının kadran kağıdını spor beyaz olanla değiştirip normalde 80 olan yerde 100km yazılı olan kadranla 0-100 e bilmem kac sn de cıkıyorum diyen gördüm.yukarıda yazdığımda senle ilgili değil eski sahibi veya sahiplerinden kalan stok muhabbeti olabilir.ciğer arac olsa dahi o kadar fark olmaz bi arac o kadar yürümez.hangi arabaya ciğer deniliyorsa onlar ustune alınsın derim,bi yandan istemeden senin aracına da laf düşüyor.
ben üstüne basa basa söylüyorum torkuna morkuna aldanmam,stok tsi 6000 rpm civarları 160-170 nm arası torkla yürür altta fırlaması bişey ifade etmez kimse iesle kalkıpta 2 de 30-40 basmaz,50 bile bassalar tsi fırlar torkla,üst devir torkunu da söyledim 200 nm gelir 4000 rpm e kadar,6000 lerde 160-170 arasına iner,ben tsi kullanıyorum,iesi sürerek bizzat deneme yaptım,fd6 yı da bilirim,iesin tsi a göre devir çevirmeyi sevmesi+hafif olması onu öne geçirebilir olabilir geçebilir ben gecmesine bişey demem de bu kadar fark anormal ies belki stok vti kadar gidiyo heralde
Onur soyledikleron cok dogru. Tamamina katiliyorum. Sadece kemalin gti i icin bi kac ekleme yapilabilir. Şöyleki;
Kemal hic bir zaman stok gercek anlamda saglikli bir 206 gti ile deneyemedi. Gectigi araclarin cogu farkli klasmanlarda, ya ondan agir, ya ondan gucsuz ya da sanzimani, lastigi , janti vs si farkli olan, kimi yasli vs araclar. Adamin araci saglikli ve bence yaklasik 150 civari hp si var. Zaten stogu 140 civari gucu var. Sifir bir arac dusun 50 bin km ye geldiginde hem yakiti azalir, hemde performansi artar. Bunu sende biliyorsundur. Adam 2-3 hp filtreden 2-3 hp ezoz vs alsa nerdeyse 150 ye yaklasiyor gucu. Agirliga gelince, arka koltuk sokuk, stepne vs o arac maks 1050 kilo civari olmasi lazim. E adamin kendide fitgereksiz yağ yok
. Diger tarafan 185 15'' lastikle yuruor. Yani tum parametreler roll yapmaya uygun. Butun bunlarin yaninda araci cok da iyi yurutuyor.
Benle denemelerini baz alirsak. En son benim aracin gt yi gectigi gun denedik. Temiz 4-5 boyu var bana. Ama soyle dusun. Adam benden 20 hp dusuk ama 400 kilo hafif, lastik jant avantajli ve en onemlisi 4. Vitesi 170 yapiyor. E benimki nerdeyse 200 yapiyor. Yaani sanzimani da kisa. Bu farklara bakarsak adamin bana attigi fark normal degil mi. Bu fark icin adamin 170 hp civari olmasina gerek yok yani. Zaten 170 olsa hepten ucar gider. Asagiya linki tekrar koyacagim. Adamin aracinda gizli bisey olsa daha guclu olur. Ne bileyim farkli bir sonuc olur. Araci temiz, bakimli, ve km itibari ile performansinin zirvesinde bir arac. Öküz altinda buzagi aramaya gerek yok.
Diger araclarla denemesini baz almana gerek yok
iesi arkadaşa ben aldırdım herşeyiylede ben ilgileniyorum 2. sahibinden aldık ve 2. sahibi 5 senedir sadece bi rampadan inip tekrar evine çıktı ilk sahibide sürekli şehirdışı kulland aldığımızda kaputun içinde örümcekler vardı. bukadar şüpheden sonra bende şüphelenmeye başlıcam bu arabadan arada bilmediğimiz biri aldıda aracı dereceli+portpolısh+vtı gaz kelebegi+kapaktaşlama +yüksek sıkıştırma piston falanmı yaptı acaba içerden bizim haberimiz yok ??
jetta-gti - YouTube
bu deneme bakımım vs yapıldıgı günün ertesi çekildi. yani benim aracın hiç bir sıkıntısı yoktu. 2 ye 2 denendi. totalde farkımız 400 kilo civarıdır. şimdi bu durumda gti kaç hp dir?
milletin dediği gibi gizli bişeyleri olan bir araç olsa fark bunun ustune daha kaç boy olur.??
baksanıza vtila bile yürür diye yorumlar var ilginç vti bu iese boy boy koyar bubir gerçek onuda iyibiliyorum he şunu en baştan beri söylüyorum golfu kullanan kardesımızın nasıl kullandığını bilmiyorum iş bu aynı golften buldukmu iyi kullanan en uygun zmnda denicem ztn bende gıcık oldum bu konuya
ies olması gerektiği kadar gitmiş. hatta daha iyi de gidebilir. millet de konserve sanıyor
Yerli malı yurdun malı herkes ies kullanmalı![]()
Vti ile yurur diyen benim zaten.Bilmiyorum ama sen 122 ligin bu kadar kotu gidebilecegini dusunuyor musun? Ya 122 lik gitmesi gerektigi gibi gitmiyor yada ies vti gibi gidiyor
. Dedigim gibi gecmen anormal degil ama bu kadar fark olmasi normal mi. Bu kadar yorum yapan insan bi bildigi varki konusuyor. 122 lik videodaki gibi kotu olamaz.
yok cnm ben 122lık için demedim yani o aracı ztn hiç bilmiyorum ki ! arabanın varlıgını bu konuyla beraber öğrendimsen vti a benzetince bende vti ve iesi bildiğim için yorum yaptım az öncede yazdım ya ztn benide şüpheye düşürdünüz arabada bişeymi var dicemde ben ezelini biliyorum arabanın yok yani. işte 122 de sıkıntı varsa başka biriylede deneyelim diyorum net.
Haklisin.
Aslinda en iyisi bu forumdan birileri ile denemek zira bazilari gercekten acemi olabiliyor. Aslinda bu ayip da degil komik de degil. Herkes herseyi bilmek zorudada degil, mukemmel araba kullanmak zorunda da degil. Bir cok insan hangi devirde vites atacagini bile bilmiyor ki.
Nasil gittigi belli olan araclar vara burda, onun gibi nasil kullandigi belli olan insanlara gore de baz alinmali bazi denemelerin sonuclari.
Yakindan takip ettigim bi forum daha var. Orda mesela adam 7000 cevirebilecek bi arabada 5500 de vites atilmasi gerektigini paragraf paragraf anlatiyor, bi kac itiraz eden oldu ama faydasi olmadi mesela
. Tork grafigi vs, baya bi susleyince hakli bile cikti
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)