User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
71 sonuçtan 58 ile 71 arası

Konu: Palio Sporting vs Megane F7R

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla abi bi ev ütüsü var başımda. Hazır ev alırken arabanında modelini iyicene yükselteyim diyorum. Ciddi bir borca gireceğim ve bu 5 yıllık zaman zarfında aracımda oluşabilecek ciddi masraflara para harcama şansım olmayabilir. Yapısı ve yaşı itibariylede kimse olmayacağını garanti edemiyor. O yüzden ince eleyip sık dokuyorum. Aracı satışa çıkardım birkaç gün önce. Kısmetse otomatik vites clio, fiesta, astra corsa vs tarzı 2007 ve üstü araç bakınıyorum. Olurda 1 ay içerisinde satamazsam o zaman ilk iş lpg tertibatını söküp komple motor şanzıman kaporta boya yaptırmak olacak. 5 sene anca öyle binerim ha değer değmez tartışılır tabi.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otomatik clio uzak dur Gökhan. B kasada dert babası yapar adamı 5 senede

akay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gökhan bişey sorcam. emme kapak kelebek port polishli yazılmış araban. imzada yazıldığı üzere 153.6 hp - 191.6 nm tork var. yav bunun zaten orijinali 150 hp 185 nm değil mi? o kadar port polishin faydası anca 3 hp 10nm mi? ne kadara mal oldu bu fark acaba tl cinsinden?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gökhan bişey sorcam. emme kapak kelebek port polishli yazılmış araban. imzada yazıldığı üzere 153.6 hp - 191.6 nm tork var. yav bunun zaten orijinali 150 hp 185 nm değil mi? o kadar port polishin faydası anca 3 hp 10nm mi? ne kadara mal oldu bu fark acaba tl cinsinden?
    Bu şekilde değerlendirmemek gerek. Araç motor verimi fabrikadan çıktığı gibi kalmıyor malesef. Motor eskime payı sensörlerin eskimeleri bile verimi etkiliyor.

Port polish işlemleri olmasa belkide 140 hp çıkacak araç. Onu en iyi before / after şeklinde dyno da ggörebiliriz. Gerçi araca birşey yapmadan dynoya çıkarsak 2 deneme arasında bile 3 4 hplik oynamalar olabiliyor.

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eren 1 Hazirandan önce geliyim karşıya
    Sebat tutalım beraber
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

akay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haklısın ama ne bileyim gazlayan adamların arabası bakımlı olur ya genelde ondan dedim. maşallah hiçbirinin yıpranma payı olmuyor. sanki fabrikadan çıktığı gibi yoksa doğal tabi eski veriminde olmaması.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eren 1 Hazirandan önce geliyim karşıya
    Sebat tutalım beraber
    Gel yavrum başımın üstünde yerin var Yanında hacı hocada getir büyü yapsın F/R verimi düşsün diye. Yoksa haşat edeceğim seni

Alıntı akay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haklısın ama ne bileyim gazlayan adamların arabası bakımlı olur ya genelde ondan dedim. maşallah hiçbirinin yıpranma payı olmuyor. sanki fabrikadan çıktığı gibi yoksa doğal tabi eski veriminde olmaması.
    Çünkü komp. ölçüyoruz en ufak sıkıntıda sorunu çözüyoruz lambda gibi can alıcı sensörlerimizi mutlaka yeni ve orj alıyoruz. Egzoz borusundaki kaynağa kadar düşünüyoruz

Ben şimdi Gökhan'a sorsam Lambda sensörün ne zaman değişti diye bilmez egzoza baksak 10 ek yeri vardır

barakuda26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sportinge maşallah diyelim
    Barış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ArMy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle işkembeden atmamak lazım Gti gayet sağlıklısını geçti.Dilinden anlayan halini hatrını sürekli soran da sahibi vardı F7R'ın.

Yolda bu işler çok değşiyor.Sporting de geçebilir f7r'ı ama pulat'ın ö yükleri atması lazım artık.Bide üstüne 2. kişiyi almış
    İşkembeden atmak derken? Yolda değişiyor derken? , ben havada denemeden bahsetmemiştim neyse.anlatamadım demek istediğimi.
    Golf MKVII 1.6 Tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gel yavrum başımın üstünde yerin var Yanında hacı hocada getir büyü yapsın F/R verimi düşsün diye. Yoksa haşat edeceğim seni

Çünkü komp. ölçüyoruz en ufak sıkıntıda sorunu çözüyoruz lambda gibi can alıcı sensörlerimizi mutlaka yeni ve orj alıyoruz. Egzoz borusundaki kaynağa kadar düşünüyoruz

Ben şimdi Gökhan'a sorsam Lambda sensörün ne zaman değişti diye bilmez egzoza baksak 10 ek yeri vardır
    Tek bildiğim lambda sensörü egzozun üstünde bağlı görünüyor ama çalışıp çalışmadığı hakkında fikrim yok. Boşta yakıt göstermesi oksijen sensöründenmiş diyor servis ama çok pahalı elleyemedim. Port polish yaptırmak yoktu aklımda hazır kapak sökülmüş contalar değişiyorken onuda yapalım bari dedim. Port polishten önce max 145 hp veriyordu aracım. Dyno ölçümü 143.5 çıkan ide ile nerdeyse kafa kafaya yürüyordum. Çok geçtiğimde 2-3 boy geçiyordum ideyi. Tabi bunda jant lastiğimin ufak olmasınında etkisi vardı. Sporting filitre egzoza ianılmaz olumlu tepki vermiş. Nakkas ın sportu ile denemelerini izledim kafa burun gidiyorlar ama o zaman egzoz yokmuş seslerden belli. Ben aracı gazlamaktan çok bugüne kadar hep aile aracı olarak kullandım. Yaptığım rollinglerin sayısı 20 yi geçmez. Daha perfomansa yönelik port polishten başka bişey yapamadım. Aylardır egzozdu düzgün bi cai tertibatıydı oydu buydu sayıklıyorum ama hep bir aksilik bir sorun çıkıyor arabada. En son satışa koymak için bir arkadaşın dükkanda 17 jant takalım arabayla onlarıda satar parasını veririm demiştim. Takan vatandaşın gözü bi yere bakıyordu herhalde jant kalipere dayanmış ama o halen sıkıyormuş. Üstüne çıkıp gaza basıncada ne disk kaldı ne de balata. Yok yere 300 tl dan fazla masraf ettim bugün diskler ve balatalar komple 4 üde değişti Şansımada karşıma çıkan seçtiğim rakiplerde inadına hep hazırlıklı ciğerli makinalar oda kısmet ne diyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gokhan lambda sensor kesin degistir. Enjektorleri soktur temizlet. filtre icin gel beraber yapalim. Olmadi ben sana yapip yollayayim sen sadece direk tak arabaya. Gerci Sportingi olan arkadasta yardim ederim demis dosthanece. Cok al devir basiginizdan sporting kafa cikarmasi normal ama 200 olmadan yakalaman gerek

Ertekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PULAT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek bildiğim lambda sensörü egzozun üstünde bağlı görünüyor ama çalışıp çalışmadığı hakkında fikrim yok. Boşta yakıt göstermesi oksijen sensöründenmiş diyor servis ama çok pahalı elleyemedim. Port polish yaptırmak yoktu aklımda hazır kapak sökülmüş contalar değişiyorken onuda yapalım bari dedim. Port polishten önce max 145 hp veriyordu aracım. Dyno ölçümü 143.5 çıkan ide ile nerdeyse kafa kafaya yürüyordum. Çok geçtiğimde 2-3 boy geçiyordum ideyi. Tabi bunda jant lastiğimin ufak olmasınında etkisi vardı. Sporting filitre egzoza ianılmaz olumlu tepki vermiş. Nakkas ın sportu ile denemelerini izledim kafa burun gidiyorlar ama o zaman egzoz yokmuş seslerden belli. Ben aracı gazlamaktan çok bugüne kadar hep aile aracı olarak kullandım. Yaptığım rollinglerin sayısı 20 yi geçmez. Daha perfomansa yönelik port polishten başka bişey yapamadım. Aylardır egzozdu düzgün bi cai tertibatıydı oydu buydu sayıklıyorum ama hep bir aksilik bir sorun çıkıyor arabada. En son satışa koymak için bir arkadaşın dükkanda 17 jant takalım arabayla onlarıda satar parasını veririm demiştim. Takan vatandaşın gözü bi yere bakıyordu herhalde jant kalipere dayanmış ama o halen sıkıyormuş. Üstüne çıkıp gaza basıncada ne disk kaldı ne de balata. Yok yere 300 tl dan fazla masraf ettim bugün diskler ve balatalar komple 4 üde değişti Şansımada karşıma çıkan seçtiğim rakiplerde inadına hep hazırlıklı ciğerli makinalar oda kısmet ne diyim
    Yanlışın var gökhan Tufan ın sport la denediğim pali om 1.6 hl modeli lpg li tesisatlı stock siyah paliomdu 99 model bu sporting ile herhangi bir clio sport la denemedim.
    Hatta buda video su bak eski siyah paliom. O sporting değil 103 hp lik düz1.6 idi.

BORKED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ertekin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlışın var gökhan Tufan ın sport la denediğim pali om 1.6 hl modeli lpg li tesisatlı stock siyah paliomdu 99 model bu sporting ile herhangi bir clio sport la denemedim.
    Hatta buda video su bak eski siyah paliom. O sporting değil 103 hp lik düz1.6 idi.

BORKED
    Valla ben onu sporting sandımda dedim Eko pardon ya Yüreğime su serptin desem

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gokhan lambda sensor kesin degistir. Enjektorleri soktur temizlet. filtre icin gel beraber yapalim. Olmadi ben sana yapip yollayayim sen sadece direk tak arabaya. Gerci Sportingi olan arkadasta yardim ederim demis dosthanece. Cok al devir basiginizdan sporting kafa cikarmasi normal ama 200 olmadan yakalaman gerek
    Eren arabanın fiyatını geberttim resmen bi araba düştü hatta 2 tane. Biri otomatik 2010 clio hb diğeride Auris. Gerçi auris tuzlu kaıyor ama hatun illa otomatik istiyor. Pazartesiye kadar opsiyonlu 2 araçta bana. Pazartesi parayı tamam edersem birini kesin alıyorum. O yüzden şimdilik çok gerekli olmadıkça ellemiyorum arabaya. 4 disk ve balataları değiştirdim bugün işi bi taraflarına bakmaktan başka bişey olmayan bir vatandaş yüzünden.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)