o akşam benim motor yoktu ufuk zaten. walkman motoru takmıştım :D
Printable View
o akşam benim motor yoktu ufuk zaten. walkman motoru takmıştım :D
Kaç gündür burda atıp tutuyorsun sesimi çıkarmadım ama 2 laf da ben edeyim;
- Ben mi dedim sana çıkalım otobana deneyelim diye, İstanbul'dan arkadaş gelmiş, sende stock vti var abi, dener misin ayıp olmasın dediler, madem misafir gelmiş gitmezsek ayıp olur dedik, Bursa'nın öbür ucundayken geldim.
- Aracımı alalı ya 1 hafta ya da 10 gün olmuştu, ne yağı ne suyu ne filtresi dedik, hiç şeyi bahane etmedik, çıktık geldik.
- Benim rolling'ler le işim olmaz, sadece sevdiğim arkadaşlarımla çıkar basarım, başka da kimseyle basmam, ki bassam bile beni geçmiş geçmemiş umurumda olmaz, benim arabam fabrikadan nasıl çıktıysa üzerine toğlu iğne eklenmemiş durumda, geçseler de sıkıntı olmaz, onlar stock araca göre ne kadar hızlandığını görür bende onların adına mutlu olurum.
- Burda benim arkadaşlarım sana geldiğin için teşekkür de ettiler, bir kaç tane espri yaptılar diye alındın ettin, savunmaya geçtin hemen, alınma araban çok güzel bir araç ama bahane üretmene gerek yok, naparsan yap o araç ne vti ne de integra'yı aynı setuplarda geçecek bir araç değil. Ha geçmese ne olur, birşey olmaz yinede 10 numara bir araç, bunu unutma.
- Yalnız sana kıl kaptığım bir nokta var; otobana girmeden önce geldin arkamdan çok sert bir makas attın apaçiler gibi, bir an bana çarpacağını düşündüm, arka tamponu en fazla 30 cm le kurtardın, şehir içi trafiğinde bu tip hareketler yapmak hiç yakışmadı, eğerki vursaydın bunun sonucu ne olurdu bilemiyorum.
- Vti a da benzin aynı para orda sıkıntı yok ama ben 2 boy öne çıktıktan sonra basmanın alemi yok benim gözümde, ayrıca bassaydım ilerdeki kamyonlarla sıkıntı olabilirdi, ne kendimi ne başkasını riske atmam, benzini düşünecek olsam ne Bursa'nın öteki ucundan gelirim, ne de otobana çıkarım.
- Bu konuda başka da diyecek bir lafım yoktur, ama bana da akıl oldu, tanımadığın adamla basmayacakmışsın.
- Son sözümde şudur Allah gönlüne göre versin, selametle.
Sen neden üstüne alınyorsun ki.
senin arkadaşların geldi atarlandı tutarlandı. yok cem sürmeyi bilmez başkası olsa vs dedi.
Benim sana bişey dediğim var mı?
araban stock tur veya değildir beni bağlamaz isterse üzerinde turbo olsun sorun değil.
Bursada olsa güzel olurdu dendi bende akşama bursadan geçeceğim uğrarım dedim. güzellik olur diye umdum.
Espri ile başka sözleri ayırt ederim o konuda sıkıntın olmasın.
Aracım o akşam bagajı doluydu ki balıkesire gidiyorum bomboş yola çıkmadım herhalde. kaldı ki pazar günü filtrenin tıkalı olmasından yolda kaldım. balıkesir honda servisinden alınmış fatıraları ekleyeyim isterseniz. tıkalı filtre ile araba ne kadar giderse o kadar gitti.
Konunun başından beri ben de VTi geçmez diyorum zaten.
farklı arabalar. üzerinde 8 hava yastığından envai güvenlik donanımı olan araçla 92 teg bir değil herhalde. amacım ona buna atar yapmak olsa bu arabayı aldığımda 24 liraya ep3 CTR vardı onu alırdım.
Ama bu demek değil ki Vti boy aça aça gider. eşit ağırlıklarda kafa kafaya biterler bunu unutma.
otobana çıkışta öyle bir hareket yaptığımı anımsamıyorum. benzinciye gelmeden hatta yanılmıyorsam sen olabilirsin. bir arkadaş radar var yavaş git diye uyardı. ordan önce mecburiyetten bir makas atma durumu oldu ancak öyle 20 30 cm ile hayatımda makas atmam.
Ki yinede seni tedirgin ettiysem özür dilerim bu konuda bende çok hassasım.
Otobanda rolling yaparken önümde arabalar vardı bende basmadım tedirgin oldum. o konuda sonuna kadar haklısın.
Hayat tecrübelerden ibaret kalk onca yol tep milletin ayağına git envai çeşit laf söz olsun.
konu bence hırs yapma boyutuna tasınıcak gıbı... lütfen arkadaşlar abiler kardeşler olayı honda savasına cevırmenın alemı yok..
her arac yasına bakımına gore farklı performanslar sergılıyor...
herkes kendı aracı ve denedıgı aracda farklı netıceler alabılır...
vti integra vs.. hatta golf 140hp tsı vs vs ne olursa olsun her bırı farklı aralıklarda farklı netıceler verebılır.
mesela vtec2 gaz kelebegı tellı ve kalkısta benı cok rahat gececektır.
yada vti integra yası ılerı araclar bakım vs hepsı ayrı ... 1 boy olur kokune kdr sıkar 4 boy olur ne olursa olsun herkes o an ne denedıyse orda kalır...
bunu tum vti tüm integra tum araclara maal etmenın hıc bı mantıgı yok...
ben temiz vti ın bana 2 boy taktıgını gordum e tamam.. benım ıcın oldu bıttı... 7kez denedık hepsı farklı netıce oldu ortalama 2 boy dedık... her aracda farklı netıce cıkacaktır ...
olayı uzatmaya gerek yok...
son olarak bu yuzden lütfen denemeleri riskli kosullarda yapmayalım.... bısı olsa ben vicdan azabı cekıcem
bana baksana sen o gece insan gibi davrandık burda atar tutar yapıyorsun.
arabanı ağzına kadar doldur gel.benim vti ile çıkıcam ben. hatta gündüz gel.video net olsun.tır sokarım araya çeneniz kapanır.
ama gel.mutlaka gel. burda yazıp çizme...arabandan soğutcam seni...
birbirinizin yazısını niye bu kadar sabit okuyorsunuz...
sanırım o aksam taraflar şahsi olarak birbirine ayar olmuş...
yoksa ilker abide vti gecer diyor. boy farkı aractan araca göre değişir diyor.. ve ıkı arac esıt agırlıkta olsa fark daha az olur dıyor.
neden ısrarla ucu maddıyata dokunan atmosferık beslemelerın kapısması yapılıyor..
yüklü vti bana 50boy saplasa nolur... =)
kimsenin kimseye kötü niyeti yok konu nerden nereye gelmiş hayret birşey ya böyle konular döndükçe otobandan soğuyorum demeyin arkadaşım işte otobana cıkıyorsanız şöle oldu böyle oldu demeyin cıktık bitirdik çayımızı sohbetimizi yaptık foruma gelince yok şu eksikti yok bu eksikti demeyin işte...
konu artık kapanır inşlh. valla artık bişi sormaya da paylaşmayada korkar oldum...
işte en free adamım yaa:D tuğrul bi daha senin vti ın peşine gelmem abi ben:D gören olur fln:D sonra fanatiklikler diz boyu:D sorun bende mi valla anlamadım :D aslında senle doncektı sohbet burda ama sen kactın:D
valla s.ktıb.ktan ıkı deneme yapıp keyıf alalım dedık ve konu bu kadar uzadıysa en ıyısi dediğin gibi bursadan transit geçmen olur, mumkunse öyle yap ılkercım ;)
1000 kere otobana cıktık 5000 kere deneme yaptık , içtik çayımızı ettık sohbetımızı ugurladık başka şehirlerden gelen arkadaşlarımızı ve hiç bi zaman konu burada oldugu gibi yüzyüze ıken başka forumda ıken başka olmadı , cıvıc 1.8 hb zaten kaale alınacak bır araç değil de neyse..........
Sen keyfini bozmana gerek yok ufuk. akşam merter mc donalds a da gittim biliyorsun. 20 araba birden çıktılar hiç biri bu şekilde ifadelerle atar yapmadı. muhabbet farklı.
Benim kızdığım konu muhabbetine gitmişim bursaya. özellikle de demişim arabam ağır. yük var.
Vti ile dene tamam eywallah demişim. Vtec2 ile dene eywallah.
sonra gel buraya yaz debriyajı vtec2 yi zor geçti. vti basmadı bilmemne.
Ben bastım mı peki? 220 ye kadar bassak o vtec2 ler kaç boy daha yiyecekti acaba?
yok vtec2 stockmuş. düz boru eksoz olan araba ne zaman stock oldu?
Bunlar çoluk çocuk muhabbeti. Bu seviyeye inmeyelim beyler gerek yok.
Bu tarzda yazmak istemezdim ama malesef.
seninle buluşuruz hafta içi.
headers bıle olmayan arabayı yüklü yaptınya ne dıyeyım vtec2 nın kat bıle üzerinde , kat tan sonra 51 boru ve son susturucu 25hp verıyor haklısın :D
tamam yusuf 1.8 yürümüyor haklısın.
aynen yürümüyor bende onu diyorum işte
tamam satıp jazz alayım enazından az yakar derim. :D
vazgeçtim....
konuyu biraz okusan zaten konuyu açan kişi vti ile arasında 2 boy olduğunu yazdı. daha önce bende denedim.
vti 1.8 hb den 150 veya 200 kilo hafif artık hesaplarsınız.
20 nm tork fazlası olan ve bir de vites fazlası olan bir araba hesap et. Ama yürümüyor tabii artık jazz alıcam bi tane daha :D
............
eminim en fazla 1 boy olur.
bu konuya defalarca yazdım. Bu araçlar ne öyle vti dan çok geride kalır ne de filtre eksoz tarzı çıtır modlamalarla vti a fark atması mümkün değil.
ne yaparsan yap vti a fark atamazsın. sağlıklı bi denemede fark da yemezsin.
O akşam aracımda bavullarım vardı ve ertesi gün filtre tıkandı araç çalışmadı.
Yani ben seni veya başkasını geçicem diye çıkmadım otobana. dolayısı ile hırs durumu yok.
Aynı şeyi defalarca yazdım kusura bakmayın artık yazmıyorum.
şimdi burada nenemın sakalları olsa dedem olurdu muhabbetı yapmaya lüzum yok
yok vtı dan agırmış yok torku fazlaymış falan , senın aracın şu anda bulundugu kg kaç ise 140 hp yı o şekilde veren bır arac
vtı da bulundugu kg de o 160 hp yı veren bır arac
hondanın 2007 yılından sonra ürettiği araclarda performans aramak bı kere resmen cehalet
işte şunu göz önünde bulundurun neden stock ep3 typer ıle fn2 typer denemesınde galıp ep3 oluyor , hp aynı değil mi??
ohooo konu nerelere gelmiş:D
ilker abi saolsun pazar akşamı merter mc e geldi ufaktan bi muhabbet yaptık konuştuk. saolsun tşk ederim:)
anlaşıldı konunun tek nedeni honda nın yeni araclarında artık elektronık , bilgisayarlı teknolojik sistemler kullanması. yani gaz teli ni kablosuz yapmış olmasından kaynaklı...
bunun burda 1.8 de arabamı vs gibi kırıcı konusmak yerine (ki konu basında bizde dedik zaten vti ile yürüyememesinin nedeni gaz kelebeği vs vs die) acıklayıcı bi şekilde genel olarak bu durumdan dolayı telli gaz kelebekli araclardan daha hantal kalır deseniz (kimse arabasına kötü densin istemez...) daha uygun olurdu.. ki biz zaten bunu konu basında yazmıştık..
yusuf abi sende vtec2 varken (ki bende de vardı seni takip ederdim ... emre yi vs) vtec2 de arabamı yürümez yürümüyor... bi kafa cıkarıyor sonra kalıyor vs gibi yorumlara nasıl parlıyordun ki okdr emek verdin aracın jantından emmesine ecusundan baskı balatasına vs herseyıne gırdın... e noldu 140lık tsı la yurudugunu gorduk..
olayı hırslandırmaya yada kımse kımsenın stock bındıgı aracı hor görüp (kişisel bir iticilik yasandıysa ortamınızda aranızda o konu kişisel kalmalıydı bence...) bana zorla aracı bosaltıp sokturup vti ile aynı agırlıga getırıp bide bisiklet teli gectirmeyin :D:D:D (şaka tabi benzine para anca cıkıo :D )
kardeşim son yazdığına koptum cidden öyle birşey yaparsan dellenip, söz ilk fırsatta çıkalım deneyelim.:hahaha: daha önce ilker abiyle çıkmıştık zaten sıkıntı olmaz aramızda..:)
herneyse işin şakası bir yana da bu konu nerelere gelmiş cidden.. bursada ki arkadaşlar gerginlik yaşamayın cidden yalnış anlıyorsunuz birbirinizi, yazışma dilinde insanlar atarlanmak için değil cidden bazen kendini ifade edemediğinden böyle pürüzler yaşanıyor. İlker abiyle buluştuugumuzda ug 206 ile denemeye gitmiştim gel kardeşim deneyelim zaten geçersin biliyorum acbaa ne kadar fark olur kelimesini kullandığına birebir şahidim ki denedikte zaten yani söyledğinizin aksini idda etmiyor kendisi..
bir araya gelmiş muhabbet etmiş denemişssiniz belirli bir hukukunuz olmuş taraflar arasında boşver dostluk kalmış olsun metal parçaları yüzünden kırmaya gerek yok kimsenin kimseyi.. ( her iki taraf için de söylüyorum)
sana ne oluyor nerden çıktın bu konuya diye dusunursenız de: ilker abi arabasıyla sanırım ilk denediği vti benim o yüzden niyetini biliyorum diye yazmak istedim..
1.8 ler piyasaya çıktığında bi internet sitesinde videolu tesi vardı vtı la :)
0 400 de vtı biraz önde oluyodu pistte 1.8 type s 140 lık önde oluyodu :)
140 lık civic de hafife alınacak rakip değil :)
0-400 de 20-30 hp cok önemlı değildir kardeşim pılotaj konusur , rollıngte bellı olur bır aracın gideri :icon_tup:
0 400 de kilo büyük etkendir giderden bişey kaybetmez araba pilotaj falan hikaye rolling de de pilotaj önemli drag da da
sitede rolling de bile pilotaj konuşturabilen çok arkadaşımız var :)
ağarlık güç oranı şanzuman aracın kondüsyonu rolling de de etken drag da da
madem aracın giderini rolling belirler neden testlerde ana kriter rolling değil ?
aracın gideri toplam değerlerin ortalamasıdır
100 200 yada 0 100 ana değer değildir yada 30 200 neyse
sonuç olarak 1.8 140 lık civic de sınıfının dişli rakiplerindendir :)
yürümeyen honda varmı piyasada :) herkezin arabası uçak maşallah :)
kimsenin aracını savunduğm falan yok sadece 1 2 boy performans odaklı olmayan arabalarda bişey ifade etmez :)
rolling e bu kdr tutulmamak şart :) maksat eğlence olmalı eğer araçlar stock sa
güzel bi video buldum :D
http://www.youtube.com/watch?v=QPa7Z...eature=related
accord ile 1.8 i baya kapıştırmışlar. ilk 3 denemede 1.8 de oturuyor camerayı tutuan halıyle agır kalıyor 1.8 ama sonra camerayı accord a sabıtlıyorlar .. ozmn guzel gıdıyo işte:D
demekki neymiş:D accord bulcaz:D
yalnız arabayı öyle keskın savurdu ya:D içim gitti:D iyi kabiliyeti varmış aracın..
geçmişte si ile yemiştim 1.8 i vti yemesi çok normal..
:D zaten aksini idda eden yoktu ki:D
ama dişli bir rakip:D peşinden geliyor işte:D he bazı düzeltmeleri olsa tadından yenmezdi o ayrı..
gaz kelebeği ve ağırlık gibi... =)