User Tag List

12 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Seat leon diesel vs leon tsi 1.2

Mehmet Opc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Seat leon diesel vs leon tsi 1.2

Makyajlı kasa seat leonlar hakkında ne düşünüyorsunuz sizde o fiyatlar değermi ?
    35-40 bin gibi bütcemiz var 2. el yeni temiz az yakan iyi kaçan iyi yol tutan araba bakınıyorum dieselleri 40 binden başlıyor bide 1.2 tsi gördüm onlarda seri diye duydum ve fiyatları daha cazib
    sizce 1.2 105 hp leonlar nasıldır gidişi yakıtı diesel 1.6 tdi 105 hp göre nasıl hangisi daha avantajlı ben ögrenciyim ve ayda 1.500 km yol yapıyorum 2 araç arasında 10 bin tl fark ediyor önerilerinizi bekliyorum veya başka hangi araç olabilir.Şimdiden herkese teşekkür ederiyorum

kurtbil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayı ne kadar kullanacağınla ilgili aslında sorunun cevabı.Benzin ile mazot arasında 50 kuruş kaldı kalmadı gibi bir şey.Senede 18.000 km yapıp benzinli araba almak çok da akıl karı değil bakıldığında.Dizelden yapacağın tasarruf vereceğin farkı kapar mı onu hesaplamak lazım aslında. Bizim seat forumunda 1.2 tsi kullanıcıları da 1.6 tdi kullanıcıları da arabalarından yakıt konusunda memnunlar. Atiklik konusu iki motor tipindede aranacak özellik değil. En nihayetinde ekonomi amaçlı yapılmış motorlar.1.6 atmosferik bir arabaya göre öyle deli farkı yok.Zaten 1.6 devrini kapatmak için yapılmış bir motor.Uzun süre kullanacaksam benim tercihim 1.6 tdi olurdu.

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bence 1.2 tsi ilave olarak vergi avanatajıda var dizellerin vergileride artacak diyorlar en temizi 1.2 tsi bence

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diesel leon kullandım arkadaşımda var gayet keyifli ve seri araç üstelik bayada az yakıyor beni cezbedende o hem seri hemde az yakıyor ama 1.2 tsi hakkında hiç bilgim yok çekişi nasıl gidişi nasıl yakıt tüketimi nasıl tek bildiğim şey arada 10 bin tl fark olması o kafamı karıştırıyor bu kadar yüksek bi rakam olmasa arada direk 1.6 tdi tercihim olucak

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence kesinlikle dizelini alın...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Erim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 1.6 tdi dsg var gerçekten çok az yakıyor gidişide tatmin ediyor.1.2 tsi benm araçla performans açısından yakın 1.2 tsi daha iyi gidiyor.1.2 lerinde az yaktığını biliyorum arkadaşlardan .Zor bir karar sen bilirsin

mrtsnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski aracım 1.2 tsi leondu, yakıt konusunda çok memnundum. Sakin kullanımda 1.6 dizel ile litre bazında neredeyse aynı yakıyordu. Basınca iş değişiyordu tabi. Boluya gittik 1.6 tdi dsg golf arkadaşımla, ve 1.2 tsi leon. Ataklık vs herşeyde öndeydim. Bende 18 jant vardı onda 15' comfor kapakları. Ona rağmen geçemiyordu ama boluya vardığımızda benim benzinim neredeyse yarım gitmişti. Onunsa çeyrek. yarıma gelmesine 1-2 çizgi kalmıştı. Ama sakin kullanımda üzmez. 1500 X 12 = 18k km. Ben olsam performans olarak geride kalmak istemezsem 1.2 tsi derdim. Ama her bakımdan ekonomi ve 2.el satışı düşünüldüğünde 1.6tdi derim. Ki ben aracı satarken ne tiplerle karşılaştım, yok 1.2 çekmiyo yok çok yakıyo diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 TDI alın bence.Sessiz güzel bir motor.En azından golf6'da ses duyulmuyor leon'da bir miktar daha fazladır ses tabi.
    1.2 TSI Jetta almıştı tanışımız ilk geldiğinde,350-400 kuruş yakıyordu bu yüzden aldığı bayii'ye geri bırakıp tdi almıştı tekrardan , 6 ayda 18 bin km yapmıştı tsi ilee.
    Golf MKVII 1.6 Tdi

Ahmet.S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadasin dizel leonda titremeler vardi rolantide calİsirken onun disinda 2008 deki stlaylance angore donanimdan bayanii calmislar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ikisi arasında kaldım ama diesel beni daha çok cazip ediyor çünkü daha az yakıyor ve performansları yakındır yani o kadar performans farkı olacagını sanmıyorum

berko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.2 tsi kullanıcısıyım. Dizel araçtan buna gectin, alırken 1.6 tdi ye 10.000 tl fark vermeyi yemedi gözüm. 1.2 tsi ın çekişi gerçekten iyi, dizelinden iyi olduğunu sölüyolar bide. vergi avantajı var ekstra olarak. Tüketimde şehirler arası 5.2-6 arası hız ve yüke göre. Şehir içide değişken kullanıma göre, 12 yaktığıda oluyo 6.5 civarı yaktığıda. Bide maslak bostancı rekorum var mesela akşam köprü trafiğide vardı çok aşırı yoğun değildi ama durkalk vardı gene bayaiş çıkış saati eve geldiğimde yol bilgisayarı 5.3 gösteriyodu. Dizele çok gerek yok bence 1.2 tsi varken...

vanished - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya iş yerinde bir arkadaş 1.2 TSI'ın 1.6 TDI'dan daha az yaktığını iddia ediyor ben ihtimal vermem dedim. Nedir bu işin aslı kullananlar bir yorum yapsınlar.
    Ferhat SEZER

VW Golf V 1.4 TSI 140

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)