Devir ekonomi devri..ilk gördüğümde şaşırmıştım ama neden olmasın..
üstadım bildiğin bedavaya geliyor dedim bedava demedim.. ben sizide ima etmedim genelde bu tip araçları kullanan firmalar kurumlardan bahsettim
ama tekrar ediyim bildiğin bu aracı bedavaya getirenler var zaten kar edemeyen bir firma gidip 150-200 bin euroluk araba almaz daha makul gene f segmentinde mütavazi bir şey alır.. benzinden kdv yi düşerseniz geriye ne kalıyorki zaten kuş üçde beşde takılmamak lazım takılınıcaksa mercedes bmw gibi premium markalara hiç girmemek lazım nacizane şahsi fikrim.
ben daha peşin tiko parayla e veya f segmentinde araç alan görmedim en azından son 10 yıldır görmedim eskiden millet ayağını yorganına göre uzatır cebindeki paraya göre alırdı şirketler firmalarda öyle.
hatta d de bile artık çok nadir görür oldum bir benim gibi enayiler peşin parayla alıyorinsanlar yolunu bulmuş 60 ay 5 yıl kredi çekip araba alıyor sorsan cebinde benzinini koyucak parası yok bakıma soksa 500 tl - bin tl diyorlar hemde ufak bakım adamın canından can gidiyor neyse derin ve uzun mevzular
alana hayırlı olsun diyim.
![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Benzinde kdv %18
Eskiden leasing de %18 di kdv simdi %1 ,oyuzden cazibesi kalmadi...
Kisacasi,kazin ayagi pek oyle degil,inan su son donemde hukumetin yeni uygulamalariyla iyice ummugumuzu sikiyorlar!
Vergi tabana inemiyor,indiremiyorlar...
Devir ekonomi devri,dunya 4 senedir aci cekiyor ve devsm edicek,turkiye cok hassas durumda suan...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)