konfor sessizlik olarak artisi var focusa gore..
performans desen hafif arti,,
fiyat benzerse degisebilir ancak uste cok fiyat farkini hak edicek arac deil..
Printable View
konfor sessizlik olarak artisi var focusa gore..
performans desen hafif arti,,
fiyat benzerse degisebilir ancak uste cok fiyat farkini hak edicek arac deil..
Hiç ama hiç gereği yok
Madem yepyeni aracınızı değiştireceksiniz biraz level atlamış olun bari
Ciddi yakıt tüketim farkı yaşarsınız net bi şekilde
Genel olarak ta çok fark yok
Değmez..
downpıpe ve yazılım yapın aracınız dahada zevkli olucak emin olun 140 145 hplere rahat çıkabilir buda iyi tad verir size
Fiyat denk geliyor nerdeyse. Performans artısı olacaktır. Hakedip etmeyeceğini tam bilemediğim için konuyu açtım ama 2'ye böldü konu beni.
Dediğim gibi 7-8 litre beni yormaz. Donanım,konfor ve performans artım olacak. Motorunda iyi olduğunu biliyorum. Tek yakıt kaldı sanırım aklımdan silmem gereken. Sürüş zezki olarakta çok fark olacağını sanmıyorum.
Level atlatacak nasıl bir araba düşünebilirim bu fiyatlarda? Golf hafif bir level atlatır diye düşünüyorum :)
Aslında şu hali bile nedense beni bazen tedirgin ediyor. Virajda biraz gazlı girince sanki atacak eğilimi veriyor bana. Bir önceki benzinli modelde makyajsız (5 yıl kullandım) bunu yaşamamıştım.140 145 hp aracın önünü toparlamam baya zorlaşır gibi :) Çok kafa atıyor araç.
122 lik a3ümle ortalama 7,8 yakıyorum basmayınca.Karışık kullanımda 9 falan yakıyor:)
Aracinizin torku 240 nm ve dip gazda overboostla 260 nm vuruyor. Gunluk kullanimda tsi dan cok daha keyiflidir ve performans hissi verir. Sizin aracinizin bayildigi yerde tsi haydi haydi bayılır.
Eger redline'a dayayarak giderse tsi sizi bir iki boy gecer.
Sizin arac da titanium mus zaten. Tamam golf guzel de bence degmez. Yakit ve bagaj ayrica aratir..
T-jet le tsi asagi yukari aynidir heralde. Belki t-jet daha bile hizlidir.
C4 dizel ve bravo t- jet son 2 aracimdi. C4 un altlari kesinlikle daha doluydu. Ama tdci devir ceviremedigi icin araya ucak girer mi, olabilir, denemissinizdir zaten
Ciğerli stok tsi t-jet ten iyi gidiyordu.
a3 ile denemiştik benim bravomun (mjet 105) stok turbo en yüklü yazılım ile olduğunda da ( Ki bu haliyle c4 yazılımlıdan birazcık iyi gidiyordum. ) audi tsi geçioyordu bizi. Aynı yazılımla tjet 120 + yazılım lı bravo yla da denedik birazcık geçiyordum ;)
----
Tabi kıstas değildir arabadan arabayada fark var ama bizim denememiz bu yönde oldu.
onun dışında yazılımlı leon tsi geçen bravoda oluyordu stokken . Bu işlerin bi kuralı yok maalesef :S
stok linea t-jet de 140 lik tsi ı geçiyor 170 lere kadar. şöforler değiştirilerek bile denendi, aynı fark oluyor.
ben lineayı kendi aracımla kaç defa denedim, onurun a3 u daha rahat gecerim buna eminim..
ama dediğin gibi hiç biri birbirine uymuyor. :)
denemek bakmak lazım
bence hiç gerek yok focus kotu araba değil bu devirde benzinli arabaya binmek akıl karı değil :D
senede 10.000 den fazla km yapan adam dizel arac kullanmalı benzinli arac cok luks anca haftasonu binmek lazım. yinede siz bilirsiniz ama her benzinliğe gittiğinizde keske focus olsaydı diyeceksiniz :)
senin araban 125 lik tfsi motor bu arkadasın dusundugu TSİ 122 lik motor bildiğim kadarıyla aralarında farklılıklar var...
ben kendi aracimla tdci i ayni benzer gorup hafif arti demistm golf icin ama ben 4 boy gibi geciorum dizeli'' tsida rahat gecer hissiyat yaniltir:D
yol tutus icin bazi focuslar aticak hissi veriyor bazilari daha dengeli bende cozemedim:D ama golfe gore daha tepkili direksiyonu ve suspansiyonu ile zevkli olacagi kesin, golf kullanmadm yeni jetta kullandm ve genel yorumlara istinaden bu dusuncem..
Kisisel beklenti burada durumu belirleyecek. konfor sessizlik on planda ise 2 gomlek iyi golf her turlu degisilir ayni fiyata ancak surus zevki handling icin focus..")
golf kasa değiştirecek, hiç gerek yok şu anda. bence yeni kasayı bekleyin.
konfor , sessizlik , daha iyi performans , daha iyi olan iç mekan kalitesi , motoruna göre makul yakıt tüketimi vs...gibi birçok etmen , golfe geçmek için güzel nedenler...dizelin hırıltısındanda bıktıysanız bence golfe değer...donanımsal olarakta golf daha üstün olur her türlü...
bence de aracını hiç değiştirmeye gerek yok zaten 12 binde performans tabiki tsi biraz daha iyidir ama şehir içinde o farkları çok anlamazsın.artı yakıt ekonomisini çok ararsın.