Neden tavsıye ettıgınızıde yazarsanız daha acıklayıcı olur .![]()
520D
320D
A6 2.0 TDI
Neden tavsıye ettıgınızıde yazarsanız daha acıklayıcı olur .![]()
Birgün Ölürsem Tabutumu 4kişi Taşıyacak Yaa. Öndekiler 1.60 Boylarında, Arkadakiler 1.90boylarında Olsun. Maksat Ön Biraz Basık Dursun
Özellikle bmw alacaksan km lerinin düşük olmasına dikkat et derim çünkü bana bir bmw ustası "abi bu yeni dizellerin çoğu (2005 ve sonrası) 120000, 130000 km den sonra çok sıkıntı çıkarıyor dikkatli kullanmak lazım" demişti. Ama audide temiz kullanılmışsa km sıkıntısı olmaz bende 2004 a4 1.9 tdi var 200000 km de hala canavar gibi.
Audi A6 nın bakım maliyeti ve özellikle motor parça fiyatları BMW 5 ve 3 e oranla çok ciddi seviyede daha uygundur
Bunun en büyük sebebide 2.0 TDI motorun tüm vw group taki araçlarda kullanılıyor olması
Bunun yanında diğer parçaların ( balata vb..) çok büyük kısmınında yine ortak kullanılıyor olması
Yani atıyorum hava filtresi alıyım derseniz o parça Skoda ya uyar Seat a uyar Vw e uyar Audi ye uyar çoğu parçası bu şekildedir.
Bakın bi örnek vereyim daha önce Audı A4 vardı bende 2008 model bakım ve parça fiyatları çok uygundur balataları falan filan uygundu çok.
X1 için 1 ay önce ön balataları değiştirdim 500 TL cik.. şimdi arka balataların değişim zamanı geldi oda farklı değildir.
Servis harici sanayiden alayım dedim yok yine aynı para.. parça pahalı..
Yalnız yanılmıyorsam son zamanlarda son modellerde Audi nin parçaları biraz daha çok ayrılmaya başlamış durumda diğer gurup markalarına göre
Sizin için ne kadar önemlidir bilmiyorum ama KM leri epeyce ilerlemiş yaşıda olan bir araç için pek pas geçiceğim şeyler olmazdı şahsen..
Audi oldugu yerde bmw ye bakmam...
Babam araba konusunda meraklıdır ve aldığı arabanın sınırlarını zorlamayıda severdi. Şimdi hem ekonomik kriz yüzünden istediği araçları alamıyor hem de yaş yüzünden duruldu.
Zamanında e39ların yeni olduğu dönemde 5.28 almıştı araba yüksek hızlarda kliması cartı curtu kesiyor diye sattı.
E serisi aldı aldığı dönemde mercedeslere hep mafya aracı gözüyle baktıklarından polis çevirip üst araması yaptı ve 1 ay içinde sattı.
Audinin daha bu kadar tutulmadığı 2000 in başında ilk a6 sını aldı 2.8 motordu ve gerçekten zevk alarak bindi 1-2 sene içinde makyajlanmıştı sanırım yine a6 3.0 quatro aldi. Kasa değişti ve yine gidip a6 3.0 dizel quatro aldı.
Bugune kadar agrısız sızısız, ici ses yapmadan huzurlu kullandığım son hızı tatmin edici olarak bindiğim araba audidir der.
Krizle beraber araç modeli dusurmesi gerekti bunun ustune 407 denedi olmadı ıvır zıvır bir suru arac denedi ve memnum kalmadi yine audiye donup a4 2.0 tdi almıştı. Şimdi latitude a biniyor ve sürekli audiden aldığı keyifi hiçbir araçtan alamadığı için servisle papaz...
Kısa ve öz olarak her türlü audi derim....
Bu arada kategoriye madem 3 serisi konmuş o zaman a4 2.0 tdi yıda oylamaya eklemek lazım diye düşünüyorum. Bu motorla a6 dansa a4 ün daha keyifli olacağına inanıyorum...
A6 lar 2.0 tdi 136 hp yanılmıyorsam.O kasaya biraz ufak kaçıyor bence.Tercihim 3.20 ya da 5.20 den yana olurdu.
Fiyatı 65 bin civarlarına çekebilirseniz.Kilometresi 130-140 bini devirmemiş temiz durumda bir 5.20 D bulabilirsiniz.58-60 bin tl civarlarındaki 5.20lerin muhtemelen ekmeği yenmiş olacaktır.![]()
Örnek vermesi açısından Nisan ayında 2006 model 3 parça boyalı 80 bin km'de siyah içi bej 5.20 yi 72.000 liraya sattık 2 takım jant lastikle birlikte hem de.
Herhangi bir alakam yok ilanla ama bu da güzel bir araca benziyor.Pazarlıkla güzel rakamlara indirilebilir belki.
BMW 5 Serisi 5.20d 2006 Model 70.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk - 98433015
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)